Home » , » Το “minority report” της Ιερισσού.

Το “minority report” της Ιερισσού.

Από κοινωνικα απροσαρμοστος , Σάββατο 13 Απριλίου 2013 | 12:02 π.μ.

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία το περιεχόμενό της πραγματεύεται την εφαρμογή ενός εξελιγμένου βιοπληροφοριακού μηχανισμού πρόληψης εγκλημάτων. Τρείς-τέσσερις “ειδήμονες”, κανα δυο μέντιουμ και ένας υπερυπολογιστής και έχεις την απόλυτη καταστολή του ανθρώπινου εγκλήματος στα χέρια σου.

Αυτό το σκηνικό μου ήρθε στο μυαλό όταν άκουσα για  “επίδοξους κατά  συρροήν δολοφόνους”, ούτε καν “φερόμενοι”. Ένας “προσφιλές” αστυνομο-δικαστικός όρος του κοντινού παρελθόντος όπου ο ψευδεπίγραφος όρος Δημοκρατία ακόμα “πουλούσε”.

Γνωρίζουμε ιστορικά και έχουμε ξαναπεί ότι το τρίπτυχο συντηρητισμός-φασισμός- ναζισμός ανέκαθεν αντλούσε τα ιδεολογικά του ερείσματα από το υπερφυσικό (η χαρά του συνομωσιολόγου). Από απλή θρησκοληψία έως υπερφυσική επιστημονολογία (ιδεολογικές βάσεις ναζισμού,CIA- πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA, Πλεύρης και οι εξωγήινοι του στην Ελλάδα κτλ).

Κατά την γνώμη μου η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων θα ήταν αναπόφευκτο να μην οδηγήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένης τεχνολογίας χειραγώγησης της μάζας, σε καμιά περίπτωση βέβαια στον βαθμό που θέλουν οι καπιταλιστές να δείχνουν και μέσα από τις ταινίες τους.

Η μικρότητα,η ανασφάλεια, ο τυχοδιωκτισμός, ο μισανθρωπισμός και το κεφάλαιο ήταν και είναι τα κίνητρα για την ανάπτυξη τέτοιων μηχανισμών που σε κάποιες περιπτώσεις Διάβολος και Θεός θα ωχριούσαν μπροστά τους.

Μια τέτοια περίπτωση σε επίπεδο βέβαια “ψωροκώστενας” είναι και η “επιχειρησιακή δράση” στην περιοχή της Ιερισσού με στοχευμένη ενέργεια την σύλληψη των δύο αγωνιστών. Μικροπρεπή και μισάνθρωπα τσιράκια (σε όλα τα επίπεδα της κρατικής εξουσίας) ξεπατικώνουν πρόχειρα σχέδια καταστολής για να ευχαριστήσουν τα Αφεντικά τους και αυτά να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.Κι αν δεν υπάρξει μαζική αντίσταση τα επόμενα βήματα θα περιλαμβάνουν όλο και πιο ευρύτερες περιοχές,όλο και πιο κοντινά μας άτομα.

Ο αγώνας των ανθρώπων της Ιερισσού είναι συγκλονιστικός και αν μη τι άλλο μας δίνει θάρρος. Πρέπει όμως η στήριξη μας να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.Ήρθε η ώρα οι συλλογικότητες, συνελεύσεις,πρωτοβουλίες,σωματεία “να πάρουν τον δρόμο που δείχνει προς Ιερισσό”.


Άκου τις καμπάνες, οι αγωνιστές της Ιερισσού ΑΝΤΈΧΟΥΝ

Άκου τις καμπάνες ,οι κάτοικοι της Ιερισσού ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ

Άκου τις καμπάνες,οι αγώνες στην Ιερισσό ΑΞΙΖΟΥΝΕ ΧΡΥΣΟ.”


Υ.Γ: Στο τέλος της ταινίας το “ανθρωποφάγο σύστημα” στρέφεται ενάντια στον κύριο εκφραστή και παθιασμένο υπηρέτη του,”κατηγορώντας” τον ως υποψήφιο δολοφόνο. (Αφιερωμένο στα τσιράκια).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger