Home » , » Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών προσφύγων.

Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών προσφύγων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 | 10:29 μ.μ.


*Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (HDK) Τμήμα Ελλάδος

Προς την κοινή γνώμη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα απ’ τις ελληνικές αρχές πραγματοποιούνται επιχειρήσεις συλλήψεις ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς  πρόσφυγες . Αυτή τη στιγμή ο κομμουνιστής   Ζεκί Γκιουρμπούζ κινδυνεύει να απελαθεί στην Τουρκία κάτι  σημαίνει βασανιστήρια και πολλά χρόνια φυλακή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Ελλάδα οι διώξεις  ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση του Σαμαρά με τον Ερντογάν στην Τουρκία.
Ο τουρκικός τύπος επανειλημμένα  υπογράμμισε ό,τι μεταξύ των δύο ηγετών συζητήθηκε και το ζήτημα της «τρομοκρατίας». Και «τρομοκράτες» το καθεστώς της Αγκυρας, ονομάζει όλους τους πολίτες που αγωνίζονται για την κατοχυρώσει στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Επίσης τονίστηκε ακόμα ότι υπάρχουν μη νόμιμες –«κρυφές» – συμφωνίες γύρω απ’ την απέλαση των πολιτικών προσφύγων, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Το καθεστώς της Τουρκίας αντί να λύσει τα προβλήματα του κουρδικού λαού και να προχωρήσει στις πραγματικές δημοκρατικές αλλαγές καταργώντας τους  φασιστικούς νόμους και τα άρθρα του Συντάγματος της χούντας των στρατηγών, εξοντώνει τους αγωνιστές και εξακολουθεί να κατηγορεί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και τις γειτονικές χώρες ότι προστατεύουν τους «τρομοκράτες». Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά πάγια θέση του τουρκικού καθεστώτος.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην Τουρκία και το Κουρδιστάν έχουν γίνει συλλήψεις χιλιάδων εκλεγμένων πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων δημοκρατικών φορέων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, φοιτητών κ.α. με την κατηγορία της «τρομοκρατίας». Μάλιστα οι συλλήψεις αυτές έχουν καταδικαστεί  από  εκατοντάδες διεθνείς οργανώσεις, κόμματα και μαζικούς  φορείς και έχει εκφραστεί η αμέριστη  αλληλεγγύη τους .

Τα ειδικά δικαστήρια στήθηκαν για να καταπολεμηθεί και η παραμικρή αντιπολίτευση που στρέφεται ενάντια σε φασιστικές πράξεις του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία. Σε αυτά τα δικαστήρια ότι είναι παράνομο μετατρέπεται σε νόμιμο. Εκατοντάδες αγωνιστές έχουν καταδικαστεί από  καταθέσεις  μαρτύρων οι οποίοι θεωρούνται απ’ τα ειδικά δικαστήρια μυστικοί μάρτυρες και κανένας απ’ αυτούς δεν καταθέτει επώνυμα.
Δικηγόροι έχουν φυλακιστεί επειδή έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των αγωνιστών. Δημοσιογράφοι σαπίζουν στις φυλακές επειδή δημοσίευσαν τις  παρανομίες του καθεστώτος. Συνελήφθηκαν  συνδικαλιστές επειδή ετοιμαζόντουσαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών. Εκατοντάδες παιδιά μεταξύ 11-15 χρόνων βρίσκονται στις φυλακές επειδή έριξαν πέτρες στις αύρες.

Καλούμε την κοινή γνώμη, δημοκρατικούς φορείς, κόμματα, οργανώσεις, διανοούμενους, εργαζόμενους, συνδικάτα να δείξουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους με τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών προσφύγων.

*Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (HDK) Τμήμα Ελλάδος

(HDK: αποτελείται απ’ τους κούρδους και τούρκους αγωνιστές, οργανώσεις, δημοκρατικούς φορείς, διανοούμενους, συνδικαλιστές και εκπροσώπους όλων των μειονοτήτων που βρίσκονται στην Τουρκία. Δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια και συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές ως συμμαχία. Εξέλεξε 36 βουλευτές όπου η μεγαλύτερη μερίδα τους βρίσκεται στο κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης ενώ οι τρεις παρέμειναν ακόμα ως εκπρόσωποι της συμμαχίας. Η συμμαχία συνεχίζει να ασκεί το καθήκον της λαϊκής αντιπολίτευσης).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger