Home » » Ηθοποιοί κι Υποκριτές

Ηθοποιοί κι Υποκριτές

Από mitsos175 , Κυριακή 7 Απριλίου 2013 | 9:24 μ.μ.

Πόσο χαίρομαι για τα κανάλια, όπως ο Αντίο, ο Σκάει και τα υπόλοιπα της ίδιας συνομοταξίας! Μας λένε ότι υπάρχει φτώχεια! Σωπάστε καλέ! Που την είδατε; Εννοούν στην Αφρική, την Ασία, σ' άλλες χώρες μακριά – όχι εδώ. Εδώ είμαστε σωσμένοι! Απλά κάτι ξένοι πράκτορες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ, αλλά αυτοί είναι δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαίρομαι και για τα παιδάκια της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας. Αφού ασχολήθηκαν τα κανάλια κι οι φίρμες, θα τρώνε τώρα με χρυσά κουτάλια. Τι θα τρώνε; Ότι και πριν υποθέτω, αλλά τώρα θα γεμίσουν το χρόνο σε κάποιο Ελληνικό Κανάλι.
Πάντως είναι ένα κέρδος. Μεταξύ σαχλαμάρας και τηλε - σκουπιδιού να δούμε, πως ονειρεύονται να μας κάνουν οι Τοκογλύφοι και τα δουλικά τους. Βγαίνουν και κάτι φίρμες και μας λένε: Έζησα μια εβδομάδα φτωχός.

Κι εγώ ζω σαράντα πέντε χρόνια φτωχός, τι κερδίζω; Γιατί εσύ, κυρ πλούσιε, έζησες μια βδομάδα στερημένος και νομίζεις, ότι έκανες κατόρθωμα. Όσοι ζουν μόνιμα έτσι, τι πρέπει να πουν;  Τι νομίζεις ότι έκανες; Οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα αλλαγής του τρόπου ζωής τους. Οι φτωχοί όχι. 

Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Αν αρρώσταινες εκείνη την εβδομάδα, θα είχες την ίδια νοσηλεία με το φτωχό παιδάκι; Ή θα έπαιρνε μετάθεση η φτώχεια, για όσο διαρκούσε η ανάρρωση, για να μη κινδυνεύσει η υγεία του αστέρα; Ελπίζω τουλάχιστον να έδωσες κάτι στα παιδάκια.

Φυσικά δίνουν οι πλούσιοι. Μιλάω γενικά. Τα σκουπίδια τους τα δίνουν μ’ ευχαρίστηση. Τον πυρετό τους επίσης. Ο σαμαράς πχ. Έδωσε το αεροπλάνο του να πάει ένα παιδί στο εξωτερικό. Φυσικά! Αφού διέλυσε τα Νοσοκομεία, σκότωσε Χιλιάδες με τις Περικοπές στα Φάρμακα και ρήμαξε τα πάντα, έσωσε κι ένα παιδάκι, για να δούμε όλοι τι πονόψυχος είναι. Μπράβο, θα το θυμόμαστε, όταν σε κρεμάμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε σύρμα. Μόνο σχοινί.  
Αλλά σωθήκαμε! Όξω φτώχεια και καημοί. Γι αυτό μας κλέβουν εδώ ρε. Για να σώσουν τους πεινασμένους. Χαλάλι, τα χαριστικά δάνεια, η προπαγάνδα, τα ψέματα!   

Για να μιλήσουμε τώρα λίγο πιο σοβαρά.
Η φτώχεια έχει αιτία. Κι η αιτία έχει δράστες. Πιο απλά οι πλούσιοι εκμεταλλεύονται τον κόπο και τον πόνο του φτωχού, πλουτίζουν αυτοί κι οι φτωχοί εξαθλιώνονται. Αίτιο της φτώχειας, η ανισότητα και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Η λύση, η δίκαιη κατανομή των παραγόμενων αγαθών, η ισότητα και η εξουσία στους πολλούς - όχι στους λίγους. Το μέσο, η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Κύριοι των καναλιών, τα φτωχά παιδιά, που εσείς τα βάζετε, για να καλύψετε το χρόνο σας, ίσως και για να κάνετε την αυτοπροβολή σας, όπως και για να ηρεμήσετε την ένοχη συνείδηση σας, είναι θύματα αυτών των πολυεθνικών εταιριών, που διαφημίζουν τα προϊόντα τους στους σταθμούς σας.  

Πολλά  προϊόντα ειδικά για πλούσιους αστέρες της TV είναι το αποτέλεσμα, καταπίεσης, βίας, φτώχειας, περιβαλλοντικής καταστροφής που οι πολιτικοί των χωρών αυτών, επιβάλλουν για χάρη των εταιριών.
Όπως εσείς κάνετε ρεπορτάζ για παιδιά με ασιτία σε άλλες χώρες (και καλά κάνετε), ή για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, έτσι και ξένα κανάλια κάνουν ρεπορτάζ για τη χώρα μας την πείνα, και την δηλητηρίαση του δάσους στις Σκουριές πχ. Πράγματα που εσείς αποσιωπάτε, γιατί οι καναλάρχες σας είναι οι εγκληματίες που τα κάνουν.

Θεωρώ λοιπόν πολύ καλό που είδαμε τις συνθήκες σε μια άλλη χώρα. Αλλά θα ήθελα να δω κι εδώ τι συμβαίνει, πράγμα που δεν γίνεται. Το να μας πείτε ότι σ’ άλλη χώρα τα πράγματα είναι χειρότερα δεν είναι επιχείρημα. Γιατί σε πάρα πολλές άλλες είναι πολύ καλύτερα. Για ποιο λόγο να έχουμε μέτρο σύγκρισης το χειρότερο κι όχι το καλύτερο;

Ακόμα δεν συνδέετε το Αίτιο (Πολιτική – Σύστημα Οικονομικό) με το Αιτιατό (διαφθορά – φτώχεια – υποσιτισμός). Όσο παραμένει η αιτία, ο Καπιταλισμός, το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο άσχετα με τις όποιες προσπάθειες φιλανθρωπίας σε προσωπικό επίπεδο. Θέλετε να παραδεχτώ αγαθές προθέσεις στους πλούσιους, που κάνουν φιλανθρωπία; Εντάξει, πολλοί πράγματι έχουν πρόθεση να βοηθήσουν.

Όμως, αν υπάρχει πράγματι καλή πρόθεση, τότε η επόμενη κίνηση είναι το μοίρασμα της περιουσίας στους φτωχούς και η παρακράτηση μόνο ενός εισοδήματος, για να έχετε τα απαραίτητα προς το ζείν. Πως είπατε; Ακραίο; Κομμουνιστικό; Ριζοσπαστικό; Λαϊκισμός;

Κι όμως, αυτή η πρόταση είναι πιο ήπια από αυτό, που είπε ο Ιησούς ο Ναζωραίος προς τον πλούσιο, που ήθελε να τον ακολουθήσει: Δώσε τα όλα στους φτωχούς, και μην κρατήσεις τίποτα! Αν λοιπόν δεν το κάνετε αυτό, μη σπαταλάτε άδικα τα λόγια σας. Εμείς οι φτωχοί ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τη φτώχεια και το ποιος φταίει.
Κι όταν ξυπνήσουν οι σκλάβοι και κάνουν Επανάσταση ενάντια στο άδικο, θυμηθείτε τις αγαθοεργίες σας.

Υπάρχει κι ένα χριστιανικό ανέκδοτο:
Πήγε κάποτε ένας πεθαμένος πλούσιος να μπει στον Παράδεισο.
Ο Απόστολος Πέτρος ήταν στην Πύλη κι ένας Άγγελος κοιτούσε τα βιβλία που έγραφαν τις καλές και τις κακές πράξεις.
Αφού είδαν τα παραπτώματα, ο Άγιος Πέτρος είπε στον Πλούσιο: - Τι καλή πράξη έκανες;
Ο πλούσιος σκέφτηκε αρκετή ώρα κι είπε: - Κάποτε έδωσα ένα ευρώ σ' ένα φτωχό!
-Αλήθεια άγγελε; Είπε ο Πέτρος .
Ο άγγελος που κοίταζε τα στοιχεία το επιβεβαίωσε: - Αλήθεια είναι Άγιε.
- Μάλιστα! Και τι άλλο έκανε;
Ο άγγελος ξανακοίταξε κι είπε: Έδωσε άλλη μια φορά σε ένα άλλο φτωχό ένα ακόμα ευρώ. Τίποτα άλλο.
Τότε ο Πέτρος είπε: - Άγγελε, δώσε του 2 ευρώ και στείλε τον στο διάολο! ...

ΥΓ: Μην κάνουν το λάθος οι σούπερ σταρ να υπερασπιστούν τα κανάλια τους. Ξέρουμε ότι τρων το παντεσπάνι τους χάρη σ’ αυτά, δεν χρειάζεται να μας το θυμίσουν κι αυτό... 

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ. Τίποτα άλλο δεν μου προκαλείτε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger