Home » , » Οι προβοκάτορες του Σκάι και ο ρόλος της σημαίας (Βίντεο)

Οι προβοκάτορες του Σκάι και ο ρόλος της σημαίας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 | 4:03 μ.μ.

Με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο που συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις, η τηλεόραση του Αλαφούζου, παρουσίασε τα γεγονότα στα Προπύλαια, κατά τα οποία οι ένστολοι πραίτορες προστασίας του συστήματος καταπάτησαν το πανεπιστημιακό άσυλο και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Το τηλεοπτικό φερέφωνο της κυβέρνησης, αποσιωπώντας όλα τα παραπάνω επέλεξε να εστιαστεί, στο ότι οι νεολαίοι αντικατέστησαν την ελληνική με μαυροκόκκινη σημαία και να προβάλλει τις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού ανδρεικέλου που παριστάνει τον εκπρόσωπο προπαγάνδας.


Αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε αποσπάσματα από τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το Νοέμβρη του 1995 ο μεγάλος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος:

 - Η σημασία του ασύλου: 

 «Ποια είναι η διαφορά των τανκς της χούντας με τα ΜΑΤ που μπήκαν στο Πολυτεχνείο; Θα 'θελα να ξέρω ποια είναι η διαφορά. Αυτοί μπήκανε με τα τανκς και εμείς μπήκαμε οπλοφόροι και με τις μάσκες. Με τα ΜΑΤ. Θα 'θελα να ξέρω ποια είναι η ουσιαστική διαφορά. Διότι αν μιλάμε περί ασύλου, όπως οι χριστιανοί πιστεύουν ότι η εκκλησία είναι ένα άσυλο, έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι ένα άσυλο». 

 - Για το κάψιμο της σημαίας: 

 «(Η σημαία) είναι ένα πανί που το δώσανε σε έναν ράφτη και που το 'ραψε καταλλήλως και δεν έχει καμία παραπέρα σημασία. Αφήστε με να τελειώσω. Δικαίωμά σου είναι να διαφωνείς. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι αυτό που υπάρχει πίσω από αυτό το σύμβολο. Συμβολίζει μία κοινωνία πολιτισμένη που ξέρει τους στόχους της, μια κοινωνία αποφασισμένη να ορμήσει, να αγωνιστεί. Αυτό, ναι. Το σέβομαι και το προσκυνώ. Αλλά αυτό το πανί που κάψανε, καλά κάνανε και το κάψανε. Γιατί αυτό το πανί αντιπροσωπεύει μια σαπίλα σήμερα. Να διώξουμε τη σαπίλα πρώτα». 

 - Η διαφορά από τη χούντα: 

 «Η διαφορά μας από τη χούντα είναι τούτη: ότι η χούντα ήταν ένας ξεκάθαρος εχθρός, γι' αυτό και σχεδόν ολόκληρος ο λαός συμμετείχε (στην αντίσταση) ενάντιά της. Σήμερα, υπάρχει μία χούντα -επιτρέψτε μου να πω και έχω συνείδηση αυτού που λέω- η οποία καλύπτεται απ' το άλλοθι της δημοκρατίας».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger