Home » , » Ούτε στην Πάτρα ούτε πουθενά.

Ούτε στην Πάτρα ούτε πουθενά.

Από mitsos175 , Τρίτη 9 Απριλίου 2013 | 4:17 π.μ.

Οι ναζί δεν δέχονται τους υπόλοιπους. Απεχθάνονται κάθε τι, που δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Καλυπτόμενοι συνήθως πίσω από τα ΜΑΤ χτυπάνε, όσους αντιστέκονται. Όπως την κατοχή οι παππούδες τους χτυπούσαν τους ήρωες, καλυπτόμενοι από τα SS.

Ακόμη μια επίθεση στην κατάληψη του Μαραγκοπούλειου. Τι τους ενοχλεί; Υπάρχει. Να γυρίσουμε λίγο καιρό  πριν.

Πάτρα, στον πιο κεντρικό δρόμο, τη Γούναρη. Κάπου υπάρχει ένα παλιό κτήριο, ένα ερείπιο, που ανήκει στο κράτος. Έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια στο χώρο μέσα και γύρω απ’ αυτό, έχουν μαζευτεί τρωκτικά κοκ. Η αδιαφορία των αρμοδίων γνωστή...
Μια ομάδα Αναρχικών καταλαμβάνει το κτήριο. Αρχίζει να το καθαρίζει, να το επισκευάζει... Οι κάτοικοι της περιοχής, βλέπουν με ευχαρίστηση τη γειτονιά να βελτιώνεται.
Οι Αναρχικοί δε σταματούν  εδώ. Διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, γλέντι, συζήτηση, συντροφική κουζίνα κλπ. Ενημερώνουν, δρουν κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού. Βοηθούν δεν δημιουργούν, αλλά λύνουν προβλήματα, ή τουλάχιστο συμβάλουν στη λύση τους.  

Η Αστυνομία ανησυχεί. Προσπαθεί να τερματίσει την κατάληψη πολλές φορές. Δεν το κατορθώνει. Πάντα βρίσκει Αντίσταση. Κι αν ακόμα καταλαμβάνει για λίγο το κτήριο, το χάνει λίγο αργότερα. Φυσικά οι προκλήσεις, η βία κι οι προσαγωγές είναι συνεχείς.

Αλλά οι Αναρχικοί κερδίζουν. Τότε έρχονται οι εφεδρείες του συστήματος. Οι φασίστες. Λύσσαξαν, ένα κτήριο να τους χαλάει τη ρατσιστική σούπα;

Το ξανάκαναν, επιτέθηκαν στην κατάληψη. Απωθήθηκαν. Θα το ξανακάνουν αλλά θα έχουν την ίδια κατάληξη. Σήμερα είχαμε συνδυασμένη επίθεση. Ματ και ναζί μαζί. Φυσικά, μόνοι τους χωρίς τους μπάτσους μόνο σε γυναίκες και πεινασμένους τολμούν.

Μαζευτήκαν οι αγέλες των λύκων. Έπνιξαν την οδό στα χημικά. Επιτέθηκαν με πείσμα. Πέτρες, ξύλα, δηλητήρια ότι διέθεταν. Έχασαν και πάλι. Ξέρουμε που το πάνε. Να δημιουργούν πρώτα ένταση και μετά να στέλνουν τους συμμάχους τους "να αποκαθιστούν την αστυνομική ειρήνη".
Ανόητοι, δεν είδατε ότι παρά την καταστολή, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις δε φοβάται ο κόσμος; Περισσότεροι οι Σύντροφοι από άλλες φορές, απώθησαν και τους μπάτσους και τα αυγά.


Δεχθείτε το και μην προκαλείτε άλλο. Η κατάληψη θα μείνει.  

Δειτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΕΚ-Τροτσκιστών
εδώ το σχολιασμό από το Indymedia

όπως και κάποια video  όπως τα παρουσίασαν τοπικά μέσα
 
 
    
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Aντιφασίστας φοιτητης
9 Απριλίου 2013 στις 5:51 π.μ.

Μπράβο στους σύντροφους στην Πάτρα
Ούτε στην Πάτρα ουτέ πουθενά

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger