Home » , » ΚΚΕ: Σε ρόλο αριστερής Κασσάνδρας

ΚΚΕ: Σε ρόλο αριστερής Κασσάνδρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Μαΐου 2013 | 6:55 μ.μ.

Επαναστατική φρασεολογία, ρεφορμισμός στην πράξη

Του Αντρέα Κυρίτση - "Πριν"

«Οι θέσεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται πολύ σύντομα» ήταν ο τίτλος που επέλεξε ο Ριζοσπάστης για να προβάλει τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΝΕΤ.
Πράγματι, ήταν μια συνέντευξη στην οποία -με ευθύνη κυρίως των παρουσιαστών- ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις θυμίζοντας περισσότερο κάποιον μαρξιστή αναλυτή, για τον οποίο ο χρόνος έχει σχετική έννοια και λιγότερο έναν αρχηγό μάχιμου πολιτικού κόμματος που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Έτσι όμως πέφτει κανείς στην παγίδα της λογικής των καθεστωτικών ΜΜΕ τα οποία, με τα δικά τους επικοινωνιακά και πολιτικά κριτήρια, ενδιαφέρονται περισσότερο για την κριτική του ΚΚΕ στη δεξιόστροφη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά για την πολιτική του πρόταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της συνέντευξης δεν αναφέρεται καν η κεντρική στρατηγική πρόταση του κόμματος για «λαϊκή συμμαχία» παρά μόνο σε μια αποστροφή ότι «ο λαός πρέπει να ενωθεί στη βάση του και όχι οι πολιτικές δυνάμεις».

Δεν μπορεί η κριτική ενός κομμουνιστικού κόμματος σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου να έχει κύριο μέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Λαφαζάνη και την υπόλοιπη Αριστερά και να έρχεται (ή να φαίνεται ότι έρχεται) σε δεύτερη μοίρα η επιτακτική αναγκαιότητα της ανατροπής της σημερινής βίαιης επίθεσης.

Όπως και στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, προ δεκαημέρου, ο γενικός γραμματέας μοιάζει να υιοθετεί μια ταξική εκδοχή του «πας μη Έλλην βάρβαρος», όπου τη θέση του «Έλληνα» κατέχει το ΚΚΕ ή όποιος συμπορεύεται με αυτό. Όποιος ορίζει τον εαυτό του ως «εκτός ΚΚΕ αριστερό» (και όχι ενάντια στο ΚΚΕ) αυτόματα κατατάσσεται στο στρατόπεδο των βαρβάρων ή στους εξωραϊστές της βαρβαρότητας. Αν όμως αυτός ο κάποιος απεμπολήσει την όποια (μη ΚΚΕ) «αριστερή» του ταυτότητα, αν αυτοχαρακτηριστεί ως λαϊκό και φτωχό στρώμα, είναι αυτονόητο ότι έχει θέση στους κόλπους της Λαϊκής Συμμαχίας.

Όμως καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστεροί, όχι επειδή ψήφισαν Τσίπρα ή κάποιο άλλο αριστερό κόμμα, αλλά και γιατί τα υλικά τους συμφέροντα, οι προσδοκίες και τα ιδανικά τους δεν χωρούν στον καπιταλισμό. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δίνει σε όλο αυτό τον αριστερό κόσμο λόγο ύπαρξης; Μέχρι τώρα πρέπει να θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση παραπλανημένος και στη χειρότερη ρεφορμιστικός και δεκανίκι του συστήματος εξουσίας;

Στη διαπίστωση των δημοσιογράφων ότι «πολύς κόσμος αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί δεν μπορεί να αναζητήσει το ΚΚΕ ένα πλαίσιο συνεργασίας με το αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Α. Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ο Δ. Κουτσούμπας τσουβαλιάζοντας -βολικά για τον ίδιο- όλες αυτές τις προτάσεις, τις εντάσσει στην «κριτική εντός των τειχών» και τις ταυτίζει με τις προτάσεις από αστική σκοπιά «που αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματίες, το μεγάλο κεφάλαιο, τμήματα της ΕΕ».

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας στην αντιφατική στάση που κράτησε το ΚΚΕ απέναντι στην απεργία των καθηγητών. Υποστήριξε μεν ότι το κίνημα των εκπαιδευτικών έπρεπε να απαντήσει με δυναμικές μορφές πάλης, αλλά ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δυναμική μορφή πάλης δεν σημαίνει ότι κάνω απεργία διαρκείας μέσα στις εξετάσεις, πολύ περισσότερο που η απεργία στις εξετάσεις των παιδιών έδωσε τη λαβή για να κάνει επιστράτευση η κυβέρνηση»! Πώς θα χαρακτήριζε άραγε το ίδιο το ΚΚΕ κάποιον που θα υποστήριζε π.χ. ότι η απεργία των ναυτεργατών έδωσε λαβή στην κυβέρνηση να κηρύξει επιστράτευση;

Η χτυπημένη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν χρειάζονται μια Κασσάνδρα της Αριστεράς που θα προμηνύει την αποτυχία, τον εκφυλισμό και την ενσωμάτωση κάθε ανταγωνιστικού πολιτικού σχεδίου αλλά μια επαναστατική πρόταση που θα δίνει ανατρεπτική προοπτική και απαντήσεις στα σημερινά πιεστικά προβλήματα. Όπως δεν μπορεί ο κόσμος να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι τις επόμενες εκλογές, προκειμένου μια αριστερή κυβέρνηση να λύσει με μαγικό τρόπο τα προβλήματα του, έτσι δεν έχει και την πολυτέλεια να περιμένει δεκαετίες για την αλλαγή των ασφυκτικών συσχετισμών και την υπόσχεση μιας λαϊκής συμμαχίας. Μιας συμμαχίας που σήμερα όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά και δεν σφυρηλατείται με επαναστατικό βερμπαλισμό στα λόγια και ρεφορμισμό - απομονωτισμό στην πράξη.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο με το να επαναλαμβάνει αυτάρεσκα ότι δικαιώνεται διαρκώς, όταν ο λαός βλέπει τη ζωή του να εξαθλιώνεται και τις προοπτικές του διαρκώς να εκμηδενίζονται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 7:39 μ.μ.

Αφού λοιπόν το ΚΚΕ "καταφεύγει σε επαναστατικό βερμπαλισμό στα λόγια και ρεφορμισμο-απομονωτισμό στην πράξη", προς τι τα περιττά λόγια, αγαπητοί; Τραβάτε μπροστά με την πλατιά και ριζοσπαστική σας πρόταση και η "χτυπημένη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα" θα σας ακολουθήσουν. Ή μήπως όχι;

Πέτρος

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 8:00 μ.μ.

τα ίδια λέγανε και για τη ΔΗΜΑΡ
πέσανε έξω?

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 8:01 μ.μ.

Παρτε το αποφαση το ΚΚΕ σας εχει ΗΔΗ νικησει τροτσκιστες μου. Η εργατικη ταξη στην χωρα ειναι μια ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Στην Ελλαδα αυτο ειναι το ΚΚΕ.

Διονύσης
26 Μαΐου 2013 στις 8:04 μ.μ.

Ξέχασε ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ όμως να μας πει, εάν η Κασσάνδρα επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται. Διότι αυτό έχει κάποια σημασία, νομίζω. Διότι εάν θυμάμαι καλά, πριν από 1 μόλις χρόνο, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ μιλούσαν για "αριστερή κυβέρνηση" με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μέσα, και όλοι αυτοί λοιδωρούσαν και χλεύαζαν τότε το ΚΚΕ που τους έλεγε όσα τους έλεγε. Αυτή η Κασσάνδρα επιβεβαιώθηκε; Αυτοκριτική γι' αυτές τις παπαροαναλύσεις που έκαναν για "αριστερές κυβερνήσεις με αριστερό πρόγραμμα σε έδαφος καπιταλισμού" έκαναν;

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 8:09 μ.μ.

Πρός Ανδρέα Κυρίτση.

Λυσάξατε μωρέ 23 χρόνια τώρα να τα βάζετε με το ΚΚΕ. Αναλύσεις επι αναλύσεων και πόλεμος μέχρις εσχάτων μην τυχόν και το ΚΚΕ αποτελέσει την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
Και ναι όλοι εσείς που χαράξατε διαφορετική πορεία κάνετε τη μεγαλύτερη ζημιά στο κίνημα.
Δημιουργήθηκαν τόσα γροπούσκουλα με την προβιά του αριστερού και του επαναστάτη που άλλη δουλειά δεν κάνουν να εγκαλούν το ΚΚΕ.
Ποτέ 23 χρόνια τώρα δεν το στηρίξατε. Έστω και σε επι μέρους ζητήματα. Ούτε ν'ακούσετε για το ΚΚΕ δεν θέλετε. Και επιτέλους ακόμα δεν κάνατε την αυτοκριτική σας για την απεργία των καθηγητών; Ο Κουτσούμπας ήταν αντιφατικός "η εσείς παρασείρατε έναν κλάδο στην δεδομένη αποτυχία. Άμα είσαστε τόσο επαναστάτες πάρτε το κίνημα στα χέρια σας οργανώστε το κίνημα στους χώρους δουλειάς (γιατί εκεί είναι το κουμπί της επιτυχίας μιας οργανωμένης πάλης) και μην ξοδεύετε χτυπήματα κάτω απο τη μέση για το ΚΚΕ.
Νισάφι πιά έλεος!

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 8:55 μ.μ.

-----------------ο παρεισακτος---------------------
ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Αν δεν ξυπνησεις και εσύ.δεν θα γινει το σκοταδι λάμψη!!!

26 Μαΐου 2013 στις 9:02 μ.μ.

O χαρακτηρισμός cheerleaders του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται πανιγυρικότατα!
Εύγε Κυρίτση!
Υ.Γ.
Αν υπάρχουν ακόμη κομμουνιστές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί δεν τους βαράνε ακόμη;

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 10:23 μ.μ.

"Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο με το να επαναλαμβάνει αυτάρεσκα ότι δικαιώνεται διαρκώς, όταν ο λαός βλέπει τη ζωή του να εξαθλιώνεται και τις προοπτικές του διαρκώς να εκμηδενίζονται."

άρα συμφωνείς ότι δικαιώνεται διαρκώς έτσι? Ε άμα δικαιώνεται να μην το επαναλαμβάνει?

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 11:24 μ.μ.

για να επιβεβαιβεωθω και γω τωρα: η οικονομικη κατασταση στην ελλαδα θα επιδεινωθει τον επομενο χρονο.ο συριζα θα μπει σε περισσοτερο δεξιοστροφη πορεια κλπ!
σπουδαιες προβλεψεις κανετε κκεδες!πολυ δυσκολες!
μας εχετε εντυπωσιασει!
απο ποτε ο εργαζομενος ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει μια πρωτοπωρια που ακουει στο ονομα μαιλης (ο γνωστος με τις πατατιες του), γοντικας, σοφιανος (ο γνωστος πλεον αβανταδορος της κυβερνησης με τις απεργοσπαστικες δηλωσεις του για την απεργια των καθηγητων) κα.;
αυτοι οι ογκολιθοι της μαρξιστικης σκεψης ειναι εργαζομενοι, ανεργοι; τι στο καλο ειναι; επαγγελματιες κομμουνιστες; στειλτε τους για μεροκαματο κοροιδα!

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 11:57 μ.μ.

@11:24 Λάθος blog διάλεξες. Στο protagon ή στο eglimatikotita σου είπαν να κάνεις το σχόλιο αυτοί που σε χαρτζηλικώνουν. Όχι στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ. Εδώ μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν είμαστε προβοκάτορες. Γύρνα εκεί που ανήκεις.

27 Μαΐου 2013 στις 12:02 π.μ.

για όλα φταίει το ΚΚΕ, αυτό συμπερένω από όλη την κριτική της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου και του πέρα και του δώθε και παρέκει...εμείς οι υπόλοιποι που δεν καταφέραμε να αποποινικοποιήσουμε τον κομουνισμό έχουμε ευθύνη; φταίει κανείς από μας που στην κοινωνία, στην Ελλάδα της ΕΕ και του Κων/νου Καραμανλή δεν πείθουμε ούτε τους εργάτες γονείς μας, αδερφούς και φίλους οτι ρεαλισμός είναι οι ανάγκες μας και όχι οι επιταγές των αστών; με το ευρώ και στο ΝΑΤΟ; με τη δρχ και στην ΕΕ; πώς θέλετε να γίνει η επανάσταση; σας θυμίζω τον όρκο του Δημοκρατικού Στρατού οπου μεταξύ άλλων ορκίστηκαν για την ανεξαρτησία...πρώτα θα γίνει συνείδηση και μετά η κριτική κύριοι

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 3:13 π.μ.

Όχι κύριοι καλόγεροι, δεν φταίει για όλα το ΚΚΕ γενικώς. Φταίει η συγκεκριμένη ηγεσία με τη συγκεκριμένη θεωρία και πράξη. Αν δεν καταλαβαίνετε τη μεγάλη βοήθεια που δίνει η ηγεσία σας στην αστική τάξη αυτή τη περίοδο, τότε είστε τυφλοί και χιλιαστές.
Στην εξέλιξη της σχεδιαζόμενης απεργίας των καθηγητών, φάνηκαν όλες οι θεωρητικές ανεπάρκειες της ηγεσίας σας και τον καταστροφικό ρόλο που μπορεί να παίξει, με το να εμποδίζει την ανάπτυξη των αγώνων που δεν ελέγχει.
Κοιτάξτε τον προδοτικό ρόλο που έπαιξαν οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τις στοχευμένες προτάσεις τους και πως συντάσσονταν από πίσω τους οι εκπρόσωποι του δικομματισμού.
Ανατροπή θα γίνει, όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο ΚΚΕ.ΚΚΕ θα υπάρξει καινούργιο και υγιές που θα αντιπροπεύει την ΕΤ.Το σημερινό δεν αντιπροσωπεύει τίποτε. Δείτε τι ποσοστά είχε το 1993 και τι σήμερα μέσα στην ΕΤ. Παρεπιμπτόντως το ΚΚΕ κύριοι προπαγανδιστές του, δεν μπορεί να υποχείριο της Αγγελοπούλου και διαφόρων άλλων.
Καινούργιες δυνάμεις θα δημιουργηθούν όσο και να το φρενάρετε, γιατί η ηγεσία του είναι σάποια.
Πηδήξτε όσο είναι ακόμη νωρίς.
Αλήθεια δεν αισθάνεστε τη βουή, με τι σας ποτίζουν ορέ, με το ταξικόμετρο;

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 3:58 π.μ.

Φαίνεται αδιανόητο αλλά τόσοι ΚΚΕδες και δε κατάλαβαν τίποτα από το τι έλεγε το άρθρο. Το μόνο που συγκράτησαν είναι ότι είναι αρνητικό προς το ΚΚΕ. Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν; Το ΚΚΕ αυτό που κάνει είναι να κάνει κριτική στο πόσο οπορτουνιστές είναι του ΣΥΡΙΖΑ, δε δέχτηκε να συμμετέχει στην αριστερή κυβέρνηση με σκοπό την ανακούφιση του λαού από τα βάρβαρα μέτρα της δεξιάς κυβέρνησης, έτσι έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι τραβάει ο λαός, και με την αναμενόμενη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται και πανηγυρίζει γιατί δεν έκανε τίποτα για να τον τραβήξει αριστερά και χαίρεται που επιβεβαιώθηκε για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ λες και δε το ξέραμε. Κι οι ΚΚΕδες χειροκροτάνε το Π.Γ. του κόμματος ότι τα κάνει όλα σωστά, τόσο σωστά που δε το ψήφισαν πέρσι ούτε τα μέλη τους και φέτος αποφάσισαν στο συνέδριο ότι η πολιτική του ΕΑΜ ήταν λάθος ουσιαστικά. Τα τραγικά λάθη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τον λαό στη Χ.Α. Ξυπνάτε!!!

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 8:57 π.μ.

Παλικάρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας έχουν πιάσει με «τη γίδα στην πλάτη» και κάνετε τα κορόιδα προσπαθώντας να ξεγλιστρήσετε από τις ευθύνες της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ (βλέπε τα καραγκιοζιλίκια σας στην ΟΛΜΕ) στάση σας τις τελευταίες βδομάδες.…..

27 Μαΐου 2013 στις 10:42 π.μ.

κύριε Ανώνυμε 27 Μαΐου 2013 - 3:13 π.μ.

δεν φταίει η συγκεκριμένη ηγεσία, φταίει διαχρονικά η ηγεσία του ΚΚΕ, και το ΚΚΕ για εσάς . τα ίδια έγραφαν ορισμένοι, και το 1931, και το 1941 - 1944 – 1949, και το 1989 κτλ… παλιό και βαρετό αυτό πια, με την « ηγεσία του ΚΚΕ»… τα πράγματα είναι τόσο απλά για εσάς, χωρίς περεταίρω πολιτικές αναλύσεις....

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2013 - 3:58 π.μ.

δηλαδή θεωρείς πως αυτή η στάση που αναφέρεις, είναι μία υπεύθυνη στάση ενός ΚΚ, και γι αυτό είναι σήμερα υπεύθυνο για την άνοδο της ΧΑ … φαντάζομαι τι θα έγραφες και για τον Λένιν, όπου αντιτάχθηκε και στην κυβέρνηση του «Σοσιαλεπαναστάτη» Κερένσκι… μετά πάλι, όταν αυτή η « αριστερή κυβέρνηση» θα ξεπουλούσε τα πάντα στην τάξη των καπιταλιστών ( που αυτό θα γίνει, βλέποντας τα πολιτικά βήματα και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ), θα ξεκινήσετε τα συνθήματα « Βάρκιζα τέλος» κτλ, και πάλι το ΚΚΕ θα πάθει την ζημιά ( ίσως αυτός να είναι και ο σκοπός σας )……

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 2:20 μ.μ.

να παρετε θεση ολοι απεναντι σε δυο πραγματα που λεει το κκε και να μιλησετε ευθεως :
1. αλλαγη ταξησ στην εξουσια.
2. αλλαγη ιδιοκτησιασ των μεσων παραγωγησ και των τραπεζων με επαναστατικους ορους.
συμφωνειτε ή οχι;
το κ.κ.ε εχει ξεκαθαρη θεση. δεν θα δεχτουμε ιδιοκτητες και αφεντικα.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 3:21 μ.μ.

Ανώνυμε 27 Μαιου - 3:58π.μ., μετά ξύπνησες και είδες την πραγματικότητα???
ή ακόμα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου?
Αχ αυτή η μικροαστική ανυπομονυσία...
Αντε ο Ομπάνα σας περιμένει μαζί με τον Ολαντ τον Σοιμπλε και βασικό ο ΣΕΒ για να ανακουφίσετε όλοι μαζί τον λαό...
Μήπως έχεις ακούσει ότι υπάρχουν τάξεις, κοινωνικές τάξεις, η αστική τάξη και η εργατική τάξη...
Λέω μήπως κάπου άκουσες, γιατί ο Τσίπρας μετά τον καραμανλή και τον "φιλόσοφο" Ζιζεκ δεν μπορούν, δεν θέλουν να ακούσουν για ταξική κοινωνία...
Συριζαίοι στις αρλούμπες είστε πρωτοπόροι, στην πολιτικοί συζήτηση είστε Στοκοι, ας είναι καλά η ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ...

27 Μαΐου 2013 στις 3:35 μ.μ.

Εμείς οι υπόλοιποι που δεν καταφέραμε να αποποινικοποιήσουμε τον κομουνισμό έχουμε ευθύνη; αυτό είναι το ερώτημα κύριοι. όση κριτική και να ασκείτε σε ΚΚΕ και ΚΚΕδες, όσο δίκιο και αν βρείτε, το ερώτημα δεν απαντάται. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΖΩΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ;;; είμαστε σαν τους χριστιανούς, βαφτιζόμαστε αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουμε το λόγο του θεού, πολιτικοποιούμαστε αλλά ποτέ ποτέ δεν εφαρμόζουμε πολιτική

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 5:43 μ.μ.

Ας αφησουμαι την κριτικη στο κκε και ας πορευτουμαι ολοι οι πραγματικοιαριστεροι μαζι(αυτο δεν εκαναν αλλοστε οι καπιταλιστες πασοκ,νδ,δημαρ)να νικησουμε τους νεκροθαφτες της ζωης μας.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 6:00 μ.μ.

Το ΚΚΕ δυστυχώς, πέρα από το να λέει |εγά σας τα λεγα" δεν κάνει τπτ ουσιαστικό, ούτε συμβάλλει για:

- τη διαμόρφωση κοινωνικής και πολιτικής συμαχίας/μετώπου αντίστασης και ανατροπής του καπιταλισμού.

- το μεταβατικό πρόγραμμα από τον καπιταλισμό, προς τον σοσιαλισμό.

- την σοσιαλιστική προοπτική, όπου ο εργαζόμενος λαός μέσα από την ουσιαστική ελευθερία λόγου και έκφρασης θα μαθαίνει να εξουσιάζει την παραγωγή μέσω των πολυκομματικών λαϊκών θεσμών.

Το ΚΚΕ αντιθέτως, το απασχολεί μόνο το μαγαζί του και τα στελέχη του μηχανισμού του. Για αυτό και ενώ καταγγέλει σφόδρα τους αγώνες που ΔΕΝ ελέγχει, είτε για ...έλλειψη κοινωνικών συμαχιών είτε για άλλα, το ίδιο δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά. Δείτε τη Μεβγάλ πχ. Καμμία κοινωνική συμμαχία δεν κάνει το ΚΚΕ για να στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Και όυτε θέλει να κάνει. Και οι εργάτες απεργούν για 1 μήνα τώρα..

Συνεπώς, ας αφήσει το ΚΚΕ τα παχιά λόγια: Είναι άχρηστο να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, είναι ανίκανο να εμπνέυσει τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούν οι ίδιο τον εαυτό τους, και το όραμα για τον σοσιαλισμό που έχουν στην κεφάλα τους οι κεντρικοί του επίτροποι αλλά και τα περισσότερα μελη του, είναι ό,τι ναναι και βασικά δικτατορία του κόμματος.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 6:05 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση όσο ο Κουτσούμπας με το Μπογιόπουλο.
Απλά κάποιοι τσουβαλιάζουν γιατί τους βολεύει...είναι γραμμή βλέπεις!
Η κοινωνική έκρηξη πλησιάζει και θα είναι πολύ μεγάλη σύντροφοι..ένα κλικ,μια αφορμή της χούντας...

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 11:29 μ.μ.

Πολύ ασχολείται το blog με το ΚΚΕ και την ηγεσία του. Έχουν δίκιο οι οπαδοί του και κάποιοι μεταλλαγμένοι φραξιονιστές διαφωνούντες τύπου Νέας Σποράς. Το ερώτημα είναι πως θα δημιουργηθεί πραγματικό Κ.Κ. μαζικό, επαναστατικό. Πως θα δημιουργηθεί Μέτωπο ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.Αφήστε το... ΚΚΕ στην τρελίτσα του.
Οι υπόλοιποι θα προχωρήσουμε; να δώσουμε τις μάχες που απαιτεί η εποχή μας και ας χάσουμε ή θα περιμένουμε στην αυλή του ΚΚΕ, πότε να δεηθεί να μας δεχθεί ο παπα-τσουμπας;
Οι καιροί ου μενετοί.
Το ΚΚΕ με το 19 πήρε θέση. Θα κάνει καταστροφική πολιτική σε οτιδήποτε πάει να γεννηθεί και να είναι επαναστατικό μέσα στο λαό μας για την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.
Αγαπητοί συναγωνιστές το σάλιο σας χαλάτε.
Προχωρήστε. Με τους συνειδητά ηττημένους δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σχέση.
Είναι νάρκη στα πόδια του κινήματος.
Τι να κάνουμε, τον Στινα πολλοί εμίσησαν η καινούργια ηγεσία του ΚΚΕ ποτέ.

και κάτι για κάποιον που αναφέρει για τη διαχρονικότητα της πολιτικής του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ και οι ηγεσίες ποτέ δεν είχαν μια γραμμή. Σε κάθε απότομη στροφή της Σοβιετικής πολιτικής εφευγαν και μερικά βαγόνια του ελληνικού κομμουνιστικού τραίνου. Οι ηγεσίες γενικά των ΚΚ το πήραν χαμπάρι και τις αλλαγές προσπαθούν να τις κάνουν αργά ώστε να μη φαίνονται. Πως βλεπουμε το τήξιμο του πάγου. Τα ίδια έκανε η Παπαρήγα τα ίδια θα κάνει ο Γόντικας. Δεν μιλώ για Κουτσούμπα, τούτος είναι το πληκτρολόγιο του γόντικα.
Ο αριστερισμός θα βαθύνει αλλά δεν πρέπει να φαίνεται.Για κοιτάξτε κάτι περίεργες και τυχαίες; συναντήσεις του ΠΑΜΕ με τα "ξεπουλημένα" σωματεία. Αυτοί πήγαιναν από άλλους δρόμους, Πολυτεχνείο και ουκ εστιν αριθμός. Μην σας ξεγελά όμωςτίποτε. Το 19 είναι η γραμμή.
Θα παλέψουν μόνο για σοσιαλισμό, όλα τάλλα είναι οδοντόκρεμες. Μέχρι τότε αρκεστήτε από ολίγη τρικομματική, ολίγη ή μπόλικη τρόικα και ότι άλλο φυτρώσει στο αστικό χωράφι. Το ΚΚΕ έχει φροντίζει να το ποτίζει κάθε βράδυ, αλλά στα καφενεία πηγαίνει και το καταριέται(το χωράφι, από το οποίο και καταβροχθίζει και μάλιστα , πολύ καλά).

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2013 στις 10:00 π.μ.

Για να εχουν σκυλιάσει οι οπορτουνιστες και τα φασιστακια τόσο πολυ για το ΚΚΕ, πάει να πεί οτι το ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ!!! Συνεχίστε, για μας είστε βαρόμετρο στη δουλειά μας. Θα αρχίσουμε πραγματικά να ανυσηχούμε όταν οι γυμνοσάλιαγκες ( του συστήματος) σαν ΕΣΑΣ, αρχίζουν να μας χαίδε'υουν και να μας χτυπούν χαμογελαστά την ΠΛΑΤΗ.
ΟΠΛΑ

28 Μαΐου 2013 στις 12:05 μ.μ.

ίσως ορισμένοι ξέχασαν, την συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ, στις 9 Μάιου του 2012, και σήμερα μας κάνουν τους « παπάδες» …. « (…)Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου ( …)», έλεγε ένας από αυτούς όπου το 1989 αποχωρούσε από ΚΚΕ, λόγο του «της Αριστεράς και της Προόδου» και της συγκυβέρνησης, στηρίζοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ, και το νέο δόγμα Όμπαμα, στην Ελλάδα …
( http://vathikokkino.com/2012/05/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/ )

τα παχιά λόγια καλύτερα θα ήταν να τα αφήσουν αυτοί που, την μία δεν τους άρεσαν τα όσα έγιναν το 89-90, όμως απ την άλλη σήμερα, επιμένουν να ζητούν πολιτικές συμμαχίες και μέτωπα. εδώ, σε αυτήν την κατάσταση όπου ζούμε θα καταλάβουμε επιτέλους και θα αξιολογήσουμε και ορισμένες παλιές συμπεριφορές ατόμων, οι οποίοι αποχώρησαν δυσαρεστημένοι ( τάχα μου ) από την τότε πολιτική συμμαχιών του κόμματος … η συμμαχία με την ΕΑΡ κάποτε δεν τους άρεσε … σήμερα όμως επικροτούν μία συμμαχία με το ΣΕΚ για παράδειγμα…

μπορεί για ορισμένους, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να κοιτάζει μόνο μαγαζάκι του, όμως αυτοί οι ορισμένοι δεν τολμούν να βγουν στον δρόμο μόνοι τους να αναπτύξουν ανάλογες δράσεις και συνδικαλιστικά μέτωπα, προτιμούν να γίνονται ουρά της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, σε κάθε απεργία…

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2013 στις 6:38 μ.μ.

..το αρθρο κατα βάση διεπεται απο τον αφορητο ελιτισμό όλου του "χωρου".Χαρακτηριστικα: "Όπως δεν μπορεί ο κόσμος να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι τις επόμενες εκλογές, προκειμένου μια αριστερή κυβέρνηση να λύσει με μαγικό τρόπο τα προβλήματα του, έτσι δεν έχει και την πολυτέλεια να περιμένει δεκαετίες για την αλλαγή των ασφυκτικών συσχετισμών και την υπόσχεση μιας λαϊκής συμμαχίας". Τουτεστιν ο κοσμος μπορεί μόνο να περιμένει,όχι να κάνει ο ίδιος..γιατί όπως προκυπτει απο ταλεγόμενα σας Ο λαός (και πολύ περισσότερο η εργατική τάξη) είναι ηλίθιος,δεν προκειται να καταλάβει τα περι σοσιαλισμου κτλ ουτε φυσικά να καταλάβει ποτε τα μεσα παραγωγής..οπόταν δεν μας ενδιαφερει να πεισθεί και να οργανωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του με βάση το ταξικο κριτήριο (εργατική τάξη,αγρότες και μικροι ΕΒΕ, αυτήν την συμμαχία προτείνει το ΚΚΕ, τι πιο ενωτικο??) αλλά μόνο όσοι ¨αισθανονται' αριστεροι ρε αδελφε..εμείς οι γαματοι, αρκεί που αυτοχαρακτηριζόμαστε αριστεροι,δεν πα να μν αλλάξουμε τιποτα ουσιαστικο (σχεσεις εκμετάλλευσης,θέση στην ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ, αστικο κράτος,ελευθερη κίνηση κεφαλαίων- με όλα αυτά συμφωνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρα υποθέτω ότι συμφωνείτε κι εσεις) το θέμα είναι να νιώσουμε καλά τωρα..και για το "ρεφορμισμος στην πράξη" όσον αφορά το ΚΚΕ, νταξ πειτε το πολλές φορές μπας και το πιστεψουν οι 20.000 φοιτητες που αποτελούν τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ..ουτως ή άλλως μες στις Σχολες ευκολα μιλάς για απεργίες διαρκείας αλλά έξω στον κοσμο της εργασίας μόνο το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε αυτές..αλήθεια ο Συντονισμος Πρωτοβάθμιων υπάρχει ή εργαζεται για την Συνδιασκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2013 στις 11:10 μ.μ.

Αριστερός το 2013 τι σημαίνει;Να βλέπεις τον εργαζόμενο, τον άνεργο κλπ ανοργάνωτο,φοβισμένο, υποχείριο της εργοδοσίας,να μην αντιδρά και εσύ να κάνεις κηρύγματα αριστερής ενότητας; χέστηκε ο εργάτης για αυτήν την αριστέρα. Ο αριστερός πρέπει να πρωταγωνιστεί να οργανωθεί ο κόσμος στα συνδικάτα (αυτά τα συνδικάτα που υπάρχουν), να αντιδράσει οργανωμένα και με συγκεκριμένους στόχους. Στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ(αυτής της κραγμένης και ξεπουλημένης ΓΣΕΕ)πήραν μέρος αντιπρόσωποι από 350000 ψηφίσαντες στα συνδικάτα. Αν αφαιρέσεις τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες πόσοι μένουν συνδικαλισμένοι;ΤΙΠΟΤΑ, ένα 10%. Ας πάμε να οργανώσουμε τον κόσμο, ας πάμε να "ματώσουμε" στις φάμπρικες και στα γραφεία, να ενώσουμε την εργατική τάξη χωρίς τις ταμπέλες δεξιός ή αριστερός, να μιλήσουμε στον εργαζόμενο απλά και καθημερινά,να εξηγήσουμε τι είναι συλλογική σύμβαση, να αισθανθεί τη δύναμη της ενότητας και της δράσης.Να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αυτόν,τον εργαζόμενο, τον ίδιο δηλαδή, δεν παράγεται τίποτα, δεν κινείται τίποτα και μετά ας λύσουμε τις ιδεολογικοπολικές θολούρες των τσιτάτων. Το δίκιο και την αυθεντία θα την συναντήσουμε στον αγώνα, τον καθημερινό, τον δύσκολο με το παράδειγμα μας και την αυτοθυσία μας.Αριστερός δεν είναι αυτός που το δηλώνει αλλά αυτός που προσπαθεί να ενώσει στην βάση την εργατική τάξη.Δεν λέω ότι δεν υπάρχει παντού αγωνιστές αλλά είναι ανήθικο να λοιδωρεί κάποιος το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, που προσπαθεί, δίνει μάχες στους χώρους δουλειάς, παλεύει για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger