Home » , » Επέρχεται όλεθρος - Αποικία της Γερμανίας η Κύπρος (Βίντεο)

Επέρχεται όλεθρος - Αποικία της Γερμανίας η Κύπρος (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 | 3:39 μ.μ.

Δεν απέχουν καθόλου απ’ την πραγματικότητα οι δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης –τις παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- μετά την συμφωνία που ανακοινώθηκε με αποτέλεσμα να μπει και η Κύπρος σε καθεστώς Μνημονίου ώστε … να σωθούν οι τράπεζες.

«Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Αναστασιάδη» είπε ο Αντρος Κυπριανού απ’ το ΑΚΕΛ γιατί «η συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση με την τρόικα στα πλαίσια του Γιούρογκρουπ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική καταστροφή. Πρόκειται για Βατερλώ» όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Λιλήκας.
«Η κυπριακή κυβέρνηση παραδόθηκε άνευ όρων στις παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις και υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδάκης από το ΕΔΕΚ.

Δεν ξέρουμε αρκετά πράγματα για τους όρους που επέβαλαν στην Κύπρο ώστε να της δανείσουν 10 δις πέρα ότι η πολιτική συμφωνία προβλέπει εφάπαξ και κλιμακωτή φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, πράγμα που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της μεγαλονήσου. (9,9% για τις καταθέσεις πάνω 100.000 ευρώ και 6,75% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ, ένα μέτρο που θα ισχύσει τόσο σε Κύπριους όσο και σε ξένους καταθέτες, που έχουν τα χρήματα τους σε Κυπριακές τράπεζες).

 Αυτό που γνωρίζουμε, -το έχουμε νιώσει στο πετσί μας- είναι ότι το δάνειο που θα πάρει η Κύπρος θα συνοδευτεί από Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει αντιλαϊκές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, περικοπές στις δαπάνες του κοινωνικού κράτους κλπ και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Για να δώσουμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα να παραθέσουμε απόσπασμα άρθρου που έγραψε ο Γ. Δελαστίκ στο περιοδικό "Επίκαιρα" τον Νοέμβρη 2012

 Επέρχεται όλεθρος - Αποικία της Γερμανίας

Οι Κύπριοι τραπεζίτες, γνωστοί για την απληστία και την αρπακτικότητά τους και γαλουχημένοι στον παρασιτισμό, «φουσκώνουν» τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για να διασωθεί το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, επειδή με την ανατολίτικη νοοτροπία που τους διακρίνει νομίζουν ότι θα… φάνε κάμποσα από τα δισεκατομμύρια που θα τους δώσει η ΕΕ και θα πληρώσουν τα κορόιδα, ο κυπριακός λαός! 

Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει, όχι μόνο ή κυρίως αυτούς, αλλά την Κύπρο συνολικά. Τη βρετανική αποικιοκρατία οι Κύπριοι τη γνώρισαν επί σχεδόν έναν αιώνα και πλήρωσαν με το αίμα τους για να απαλλαγούν απ’αυτή. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο θα μετατρέψει το νησί σε αποικία όχι γενικά της Ευρωζώνης, αλλά ειδικά της Γερμανίας – τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη.

 Δεν είναι τυχαίο ότι ο γερμανικός Τύπος γράφει ανοιχτά πως τους όρους του Μνημονίου της Κύπρου αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα του νησιού θα τους υπαγορεύσει η… BND – η γερμανική «CIA», η υπηρεσία πληροφοριών του Βερολίνου! Πλυντήριο μαύρου χρήματος.

Η οικονομική ευμάρεια της Κύπρου την τελευταία εικοσαετία οφείλεται πρωτίστως στο μαύρο χρήμα που ξεπλένουν στο νησί Ρώσοι, Ουκρανοί, Σέρβοι κ.λπ. ολιγάρχες, κλέφτες και απατεώνες που λεηλάτησαν τη δημόσια περιουσία των κρατών του «υπαρκτού σοσιαλισμού» μετά την κατάρρευση του συστήματος στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η Κύπρος κατέστη σημαντικός προορισμός των χρημάτων αυτών εξαιτίας της προθυμίας των Κύπριων τραπεζιτών να το «ξεπλύνουν», της εξαιρετικά χαμηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων στο νησί, της έναντι αδράς αμοιβής εκχώρησης της κυπριακής υπηκοότητας σε πλούσιους ξένους και του γεγονότος ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Όταν μιλάμε για λεφτά, εννοούμε πολλά λεφτά. Η BND υπολογίζει ότι μόνο τα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες Ρώσοι ολιγάρχες υπερβαίνουν τα… 20 δις ευρώ – πάνω από το 110% του κυπριακού ΑΕΠ!
Αν το Μνημόνιο διώξει τελικά τους Ρώσους από την Κύπρο, η οικονομία του νησιού θα καταρρεύσει και μόνο εξ αυτού του λόγου. Θα λιώσει τη χώρα η ΕΕ

Η μεγαλύτερη τραγωδία όμως που θα φέρει το Μνημόνιο για την Κύπρο θα είναι πολιτική, όχι οικονομική. Η δανειακή υποδούλωση της χώρας στην ΕΕ θα φέρει και την πολιτική υποδούλωση. 

Σύσσωμη η ΕΕ ήταν, π.χ., υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Εκβιάζοντας, λοιπόν, την κυπριακή κυβέρνηση μέσω της καθυστέρησης καταβολής κάποιας δανειακής δόσης, θα υποχρεώσουν τη Λευκωσία να παραδεχτεί ουσιαστικά τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και να αποδεχτεί κάποια σύγχρονη εκδοχή του Σχεδίου Ανάν, χωρίς καν αυτή τη φορά να της επιτρέψουν να το βάλει σε δημοψήφισμα.

Το αποικιοκρατικό παρελθόν των μεγάλων χωρών της Ευρώπης έχει βαθιά ενσταλάξει μέσα τους την πεποίθηση ότι οι υπόδουλοι λαοί, όπως θα είναι και ο κυπριακός υπό καθεστώς Μνημονίου, δεν έχουν εθνικά δικαιώματα και δεν χρήζουν απολύτως κανενός σεβασμού. Αν η Κύπρος οδηγηθεί σε καθεστώς Μνημονίου και επομένως εθνικής υποτέλειας στην ΕΕ, η Κυπριακή Δημοκρατία ταχύτατα θα πάψει να υπάρχει. Τελεία και παύλα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2013 - 4:39 μ.μ.

Αναστασιάδην εψηφίσατε...μπράβον καμάρια μου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger