Home » , » Ετσι θα μάθουν

Ετσι θα μάθουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 | 2:10 μ.μ.


Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow"

Δείτε τους. Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα. Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα. Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας» και «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».

Και τι εννοούν με όλα αυτά; Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 50 ευρώ καθαρά! Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ! Ότι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση». Έχουν στείλει πάνω από 3,5 εκατομμύρια Ελληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, 500.000 παιδιά στον υποσιτισμό και το 90% του ελληνικό λαού στο κοινωνικό περιθώριο και στην ανασφάλεια. Κι όμως, έχουν τη ξετσιπωσιά να μιλούν!

Δείτε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνίας. Άπαντες παρόντες:
Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκανε όλα ίσιωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
Οι τσανακογλείψτες-«διανοούμενοι», τα εξωνημένα υπαλληλάκια, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά το έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη, της Αλήθεια εσχάτη τεψροδόχα, και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»...

Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού καθεστώτος, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και «καπάτσο» κατακάθι!

Δείτε τους. Δείτε τον κύριο γενικό γραμματέα που δηλώνει ότι τα 500 ευρώ βασικός είναι «πολλά»...

Δείτε τον κύριο διευθύνοντα σύμβουλο, αυτό το άθυρμα, που ισχυρίζεται ότι για το θάνατο των δύο παιδιών στη Λάρισα από το μαγκάλι δε φταίει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά η ελλιπής... παιδεία τους. Κατά δήλωση του κυρίου διευθύνοντα συμβούλου, εκτός από νεκρά τα παιδιά ήταν και αμόρφωτα, αφού, όπως είπε, δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα...

Όλοι αυτοί λένε ότι η «σωτηρία» μας είναι ο θάνατος μας διά της εξαθλίωσης. Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον τρόπο που προτείνουν σ' εμάς;
Εμπρός λοιπόν: Ας παραιτηθούν από τη χλιδή τους. Ας περιέλθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων, των ανέργων. Ας ζήσουν -αυτοί- με τα 500 ευρώ. Με αυτά να πληρώνουν για σπίτι, φαγητό, ντύσιμο, χαράτσια και πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν είμαστε τόσο αφελείς να περιμένουμε ότι θα το πράξουν. Είμαστε, όμως, αρκετά ρεαλιστές ώστε να προσδοκούμε την τιμωρία τους. Την «τιμωρία» που θα τους άξιζε την περιγράφει ο γερο-Ανσέλμο: «Θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή. Έτσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι. Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς. Να τρώνε όπως τρώμε εμείς. Πρώτα απ' όλα όμως να δουλεύουν. Έτσι θα μάθουν». (Ερνεστ Χεμινγουέι, Για ποιον χτυπά η καμπάνα)

Ναι! Πρώτα απ' όλα να δουλεύουν! Έτσι θα μάθουν! Το αφιερώνουμε ολόψυχα σε όλους τους σπουδαιοφανείς (κυρίους και κυρίες) της εξουσίας, τους ματαιόσπουδους των τηλεοπτικών υποσταθμών της ολιγαρχίας, τους απαστράπτοντες των «φιλανθρωπικών» σωματείων, τους «ευπατρίδες» των ντόπιων και ξένων «οίκων», τους «νόμιμους και ηθικούς» εκμεταλλευτές, κηφήνες και σφετεριστές του πλούτου που άλλοι παράγουν. Το αφιερώνουμε στους χορτάτους, που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας, καμουφλαρισμένοι πίσω από την αυθεντία της ασημαντότητας τους, πλαισιωμένοι από τις «ΎΕΝΕΔ» της «δημοκρατίας» τους, διατάζουν τους πεινασμένους «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Και τους λέμε: Στον κόσμο που προσδοκούμε, τον απαλλαγμένο από τη βρωμιά σας, δεν θα σας πειράξει κανείς. Αλλά η τιμωρία σας θα είναι αμείλικτη: Εκεί θα μάθετε να βγάζετε το ψωμί σας δουλεύοντας. Εκεί δεν θα μπορείτε να στέλνετε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία, για να αυξάνετε εσείς το παντεσπάνι σας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 2:33 μ.μ.

Γ.Σ. Απλος, κατανοητός, εύστοχος και ουσιαστικός ο λόγος του σ. Μπογιόπουλου. Αν το Κόμμα άφηνε και τους άλλους αμέτρητους ανώνυμους μπογιόπουλους που υπάρχουν σε αυτό, να γίνουν διαμορφωτές του πολιτικού λόγου του, τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και για το Κόμμα και για το κίνημα και για το Λαο!!!

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

Υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να στοιχηθεί με τον Μπογιόπουλο (απαλλαγμένο από τα δεσμά του ΚΚΕ) προς την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Ας αναρωτηθούμε γιατί δεν τον βλέπουμε καθόλου στο δημόσιο διάλογο της τηλεόρασης (τελευταία φορά τον είδα αν θυμάμαι καλά πριν περίπου ενάμισι χρόνο στον "λαβύρινθο" της ΕΤ3).

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 6:49 μ.μ.

Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ( αυτή είναι η σωστή ορθογραφία) τιμά το χώρο της δημοσιογραφίας. Πάνε πολλά χρόνια τώρα που ριζοσπάστης χωρίς την προτελευταία σελίδα είναι σαν την σκορδαλιά χωρίς το σκόρδο. Ο ΝΙΚΟΣ γνωρίζει πολύ καλά το δρόμο. Θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα της τάξης που διάλεξε να υπηρετήσει ανεξάρτητα από επιθυμίες που μπορεί να υπάρχουν από "φίλους" που βρίσκονται "εντός ή εκτός" των τειχών. Σπύρος

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 7:08 μ.μ.

Me συγχωρείται που επανέρχομαι και δεν είναι πρωταπριλιά. Ίσως δεν χρειαστεί η γνώμη των "φίλων", δεν θέλω να κάνω κακή πρόβλεψη. Πολύ φοβάμαι ότι από τον Μάη ο ριζοσπάστης θα μας "κρατά συντροφιά" μόνο κάθε κυριακή. Σπύρος

3 Απριλίου 2013 στις 8:12 μ.μ.

Νομίζω πως εντός κι εκτός ΚΚΕ ο κύριος Μπογιόπουλος έχει πολλούς συμπαθούντες. Εξαιρετικό στέλεχος του ΚΚΕ και της Αριστεράς γενικότερα.


Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

Εγώ είμαι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.,μα δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι με τον Μπογιόπουλο...

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 9:41 μ.μ.

@4.58

δεν ντρεπεσαι ρε ξεφτιλα;

f.o.

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2013 στις 10:36 μ.μ.

Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ... Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΄΄ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ'' ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 4:13 π.μ.

Γιασου χαρα σου Καπετανικολα καλην ανταμωση στα γουναραδικα....

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 10:44 π.μ.

Τι αηδίες είναι αυτές; Τι πάει να πει "καλή αντάμωση στα γουναράδικα"; Σιγά ρε μαχητή, πρόσεχε μη σου πέσει τ' όπλο και κάνει θόρυβο.

Κάποιοι μέσα στο ΚΚΕ εφαρμόζουν την γνωστή τακτική που έχει πιάσει άπειρες φορές και φυσικά περιμένουν να πιάσει και τώρα: Δημιουργούν ένα κλίμα παρανομίας, πισώπλατου χτυπήματος και προδοσίας, ώστε ο άλλος να νοιώσει ένοχος πριν καν σκεφτεί κάπως διαφορετικά από την ΚΕ. Και μόνο στην ιδέα της διαφωνίας ο προδότης, ο παραιτημένος, ο συνεργάτης των αστών του χτυπά την πόρτα.

Αυτό παιδάκια όταν είσαι σε συνθήκες παρανομίας μπορεί να είναι θεμιτό, αλλά σε συνθήκες νομιμότητας αποτελεί ψυχολογικό εκβιασμό, προκειμένου να περάσεις την ανεκδιήγητη άποψή σου με τις λιγότερες δυνατές αντιρρήσεις.
Αλλά αυτό επιδιώκετε, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 2:02 μ.μ.

«Μην ακούτε ποτέ αυτούς που,
για να κακολογήσουν άλλους,
λένε καλά λόγια για σας».
Λέων Τολστόι
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ,
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΕΙΦΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 6:15 μ.μ.

O Νικόλας όταν έγινε η διάσπαση της ΚΝΕ,είχε πάει με την ΚΝΕ(ΓΡΑΨΑ)στο ΝΑΡ.Περίπου το 90% της νεολαίας του ΚΚΕ είχε φύγει τότε.Όποιος δεν πιστεύει,ας ρωτήσει κανέναν πιο παλιό.
Μαζί παλέψαμε χρόνια στο Οικονομικό της Νομικής...και η άποψη μου είναι ότι είναι ένας εξαιρετικός κομμουνιστής και αγωνιστής,με φοβερή θεωρητική κατάρτιση.
Να του θυμίσω του ιδίου την ΑΡΙΣ,την Συσπείρωση Οικονομικού κλπ,με ποσοστά στη σχολή 35% ενώ η Πανσπουδαστική έπαιρνε μετά τη διάσπαση 6%...!
Τώρα τι έγινε στη σχολή δημοσιογραφίας που πήγε μετά, και "ξαναμαντρώθηκε" δεν το ξέρω.
Πάντως είναι ελεύθερο και κριτικό μυαλό και και στην ηγεσία του ΚΚε δεν "πολυαρέσουν" αυτά...!
Την φιτιλιά την έχει βάλει το βιβλίο του που δεν εγκρίθηκε από το "κόμμα"!

Y.Γ.Νίκο σε παραδέχομαι....αλλά τι έγιναν τα μακρυά ξανθά σου μαλλιά;
πήγες και γέρασες;

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2013 στις 2:25 π.μ.

Τριχες κατσαρες. Στο δια ταυτα τι; Η αεναη πορεια προς την επανασταση κ ΠΑΜΕ Συνταγμα απο την Πειραιως.Να μου προσεχετε την Αλεκα ειδικα εσεις τα αγραμματα στελεχη του Ριζοσπαστη του αμοιρου....Καλα κρασια συντροφοι

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2013 στις 9:13 π.μ.

Νίκος Μπογιόπουλος.
Σιγά τα λάχανα, δε βαριέσαι, άλλος ένας αστός.Εκδηλωμένος εχθρός, του ενός και μοναδικού κόμματος της Εργατικής Τάξης και του Λαού (και όποιου άλλου έχει υγιείς διαφωνίες με το Κόμμα).
Να το ξέρει το κάθε παλιόπαιδο, πως δεν νοείται καμία κριτική στο εκλεκτό πολιτικό υποκείμενο του πεπρωμένου. Το Κόμμα ρε σεις είναι ιερό - μοναδικό και ανεπανάληπτο.
Και είναι μοναδικό, γιατί μόνο αυτό κατέχει, όχι απλά την αλήθεια, αλλά και την Κβαντομηχανική της 3-D απεικόνιση.Το Κόμμα δεν υπηρετεί την αλήθεια, αντιθέτως η αλήθεια υπηρετεί το Κόμμα.
Και εγώ ρωτώ, μπαίνεις στο Αρχοντικό που λέγεται ΚΚΕ.
Έ, δεν είναι ασέβεια να προσβάλλεις τον Οικοδεσπότη και να συντάσσεσαι με την υπηρέτρια Αλήθεια.
Μάθετε λοιπόν ότι εκτός από τους Μαρξιστικούς κανόνες υπάρχουν και οι Θεολογικοί.
Κατά τα λοιπά, φιλάκια.

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2013 στις 11:04 π.μ.

Πολύ καλή ... κριτική.
Η «ΎΕΝΕΔ» που κολλάει;
Πως ένα "ανοικτό μυαλό" βλέπει τα πράγματα μόνο από ... αριστερά;
Μήπως όλα αυτά τα κακά που ο λόγος σου καυτηριάζει, δεν υπήρχαν κατά την "επάρατη επταετία";?

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 5:29 μ.μ.

Ναι ρε, οι δημοσιογραφοι θα κανουν την επανασταση. Οσο για τον Μπογιο τα λεφτα απο το βιβλιο ηταν καλα, γιατι να μην....προσπαθησει ακομα ?(εδω ο μετριοτατος Τζιμας βολευτηκε?). Το θεμα ειναι η εργατια τι κανει?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger