Home » , » ΕΕ - γερμανοτσολιάδες ρημάζουν την χώρα

ΕΕ - γερμανοτσολιάδες ρημάζουν την χώρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Απριλίου 2013 | 2:39 π.μ.



Από την εφημερίδα "Πριν"

 Την ώρα που η Κομισιόν μέσω του αρμόδιου επίτροπου Όλι Ρεν προανήγγειλε την έκδοση οδηγίας που θα νομιμοποιεί τη ληστεία των καταθέσεων σε ολόκληρη την ΕΕ, η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη συνεχίζει την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και την εξόντωση του λαού μας.

Μια νέα υστέρηση των προϋπολογισμένων φορολογικών εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2013 κατά 818 εκατομμύρια ευρώ δείχνει ότι το φορολογικό γδάρσιμο των Ελλήνων πλησιάζει στα όριά του, αναφορικά ιδίως με την έμμεση φορολογία. Οι εξοντωτικοί φόροι στα καύσιμα και στα τσιγάρα απέτυχαν να φέρουν αυξημένα έσοδα ενώ σοβαρή πτώση σημείωσε και ο ΦΠΑ εν γένει.

Το έλλειμμα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν το κράτος-απατεώνας είχε επιστρέψει φόρους που οφείλει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προϋπολογίσει και όχι μόνο 213 εκατομμυρίων που επέστρεψε στην πραγματικότητα, «τρώγοντας» σχεδόν μισό δισεκατομμύριο!

 Στο μεταξύ, από τα στοιχεία που έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ, η στατιστική υπηρεσία της χώρας μας στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή τη Γιούροστατ, αποκαλύπτεται ότι το έλλειμμα της Ελλάδας κατά το 2012
υπήρξε οριακά υψηλότερο ακόμη και από το διορθωμένο έλλειμμα του 2011. Το έλλειμμα ανήλθε στο 10% το 2012 έναντι 9,8% του 2011, το οποίο πέρυσι μας είχαν πει ότι ήταν 9,4% του ΑΕΠ.

Ακόμη περισσότερο αύξησαν εκ των υστέρων το ύψος του ελλείμματος του ...2010(!), το οποίο εκτοξεύθηκε στο 11,1% του τότε ΑΕΠ και δεν ήταν 9,4% που ισχυριζόταν τον Νοέμβριο του 2010 με το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όσο για το δημόσιο χρέος, μετά από τρία χρόνια Μνημονίου βρίσκεται στο 156,9% του ΑΕΠ - δηλαδή κάπου ...30 (!) εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από όσο ήταν πριν μας «σώσουν» η ΕΕ και το ΔΝΤ. 

Στο μεταξύ προωθείται η αποδόμηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και μεθοδεύεται το πέρασμα του ολοκληρωτικά στα χέρια των Γερμανών και άλλων ξένων για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καθυπόταξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πιο γερμανόδουλη στάση της ήδη πρόθυμης συγκυβέρνησης «Τσολάκογλου» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, η οποία πλέον δεν φέρνει την παραμικρή αντίρρηση ακόμη και στις πιο προσβλητικές απαιτήσεις των ξένων επικυρίαρχων. Η ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής - Γιούρομπανκ που την ήθελαν οι Έλληνες αστοί, αλλά προσέκρουσε στο βέτο των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποδεικνύει τον αυξανόμενο βαθμό υποτέλειας του ελληνικού καπιταλισμού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger