Home » , » Ομιλία του γ.γ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη 16/5 (Βίντεο)

Ομιλία του γ.γ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη 16/5 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 | 9:53 μ.μ.

Σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση μίλησε σήμερα το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη ο Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία –την οποία παραθέτουμε σε βίντεο, ο γ.γ του ΚΚΕ έκανε αναφορά για την δραματική κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, απόρροια της πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις χιλιάδες απολύσεις, τα χαράτσια και την φοροληστεία κάτι που τα οδηγεί στην πείνα, την φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην ομιλία του στον Σύριζα που σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα «μετεξελίσσεται στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη σοσιαλδημοκρατία, που όσο είναι στην αναμονή μαζεύει συστάσεις ανά τον κόσμο από τους ιμπεριαλιστές, δίνει εξετάσεις στους μεγαλοεπιχερηματίες, κάνει ό,τι μπορεί για να τσακίσει το κίνημα, το εργατικό κίνημα, με τη λογική του εφικτού».

Συνέχισε λέγοντας: «Η διαμόρφωση του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να δημιουργείται στη φάση αυτή, μπορεί να εξυπηρετήσει τους βασικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης για χειραγώγηση του λαϊκού κινήματος. Από μόνη της, όμως δεν φτάνει, χρειάζονται και διάφοροι δορυφόροι για να απορροφούν τους κραδασμούς, να μαζεύουν τις απώλειες από το δίπολο. Τέτοιο ρόλο μπορούν να παίξουν και οι κινήσεις τύπου Αλαβάνου με το Σχέδιο Β, αλλά και διάφορα άλλα που ξεπηδούν, βλέπε Κόμμα της δραχμής, με κινήσεις τύπου Γκρίλο στην Ιταλία, αλλά και το κόμμα των βιομηχάνων στη Γερμανία για έξοδο από το ευρώ».

Για το κόμμα του Μιχαλολιάκου τόνισε ότι «τη Χρυσή Αυγή τη στηρίζει, τη θρέφει και την αξιοποιεί αυτό το σύστημα» και τόνισε την αναγκαιότητα το εργατικό κίνημα να παλέψει ώστε «να μην περάσει το ρατσιστικό-ναζιστικό δηλητήριο στις λαϊκές συνειδήσεις»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 2:26 π.μ.

Μιλάμε, ο άνθρωπος είναι τραγικός. Είναι σα να μην έχει την παραμικρή σχέση με τον κόσμο της δουλειάς. Αλλά τι να περιμένει κανένας όταν κάποιος είναι άνθρωπος του μηχανισμού από 18 χρονών.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 10:29 π.μ.

ανώνυμε 2:26, μιλάμε είσαι τραγικός. Είναι σαν να μην έχεις την παραμικρή σχέση με τον κόσμο της δουλειάς. Αλλά τι να περιμένει κανένας όταν κάποιος είναι άνθρωπος του κρατικού μηχανισμού από 18 χρονών.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 10:34 π.μ.

τραγικός είναι ο από πάνω!!!! απλός και κατανοητός ο σύντροφος. καλό είναι να γίνεται κριτική στην ουσία . και όχι προβοκατόρικες αηδίες! από την ομιλία βγαίνει ότι περνάμε σε ανεβασμένες μορφές αγώνων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 12:37 μ.μ.

σε τσούζει τσιράκι των αφεντικών έτσι?τσούζει γιατί το μόνο κόμμα που στηρίζει τους εργάτες είναι το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 1:25 μ.μ.

Μην χάσουν την κρατικη επιχορηγηση με την καταρρευση της οικονομιας. Αυτό φοβουνται. Κατά τα άλλα επιμένουν στην αντιεπιστιμονικη παπαρια "τι φτωχός με το ευρώ τι φτωχός με την δραχμή".

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 4:43 μ.μ.

Και ο ΛΟΥΛΕΣ βρε καραγκιόζη δεν πρόλαβε να δουλέψει μιας και ήταν εξορία τα περρισσοτερα χρόνια . Αυτο δειχνει σενα τι? τι δεν καταλαβαινεις πανυβλακα...αλλο τιποτε εχεις να πεις η να λες τα ιδια που λέει και η Χ.Α. για τον γραμματεα του ΚΚΕ.Πρόσεχε ο αντικομμουνιστικος κατήφορος θα σε οδηγησει στην αγκαλίτσα του κασιδιάρη. εκτος και αν εχεισ πέσει ήδη.
ΟΠΛΑ

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 6:42 μ.μ.

Επαιρνε και κρατικη επιχορηγηση ο Λουλες? Σε ευρω ή σε δραχμούλες?

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2013 στις 12:04 π.μ.

6:42 Αμφιβάλλω εαν ξέρεις τον ΛΟΥΛΕ!!Οσο για την τοποθέτηση σου θέλει ακόμα δουλεμα.....Πηγαινε για κανενα φροντηστηριο στην Χ.Α.αυτη μόνο έχει καταλήξει να μένει η μόνη που τα λέει.
ΟΠΛΑ

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2013 στις 3:07 π.μ.

μην τους πειράζεις την κρατική επιχορήγηση. Πώς θα ζήσουν τα τσιράκια του καπιταλισμού και της κυβέρνησης;;

18 Μαΐου 2013 στις 3:33 π.μ.

ας μην το πιάνουμε αυτό το θέμα … γιατί θα αναγκαστούν και στελέχη ακόμα και της « εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», να μας πουν πια η σχέση τους με τον κόσμο της δουλειάς … φυσικά όσο ήταν στελέχη του ΚΚΕ, και μέλη της ΚΕ του, δεν τολμούσε άνθρωπος να πει τέτοιες χαζομάρες …

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2013 στις 5:04 μ.μ.

Βλέπω Γιωργο το ΄΄φαγαμε ΄΄ το σχολιο μου που μίλαγε για τα στελεχη του ΝΑΡ, που ηταν και ειναι επαγγελματικά στελεχη.....
ΟΠΛΑ

25 Μαΐου 2013 στις 5:53 μ.μ.

Το σχόλιο σου σβήστηκε γιατί έχουμε πει τόσες φορές ότι δεν δημοσιεύουμε σχόλια με κεφαλαία γράμματα, αλλά εσύ επιμένεις...

Απο κει και πέρα ποιο είναι το επιλήψιμο να υπάρχουν επαγγελματικά στελέχη και στο ΝΑΡ; Πώς θα λειτουργήσει στοιχειωδώς μια οργάνωση που θέλει να έχει πολύπλευρη δραστηριότητα όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον βιοπορισμό κάποιων στελεχών της;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger