Τυχαίο;

Από giorgis , Τρίτη 9 Απριλίου 2013 | 11:23 π.μ.


Του Γ.Γ.

Να υποθέσουμε ότι είναι τυχαία η επιστολή αναγνώστη του «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύεται σήμερα στο όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ και απευθύνει μομφή για την δημοσιογραφική παρουσία του Νίκου Μπογιόπουλου;
Να εκτιμήσουμε επίσης ότι το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης, εξέφραζε «προσωπικές απόψεις» όταν πριν μερικές μέρες (3/4) μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νέα Ιωνία απευθύνθηκε με εντελώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη»;

Παραθέτουμε την επιστολή που αναφέραμε αρχικά κι αυτό με το σκεπτικό ότι δεν θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει  κάτι ανάλογο. Να έχει δημοσιευτεί δηλαδή επιστολή αναγνώστη στην εφημερίδα που ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει σε αρθρογράφο του «Ριζοσπάστη» ότι μέσα απ’ τα κείμενα του εκφράζει διαφορετική πολιτική άποψη απ’ ότι το ΚΚΕ. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Από τον Μάκη Πρωτόπαπα, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Σύντροφοι,
Είναι απαράδεκτο, μετά τον προσυνεδριακό διάλογο, να δημοσιεύονται προσωπικές θέσεις στο "Ριζοσπάστη". Η κριτική και οι αντίθετες απόψεις για τις θέσεις της ΚΕ εκφράστηκαν ελεύθερα στις ΚΟΒ και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα μας.

Δεν μπορεί όμως ακόμα και σήμερα να δημοσιεύονται στο "Ριζοσπάστη" προσωπικές απόψεις που δεν αντιπροσωπεύουν το ΚΚΕ. Αυτό αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα και προκαλεί μεγάλη σύγχυση στα μέλη και στους οπαδούς του Κόμματος.

Εκτός κι αν επικροτούμε τις αυταπάτες του Μπογιόπουλου ότι μια εργατική εξουσία κάπως αλλιώς θα διαχειριζόταν τα τρισ. ευρώ που διαθέτει στην ολιγαρχία η ΕΕ.
Εκτός κι αν συμφωνούμε ότι η πολιτική εξουσία είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για τη λιτότητα, την ανεργία κλπ.

Σύντροφοι
Στο "Ριζοσπάστη", στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ που μας καθοδηγεί, ιδεολογικά και πολιτικά, που είναι όπλο στα χέρια μας στους καθημερινούς αγώνες και στην προπαγάνδα μας, δεν έχει το δικαίωμα κανένας Μπογιόπουλος να δημοσιεύει ό,τι θέλει.

Πρωτόπαπας Μάκης
ΚΟΒ Τήνου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 28 σχόλια

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 2:52 μ.μ.

Φάουλ..πολλά φάουλ και θα πάμε για πέναλτι....

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 3:48 μ.μ.

Ξεφτίλα κύριε Πρωτόπαπα. Έχεις "δίκιο", γιατί ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ δεν είχε δικαίωμα ούτε στο προσυνεδριακό διάλογο να γράψει τις απόψεις του. Αυτό το δικαίωμα το έχουν όσοι ακολουθούν πιστά την ιεραρχία. Τι διάβολο στρατό έχουμε; Ακόμα μάθε αν δεν το γνωρίζεις ότι ριζοσπάστης χωρίς Μπογιόπουλο είναι νερό χωρίς οξυγόνο. Ακόμα θα ήθελα να μάθω, γιατί είμαι από τους αγράμματους,όπως σοφά μας χαρακτήρισε η γραμματέας σου, πότε και ποιό κείμενο του Μπογιόπουλου "μπάζει νερό". Δώσε και σε μένα να καταλάβω το πισωγύρισμα του. Σε τι έχει συμβιβαστεί; Ξέρεις, κάτι κείμενα σαν και το δικό σου, με υποχρεώνουν να αναβάλω συνεχώς να παραδώσω το βιογραφικό μου στην ΚΟΒ της περιοχής μου. Κάνε το βήμα, ρε μεγάλε, να με πείσεις. Εκτός εαν πιστεύεις ότι εγώ και συ δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε, Μπορεί να έχεις και δίκιο. Εγώ θα περιμένω μέχρι να καθαρίσει το τοπίο.

9 Απριλίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Καλά ωρέ παληκάρια, εσάς τι σας κόφτει;
Εσείς ΚΚΕ δεν είσαστε,
αντι-ΚΚΕ πάλι, είσαστε και παραείσαστε.
Γιατί δεν τους αφήνετε τους σιχαμένους να φαγωθούν μεταξύ τους;
-Θα σας χαλάσει;

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 5:34 μ.μ.

Έτσι βαράνε πέναλτι; Μάλλον θέλει εξάσκηση το παιδί!

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 6:17 μ.μ.

Kριμα και αδικο αδιορθωτο ναναι 'αυτος' κομουνιστης'.... και να γραφει τετοιες μπουρδες και επιθετα χαρακτηρισμου για ολους και ολα ... κριμα.....και ειναι και κοβ..... "αξιος' 'αξιος'..λεκτικος...τραμπουκισμος...

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 6:31 μ.μ.

Ντροπή στο Ριζοσπάστη!
Μόνο ένας ανόητος και άσχετος με τις επαναστατικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος μπορεί να δηλώνει ότι στο διάλογο συμμετέχει κανείς μόνο επαναλαμβάνοντας τις απόψεις της ηγεσίας. Οι κομμουνιστές είναι προσωπικότητες σε μέγιστο βαθμό, έχουν συνείδηση, γνώση, γνώμη και αίσθημα ευθύνης για τις πράξεις τους. Δεν είναι αδαείς φουκαράδες, φερέφωνα, ετερόφωτα μέλη αγέλης, τα οποία μηρυκάζουν ότι τους λέει ο ποιμήν- ηγεσία!

Θεωρώ ότι ο Μπογιόπουλος δεν είπε τίποτε σημαντικό. Η σκέψη του θυμίζει συνθηματολογία με όρους τυπικής λογικής και απέχει πολύ από τα κρίσιμα ζητήματα της κομμουνιστικής στρατηγικής. Ωστόσο είναι απαράδεκτο η ανοικτή θεωρητική αντιπαράθεση μαζί του να υποκαθίσταται από παρεμβάσεις «αγανακτισμένων πολιτών».

9 Απριλίου 2013 στις 7:00 μ.μ.

Ρε συ TRASH αφού βλέπεις ότι το κείμενο το υπογράφω. Και φυσικά σε μένα μπορείς να αποδώσεις όποιον χαρακτηρισμό θέλεις. Γνωρίζει όμως όλους τους συντελεστές του μπλοκ μας και τους αποδίδεις αντι-ΚΚΕ διάθεση;

Από κει και πέρα ποιος σου λέει ότι πρέπει να είσαι μέλος ενός πολιτικού σχηματισμού "για να σε κόφτει" τι γίνεται στα εσωκομματικά του; Τι πρωτοφανή αντίληψη είναι αυτή;

Υ.Γ. Ασχολίαστο για τους "σιχαμένους που φαγώνονται μεταξύ τους"

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 8:52 μ.μ.

Giorgi
θα ηταν πρωτοφανή η αποψη που λες εαν βλέπαμε κείμενα και για τα
εσωτερικά αλλου "πολίτικου" σχηματισμού ..Αλλα δεν βλέπουμε( δεν μας πολυ- νοιάζει ,αλλα λεμε)...Κατάλαβες..?
Αντι αυτου βλέπουμε το καθε χαζοβιολικο να φοράει την κουκούλα της ανωνυμίας
και να αμολαει την καθε α-πολίτικη μαλάκια του ..
Πάντως ειναι ενα ζήτημα το οτι ιστορικά στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος τα υπερασπίζονται μονο φιλοι του κκε..Απέναντι σε άσχετους που νομίζουν οτι λενε κατι..

μιζεριας
9 Απριλίου 2013 στις 11:33 μ.μ.

Άντε τώρα και από την παναγία να ανάψεις μια λαμπάδα στο μπόι της Αλέκας...να φυλάει το κόμμα από αυτούς που έχουνε γνώμη!

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 11:36 μ.μ.

Το "Μάκης", οκ, το "Πρωτόπαπας", ...είναι σίγουρο;

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 11:39 μ.μ.

Προς 8:52
Θα σχολιάσω μόνο ένα από όσα αναφέρεις. Έχω διαβάσει σ' αυτό το μπλοκ για τα εσωτερικά ...μέχρι και της ΔΗΜΑΡ!

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 1:22 π.μ.

11.39
έγινε μεγάλη μαχη .?..,Δεν μου είπες...

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 3:02 μ.μ.

H Αλέκα,λέει μπορεί να μήν είναι υποψήφια για Γ.Γ.
Τι λες ρε παιδί μου!!
Πως θα αντέξουμε τέτοια απώλεια?
Θα μας λείψει ο μεστός μαρξιστικόλενινιστικός της λόγος,άσε που θα τα βάψει μαύρα ο Παπαχελάς και οι συν αυτώ.!!

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 6:43 μ.μ.

Αν αυτό το τερατούργημα, που δημοσιεύτηκε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της Τρίτης 9-4-2013,δεν λέγεται ποταπή, πρόστυχη και αισχρά φραξιονιστική ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΛΚΗΣ της ξωφλημένης ηγετικής ομάδας του Περισσού ενάντια στον Νίκο Μπογιόπουλο, που τόλμησε να τους πει κατάμουτρα ότι πηγαίνουν το Κόμμα κατά διαβόλου, τότε δεν υπάρχει άλλος ορισμός της λέξεων "προβοκάτσια" και "προστυχιά" σε κανέναν λεξικό του κόσμου ολάκερου! Τα γραφειοκρατικά αυτά επαγγελματικά -εδώ και δεκαετίες!- στελέχη του κομματικού μηχανισμού, που έχουν κολλήσει σα βδέλες στις ηγετικές καρέκλες του Περισσού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν την κομματική σφραγίδα και τα εμβλήματα στα χέρια τους, έστω κι αν για το ΚΚΕ γαία πυρί μειχθήτω, έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με τον Μπογιόπουλο και με όλους όσους εκφράσθηκαν ενάντια στη γραμμή τους. Είναι, μάλλον, αδίστακτοι στην προσπάθειά τους αυτή, που μάλλον θα πάνε να τη δικαιολογήσουν ως ..."απαίτηση της κομματικής βάσης", κάνοντας χρήση του ονόματος κάτι τέτοιων απίθανωνσαν αυτόν το Μάκη Πρωτόπαπα.
Ο οποίος κύριος Μάκης "μας", μάλλον ...Πρωτοψευταράς θα έπρεπε να ονομάζεται, γιατί ο Νίκος Μπογιόπουλος ουδέποτε έγραψε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τέτοιες ανοησίες σαν κι αυτές που του αποδίδει, ότι τάχα "μια εργατική εξουσία κάπως αλλιώς θα διαχειριζόταν τα τρισ. ευρώ που διαθέτει στην ολιγαρχία η ΕΕ."!!! Πού το βρήκε αυτό γραμμένο ο εκ Τήνου ορμώμενος ...αρχιψεύταρος; Όπως μπορεί να δει κανείς, διαβάζοντας όλα τα κείμενα του Μπογιόπουλου, πουθενά αυτός δεν γράφει ούτε την παραμικρή παρόμοια ανοησία.
Η μεθοδολογία αυτή που εγκαινιάζουν σήμερα οι "αρχιερείς και φαρισαίοι" του Περισσού δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού, ούτε με την πιο στοιχειώδη ηθική των κομμουνιστών. Και είναι η χειρότερη ζημιά που μπορεί να γίνει στο κόμμα και στο λαϊκό κίνημα σε αυτή τη φοβερά αντίξοη συγκυρία που βιώνουμε. Γιατί αύριο κιόλας θα δείτε πώς θα ξεσπαθώσουν ενάντια στην ίδια την ιδεολογία του ΚΚΕ τα φερέφωνα της αστικής τάξης και πώς θα αρχίζουν πάλι να εξαπολύουν οχετούς ενάντια στον ...Ιωσήφ Στάλιν, παριστάνοντας ως ...σταλινική τη σημερινή -άθλια και ολότελα αστική!- μεθόδευση της γραφειοκρατίας του Περισσού!!!
Κι όμως, αν σήμερα υπήρχε ένας Λένιν ή ένας Στάλιν, το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν να καλέσουν τους γνήσιους κομμουνιστές να ξεφορτωθούν κάτι τέτοιους γραφειοκράτες και μικρόνοες σαν αυτουνούς που έκαναν τσιφλίκι τους τον Περισσό και σαν τους Μάκηδες Πρωτοψευταράδες "λαγούς" τους...
Πρέπει να σημειωθεί ότι και στο χτεσινό (9/4) καιστο σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ δεν υπάρχει πια η στήλη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΡΙΖΟΣ του Μπογιόπουλου,δηλ. η καλύτερη στήλη της εφημερίδας του ΚΚΕ, παρ' όλο που είναι ημέρες της τακτικής δημοσίευσής της... Για να δούμε αν αύριο θα υπάρχει η στήλη, ή αν θα δοθεί η δυνατότητα στον Μπογιόπουλο να βάλει στη θέση του αυτόν τον "επιστολογράφο" της ΚΟΒ Τήνου!
Συμπέρασμα: Το κόμμα πάει ...κατά διαόλου και μάλλον η διάσπαση επέρχεται με ραγδαίους ρυθμούς. Παρά ταύτα η ηγεσία πανηγυρίζει ότι "πάνω από το 95% των μελών του ΚΚΕ" υπερψήφισαν τις θέσεις της. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, σύντροφοι της ηγετικής ομάδας! Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά!
Για να δούμε, όμως, και το τι θα κάνει πραγματικά η βάση του ΚΚΕ, οργανωμένη ή όχι. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρουν οι επόμενες μέρες κι εβδομάδες.

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2013 στις 12:48 π.μ.

Άλλαξε η μέρα και εγινε ξανα ο Μπογιοπουλος μπολσεβίκος .....σαββατοκύριακο αργία..
Δευτέρα βλέπουμε

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2013 στις 12:35 μ.μ.

Φίλε 6:43
Η ιστορία μας λέει άλλα.
Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Ιωσήφ Στάλιν, στον οποίον αναφέρεσαι, αντιθέτως, διόγκωσε σε τέτοιο βαθμό την Γραφειοκρατία, που ήταν πλέον αδύνατο, να ξεχωρίσει κανείς, την Πολιτική από την Διοικητική Πρακτική στην τέως Σοβιετική Ένωση.
Και το κακό ολοκληρώθηκε αρκετά χρόνια από τον θάνατό του όταν η Κομματική-Κρατική γραφειοκρατία μετατράπηκε σε κοινωνικό στρώμα κατακλέβοντας τον μόχθο των εργαζομένων και φευ μετά το 1990 έγιναν από "πρόκριτοι" κανονικοί καπιταλιστές ξεπουλώντας μισοτιμής τον πλούτο ενός ολόκληρου έθνους.
Σήμερα, για τον μέσο πρώην Σοβιετικό πολίτη, Σοβιετική Εξουσία σημαίνει κακοδιοίκηση, αυθαιρεσία, αναποτελεσματικότητα, στέρηση ελευθερίας, έλλειψη ηθικού αναστήματος της κοινωνίας.
Δηλαδή όλα τα ακριβώς αντίθετα πράγματα προς το όραμα του Σοσιαλισμού.
Απότοκα αυτής της κουλτούρας είναι και τα playmobil του Περισσού.

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2013 στις 10:50 μ.μ.

Προς τα φιλαράκια των 12:35 μ.μ. και 6:43 μ.μ.

Πολύ αυριανισμός ωρε παληκάρια. Με ολίγη περισπούδαστη σοβιετολογία για να δέσει η σούπα... Εσεις τώρα λογαριάζετε τους εαυτούς σας για αριστερούς?


Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 12:43 π.μ.

Με λένε Πόπη Παγκράτη. Είμαι μια «αγράμματη» εκπαιδευτικός, ταμίας στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας υποψήφια με την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ. Δηλώνω φίλος του κόμματος. Όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι για το κόμμα μου, για την τάξη μου. Η μόνη μου ιδιοκτησία ένα μικρό αυτοκίνητο. Είμαι μάνα δύο ανέργων παιδιών. Εκείνο που μέχρι τώρα έμαθα είναι ότι ο κομμουνιστής πρέπει να βγαίνει μπροστά να δείχνει με τα λόγια και κυρίως τη στάση και τη δράση του πως πρέπει να λειτουργεί η εργατική τάξη και ποιος ο ρόλος του λαϊκού διανοούμενου. Έτσι έκανα αίτηση να γίνω διευθύντρια σε ένα γυμνάσιο της Κέρκυρας. Αυτό που διάλεξα είναι ένα σχολείο δίπλα στις φυλακές και στο δικαστικό «μέγαρο» και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτώ http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=5053

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 4:13 π.μ.

μεγάλε 12.35, συμπεράσματα ατεκμηρίωτα, παραφιλολογία για στρώματα (πάλι καλά που δεν ανακάλυψες και νέα τάξη), αυθαίρετες ''δημοσκοπήσεις'' και χαρακτηρισμοί της πλάκας. Πολύ εμπάθεια για το τίποτα ρε φίλε και άγνοια ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης. για σχόλια στο πάντως καλός είσαι.

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2013 στις 9:15 μ.μ.

@ γεια σου ποπη
η ανειρήνευτη πάλη με αυτό το σύστημα που καταβροχθίζει τη ζωή όλων μας είναι το πρώτο ζήτημα και το βασικότερο.

δημήτρης λάρισα

14 Απριλίου 2013 στις 10:13 μ.μ.

επιτέλους, επειδή εμείς είμαστε χαζοί και δεν ξέρουμε, θα μπορούσε κάποιος από εσάς να μας πει τι σημαίνει « ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και για ποιον λόγο αρθρογραφεί σε αυτή την εφημερίδα ο Μπογιόπουλος και ο κάθε Μπογιόπουλος, έναντι αμοιβής ( δεν πιστεύω να έχει κανείς στο μυαλό του, ότι ο Μπογιόπουλος το κάνει αυτό οικιοθελώς)? επίσης να μας εξηγήσετε, ποιές είναι οι υποχρεώσεις του Μπογιόπουλου και του κάθε ένα μέλους του ΚΚΕ, με βάση το καταστατικό του ΚΚΕ???

15 Απριλίου 2013 στις 1:54 π.μ.

και επιτέλους μετά τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι και σήμερα, απ όλους σας, οργανωμένους και μη σε κάποιον πολιτικό φορέα, ακόμα και αν αλλάξει το ΚΚΕ, την πολιτική του, απέναντι στις πολιτικές συμμαχίες … ποιον θα εμπιστευτεί για να συμμαχήσει? ποιον θα εμπιστευτεί όταν θέλει να κάνει το προγραμματικό του συνέδριο, και πέφτετε όλοι πάνω του ( οργανωμένοι και μη ), να του επιβάλετε την δικιά σας άποψη, χωρίς καν να κρατάτε τα πολιτικά προσχήματα?? ποιον θα εμπιστευτεί όταν, παίζεται στοίχημα ( οργανωμένοι και μη ), για μία ενδεχόμενη διάσπαση του, χωρίς καν να κρατάτε τα πολιτικά προσχήματα?? δεν φταίει λοιπόν μόνο το ΚΚΕ… φταίτε και εσείς με την στάση σας, και όχι μόνο τώρα, με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση …. 73 χρόνια κρατά η κολόνια από αναρχικούς και τροτσκιστές του « προδοτικού ΚΚΕ» …. 24 χρόνια κρατά η κολόνια από το ΝΑΡ του « προδοτικού ΚΚΕ» … όταν έπρεπε να επιδείξουν οι παραπάνω σοβαρότητα στον ιδεολογικό και πολιτικό τους λόγο, και να κάνουν σοβαρή κριτική στο ΚΚΕ, επιδόθηκαν ( και συγνώμη που θα το γράψω έτσι ), σε τσιτάτα γεμάτα σαχλαμάρες…

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2013 στις 8:27 π.μ.

Δεν το ήξερα πως έπρεπε να προσκομίσω και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και μάλιστα από τις χώρες της τέως Ε.Σ.Σ.Δ.
Τα εκλογικά αποτελέσματα, στις χώρες αυτές, δεν αρκούν; Ή μήπως δεν τα γνωρίζετε; Ή μήπως δεν γνωρίζετε ποιοι μέσα στην τέως Ε.Σ.Σ.Δ. είχαν πρόσβαση στον κρατικό πλούτο ή σε απόρρητες πληροφορίες.
Διότι μετά την κατάρρευση αυτά πουλούσαν.
Από το 1989 όλες οι ποικιλώνυμες Κομματικές ελίτ έκαναν πάρτυ με τον πλούτο του Μεγάλου Έθνους.
Από το 1989 το σοβιετικό ουράνιο ταξίδευε ως και πουλιόταν ακόμα και στο Τιμπουκτού.
Τα ΑΚ-47 (κατά κόσμον Καλάζνικωφ) που θέρισαν ανθρώπους στη Σομαλία και αλλού, προερχόταν απευθείας, από συγκεκριμένες αποθήκες στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
Κάνω χάζι μαζί σας. Ξέρετε γιατί σας αποκαλώ playmobil. Γιατί τα καυμένα, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μασκαρεύονται και να σκύβουν, κυρίως να σκύβουν.
Όσο για τον Ανώνυμο 4:13 που δεν ξέρει τι είναι κοινωνικό στρώμα ή τί είναι Κομματικές ελίτ, του Συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσει τα βιβλία ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ, ή ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ (ιδιαιτέρως σελ. 266-271) του Βασίλη Ραφαηλίδη του οποίου το ποιόν φαντάζομαι να μην αμφισβητείται, όπως και το κύρος του.

15 Απριλίου 2013 στις 10:25 π.μ.

η ενωτική φρασεολογία του Ανώνυμου (15 Απριλίου 2013 - 8:27 π.μ.), θεωρώ πως τσακίζει κόκαλα, και μας προδιαθέτει όλους μας, να συμμαχήσουμε μαζί με τον ιδεολογικό χώρο και τον πολιτικό φορέα που απλά στηρίζει…. ας αποφασίσουν επιτέλους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ κτλ …. «playmobil» ή «σύντροφοι» ?? γιατί μέχρι προχθές φώναζαν όλοι « ΕΝΟΤΗΤΑ», « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κτλ… από χθες άρχισαν τα κοσμητικά επίθετα τύπου «playmobil» κτλ… θέλετε και τα παθαίνεται τελικά, δεν φταίει το ΚΚΕ…

Ανώνυμος
16 Απριλίου 2013 στις 8:40 π.μ.

Φίλε CHE!
Έχω την ελπίδα, ότι τον όρο playmobil, δεν τον χρησιμοποιούν οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, κ ΑΝΤΑΡΣΥΡΙΖΑ. Αν πάλι κάνω λάθος συγχωρέστε με. Ήρθα δεύτερος.

16 Απριλίου 2013 στις 7:28 μ.μ.

Α, οπότε δεν έχεις καμία σχέση, με την « αριστερά» και τον αναρχικό χώρο … μόνο που φίλε « Ανώνυμε», δεν με διαφωτίζεις στα παραπάνω που γράφω και ρωτώ … εσύ λογικά θα ξέρεις τι σημαίνει « ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», και ποιές είναι οι καταστατικές υποχρεώσεις του μέλους στο ΚΚΕ, για να ασκείς μία τέτοια « κριτική», με τόσο βαριούς χαρακτηρισμούς…

Ανώνυμος
17 Απριλίου 2013 στις 10:13 π.μ.

Για τον φίλο CHE.
"η ενωτική φρασεολογία του Ανώνυμου (15 Απριλίου 2013 - 8:27 π.μ.), ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ-θεωρώ πως τσακίζει κόκαλα, και μας προδιαθέτει όλους μας, να συμμαχήσουμε μαζί με τον ιδεολογικό χώρο και τον πολιτικό φορέα που απλά στηρίζει…. ας αποφασίσουν επιτέλους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ κτλ …."
Από που προκύπτει ότι εγώ δεν έχω σχέση με την «αριστερά» και τον αναρχικό χώρο, αλλά ωστόσο είμαι "λογικα΄", σε θέση να σε διαφωτίσω, για το καθεστώς απασχόλησης του ενός και του άλλου στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ή για το ποιες είναι οι υποχρεώσεις των μελών και των στελεχών;
Αλλά σε ένα πράγμα έχεις δίκαιο, η λοιπή Κομμουνιστική Αριστερά δεν καίγεται από επιθυμία, ούτε καν να συνεννοηθεί με το ΚΚΕ.
Ως εκ τούτου το θέμα των συμμαχιών δεν το βλέπω ως ορατό ενδεχόμενο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι τα μέλη. Αυτά είναι που δεν κατέχουν, τα ιδεολογικά εργαλεία οικοδόμησης, άλλου τύπου Κόμματος, μέσα στο ίδιο κόμμα.
Και επειδή η ηγεσία υπερέχει στο επίπεδο της Ιδεολογικής Κυριαρχίας, δεν συναντά εμπόδια και καλώς συνεχίζει το έργο της.
Εγώ υπ' αυτές τις συνθήκες είμαι με την ηγεσία, αντικειμενικά.

18 Απριλίου 2013 στις 3:39 μ.μ.

αφού λοιπόν δεν είστε σε θέση κανείς σας, να με διαφωτίσεις για « το καθεστώς απασχόλησης του ενός και του άλλου στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ή για το ποιες είναι οι υποχρεώσεις των μελών και των στελεχών» ( απ όσο φαίνετε ), πως μπορείτε να κάνετε, τόσο εύκολα κριτική σε αυτά που γράφει ο κύριο Μάκης Πρωτόπαπας?

Ανώνυμος (17 Απριλίου 2013 - 10:13 π.μ.) μου τα έχεις μπερδέψει πολύ. και να μην ήθελα, τι άλλο θα μπορούσα να διαπιστώσω? οι αριστεροί – αναρχικοί δεν χολιάζουν κάπως έτσι το ΚΚΕ, εσύ απ την άλλη σχολιάζεις « κάπως» το ΚΚΕ, όμως δεν «ανήκεις» στους άλλους που γράφω παραπάνω … τι άλλο να σκεφτώ? συγνώμη πάντως, για το αυθαίρετο συμπέρασμα μου....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger