Home » , » Μια απ’ τα ίδια στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Μια απ’ τα ίδια στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 | 5:44 μ.μ.


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με τις εκλογές για τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας. Πρώτη δύναμη βγήκε η ΠΑΣΚΕ, με μεγάλες απώλειες αφού έπεσε στις 16 έδρες απ’ τις 22 που είχε, ενώ η ΔΑΚΕ διατήρησε της 11 έδρες που κατείχε στην περασμένη διοίκηση.

Η παράταξη του Σύριζα, Αυτόνομη Παρέμβαση, στην οποία συμμετέχουν και κάποιοι συνδικαλιστές προερχόμενοι από την ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 5 έδρες από 3 που είχε, ενώ η ΔΑΣ (η παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ) διαθέτει στην νέα διοίκηση 10 έδρες από της 9 που είχε.

Για πρώτη φορά κατέγραψαν τις δυνάμεις τους τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ (Φωτόπουλος, Κουρουπός, Σαλουφάκου κ.α) και έφτιαξαν την παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων). Το ψηφοδέλτιο τους πήρε 32 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στην νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Μια απ’ τα ίδια δηλαδή στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αν και ο σημερινός της πρόεδρος, Γ. Παναγόπουλος, πρέπει να θεωρείτε παρελθόν για την καρέκλα του προέδρου της ΓΣΕΕ, αφού η ΔΑΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα τον στηρίξει γ’ αυτό το πόστο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

24 Μαρτίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ ΚΎΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΦΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΈΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2013 στις 8:26 μ.μ.

Άσε τις διδαχές στο ΠΑΜΕ κοίτα τα χάλια σου, δικοί σου είναι οι εργατοπατέρες-ρεμάλια που ξαναψηφίσατε από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, εσείς τους βγάλατε δεν τους έβγαλε το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ χθες τους κατήγγειλε για εκφυλισμό και απείλησε με αποχώρηση διότι είχαν αποχωρήσει όλοι τους από τις εργασίες του συνεδρίου. Αλλού λοιπόν τις νουθεσίες και τις διδαχές σου.

K.T.
24 Μαρτίου 2013 στις 8:44 μ.μ.

Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως πήγε ρε παιδιά;

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2013 στις 9:22 μ.μ.

Τι αντιπροσωπεύει η ΓΣΕΕ; Ο κύριος όγκος των αντιπροσώπων είναι εργαζόμενοι από τις πρωην ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΣΕ κλπ) , όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει το πάνω χέρι (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέαείναι ελάχιστα συνδικαλισμένοι (υπολογίζεται στο 15%) δυστυχώς με εξαιρέσεις παραδοσιακούς κλάδους (οικοδόμοι). Όποιος έχει άντερα και ψυχή να πάει να συνδικαλίσει τους εργαζόμενους εκεί που βασιλεύει ο εργοδοτικός τρόμος, εκεί που οι εργαζόμενοι δεν σηκώνουν κεφάλι. Εκεί οφείλει το ΠΑΜΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις να οργανώσουν τους εργαζόμενους.

24 Μαρτίου 2013 στις 9:54 μ.μ.

Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στη ΓΣΕΕ χρειάζονται 3 χρόνια. Οι διαφοροποιήσεις που συμβαίνουν σήμερα στη βάση θα εμφανιστούν στο επόμενο τακτικό συνέδριο ....ζήσε Μάη

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Από πόλους σκοπελους περναει η σκέψη σου , αγαπητέ skopelosnews! Γι αυτό μάλλον εξασθενεί και αραδιαζεις αυτές τις χαζομαρες. Που είδες τους πανηγυρισμούς, μωρέ ηλίθιε?
Το ΠΑΜΕ δεν είναι, που μιλάει για την βαθιά κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, για τις βαρύτατες ευθύνες των
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και του μικρομεγαλου ΣΎΡΙΖΑ?
Το ΠΑΜΕ δεν είναι, που μιλάει για την ανάγκη αλλαγής την συσχετισμών?
Δεν έχεις ακούσει τίποτα για τις καταγγελίες του ΠΆΜΕ, για τις εκτεταμένες νοθείες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με τις ευλογίες του μικρομεγαλου?
Μήπως όμως σε ετσουξε γιατί ο ΣΥΡΙΖΟΥΛΗΣ δεν κατάφερε να τσιμπήσει τίποτα από τα λαμογια της ΠΑΣΚΕ και γι αυτό έχεις πλανταξει στο κλάμα?
Τι να κάνουμε αδελφούλα skopelosnews, άλλες οι βούλες του κεφαλαίου και άλλες οι βούλες της Εργατικής Τάξης!!!
Το κεφαλαίο έχει ήδη πιστούς και δοκιμασμενους υπηρέτες, θα πρέπει να περιμένεις για να μεγαλώσει ο καιμενος ΣΥΡΙΖΟΥΛΗΣ και να του αναθέσουν σοβαρά καθήκοντα τα αφεντικα!!!

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 12:15 π.μ.

Γιατι ρε αρχηγε ειδες εσυ να πανηγυριζουμε.Ισα, ισα που κραταμε τα λουρια της ωριμοτητας.Ξερουμε τι παιζει στους τοπους δουλειάς.Αλλα καλυτερα να πας να τα πεις στους φιλους σου τους Συριζαιους που τα κοιμιαζουν με τους πασοκους και τους εχετε στις συγκεντρωσεις σας αγαπητικους

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 9:18 π.μ.

Οι αντιπρόσωποι είχαν εκλεγεί στην πλειοψηφία τους 3 χρόνια πριν. Η ΓΣΕΕ έχει διοίκηση με χρονοκαθυστέρηση λοιπόν, εκτός του ότι βασίζεται και σε εκτεταμένη νοθεία. Όσοι νοιάζονται πραγματικά χρειάζεται να επεξεργαστούν τακτικές και στρατηγική που να ενοποιεί τους εργατικούς αγώνες και να ξεπερνάει τη ΓΣΕΕ. Και κάτι για τον εδώ διάλογο: εκτός από την κριτική, ακόμη και την εκχυδαϊσμένη, υπάρχει και η αυτοκριτική. Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ το κακό βρίσκεται ότι δεν κατάφερε να τσιμπήσει κάτι πολύ από την ΠΑΣΚΕ και πήρε 2 επιπλέον έδρες, για το ΠΑΜΕ το κακό που βρίσκεται που πήρε 1 επιπλέον; Η απάντηση ας μην είναι μόνον η γνωστή, δηλ. περί κρίσης που δυσκολεύει το πέρασμα της ταξικής αντίληψης.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 2:24 μ.μ.

Το παμε/κκε δεν μπόρεσε να χαρεί την μια έδρα παραπάνω που πήρε,γιατί η ΑΠ του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δύο.
Χωρίς να υπολογίσουμε τις 3 έδρες που κέρδισε η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Μπακαλίστικες πρακτικές και πολιτικές στην πλάτη του συνδ.κινήματος.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 3:07 μ.μ.

Ενω εσυ θα ήθελες το ΠΑΜΕ να περιφρουρεί την "αριστερή" κυβέρνηση....Ετσι δεν ειναι..?

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 3:37 μ.μ.

Προτιμώ να περιφρουρεί τη βουλή.
Τα καταφέρνει πολύ καλύτερα!!!

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2013 στις 7:42 μ.μ.

3 37 σου εχω ευχάριστα νεα...
Μπορεί να προτιμάς οτι θελεις ,άλλωστε σε καλύπτει και η επιστήμη.....Ουτε στραβώνει αλλα ουτε και κουφαινει...
Ελευθερα λοιπον και μην σταματάς

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2013 στις 3:16 μ.μ.

7:42
Δυστυχώς εσένα δεν σε καλύπτει η επιστήμη.
Στην περιπτωσή σου σηκώνει τα χέρια,η έρμη.
Δεν υπάρχουν ευχάριστα νέα για σένα και τον πολιτικό χώρο που υπερασπίζεσαι.
Καθότι είναι ανίκητη κλπ κλπ.....

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2013 στις 11:29 π.μ.

7.42 να τον ακούς τον 3.16 όταν σου λέει ότι είναι ανίκητη. Εσύ δεν ξέρεις απ' αυτά, αλλά απ' ό,τι φαίνεται εκείνος το ξέρει πολύ καλά από δική του πείρα.

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2013 στις 8:13 μ.μ.

Eσυ βρε δεν ξερεις να διαβάζεις ,αρχίζω να ανησυχώ για τα συμπεράσματα της επιστήμης
σχετικα με τις οφθαλμολογικές συνέπειες της.....
Διοτι στον 3 16 δεν διαβάζω πουθενά πως κατι ειναι ανικητο,άλλωστε θα ηταν αντιδιαλεκτικο
κατι τετοιο
Προσπάθησε να δεις καλύτερα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger