Home » , » Οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις

Από mitsos175 , Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 | 11:22 μ.μ.

"Κάνει ζημιά η απεργία των εκπαιδευτικών"! Ποιος τα λέει αυτά; Όχι δεν τα λέει ο μπουμπούκος. Ούτε ο σαμαράς. Ούτε καν τα χρυσά αυγά. Αυτά τα λόγια είναι του Κουνέλι.

Η ΡΗΜΑΔ, πιστό δεκανίκι της ΝΔ, απεφάνθη ότι η απεργία των καθηγητών κάνει ζημιά! Δεν θέλει να το πει ο ίδιος ο σαμαράς αυτό, τουλάχιστον πριν τελειώσει η συνάντηση με τους καθηγητές, και έβαλε τον κολαούζο να κάνει το "λαγουδάκι".

Μα πώς να μην κάνει ζημιά μια απεργία; Ζημιά στους κυβερνώντες. Δίνουν κι αυτοί τις δικές τους εξετάσεις. Εξετάσεις του Τόνι στους τοκογλύφους δανειστές. Στο μάθημα της καταστροφής. "Πώς περνάτε τα πιο εξοντωτικά μέτρα χωρίς αντίσταση;", είναι η ερώτηση. Τι θα "γράψει", αν οι καθηγητές διεκδικήσουν τα αυτονόητα; Αν πουν: Φτάνει ο διασυρμός;

Εξετάσεις όμως έχει κι ο Φώτης. Για να πάρει καμιά καρέκλα παραπάνω. Έτσι νομίζει. Νομίζει πως, αν κάνει τον "καλό μαθητή" θα του βάλει καλό βαθμό ο "δάσκαλος". Φώτη, οι καρέκλες είναι σχετικά λίγες και οι κηφήνες πολλοί. Οπότε, ότι και να κάνεις, το πολύ – πολύ να σου δώσουν τη συνηθισμένη μερίδα. Ατυχία. Κι όσο εξευτελίζεσαι, τόσο πιο πολύ σε γράφουν οι συνέταιροι σου. Συνέχισε πάντως τη διάλυση και τον διασυρμό της ΡΗΜΑΔ.   
Το έχουν πάρει απόφαση εκεί στην "ιμιτασιόν Αριστερά", ότι θα μείνουν εκτός βουλής. Και γελοιοποιούνται ακόμα περισσότερο:

Είναι ζημιά η απεργία και δεν είναι ζημιά τα παιδιά που Υποσιτίζονται! Δεν είναι ζημιά, για τον Κουβέλη, τα σχολεία που δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα, που δεν έχουν καν προσωπικό, δεν έχουν υλικά, βιβλία, τα κτήρια είναι χωρίς συντήρηση... Δεν θεωρούν ζημιά, ότι τα κονδύλια συνεχώς μειώνονται. Εμ βέβαια, για την Παιδεία δεν υπάρχουν χρήματα, για τα προνόμια των βολεμένων κηφήνων όμως;

Δεν τους πειράζει, ότι οι νέοι πτυχιούχοι είναι σχεδόν όλοι άνεργοι, δεν είναι δικιά τους ζημιά, ούτε δικά τους παιδιά.  Δεν τους ενοχλεί που κλείνουν οι σχολές, που μεταναστεύουν οι νέοι επιστήμονες, που τα έκαναν όλα "μπάχαλο", τους ενοχλεί μόνο αν ακούν τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης κι επιζήμιας πολιτικής τους. Θέλουν να λεηλατούν ανενόχλητοι.

Αρκετά μ αυτούς. Μου κάνει εντύπωση ο "διάλογος" που έκαναν οι καθηγητές. "Δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση". Μην το λέτε κύριε πρόεδρε της ΟΛΜΕ. Σας απάντησαν: "Δεν θα επιτρέψουμε ομηρία των μαθητών!!!", "Στην ώρα τους οι εξετάσεις".

Τολμούν να μιλάνε για ομηρία στην κυβέρνηση, αυτοί δηλαδή, που έχουν όμηρο ολόκληρη την Ελλάδα! Τους έπιασε ο πόνος για τις εξετάσεις, όταν έχουν υποβαθμίσει και πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Παιδείας. Οι καταπατητές του Ασύλου, οι ανάλγητοι που έχουν στα χέρια τους αίμα απελπισμένων, τολμούν να λένε, ότι ενδιαφέρονται για τα παιδιά τα οποία οι ίδιοι εξαθλίωσαν μαζί με τις οικογένειες τους!

Αλήθεια, περιμένατε κάτι διαφορετικό; Να δείξουν ευαισθησία τα πολιτικά παχύδερμα; Να αποκτήσουν συνείδηση; Κάνει ποτέ διάλογο το θύμα με το σχιζοφρενή δολοφόνο; Κι αν κάνει, ποια η κατάληξη; Συμφωνούν; Βρίσκουν μια "μέση λύση" δηλαδή να μας σκοτώσουν "λίγο"; Να αφήσουν τους καθηγητές "μισοπεθαμένους";

Το ζήτημα είναι κύριοι της ΟΛΜΕ, αν είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε και πόσο. Αυτοί σας πληροφορώ είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να τα βουτήξουν όλα...
Αγωνιστείτε με όλες τις δυνάμεις αλλιώς... δείτε τα αρνιά στη σούβλα, να πάρετε μαθήματα...
Ένας εκπαιδευτικός. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 1:27 π.μ.

Καλά.. Εσύείσαι πέρα βρέχει!!! Δέν έχεις καταλάβειτίποτα για το ποιός είναι με την απεργία και ποιός όχι. Για το ΚΚΕ λέω που το γλύφεις λέω που δεν μας λες τι λενε!!!

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 10:33 π.μ.

Δηλαδή όποιος με υπαυθυνότητα και όχι τυχοδιωκτισμό κάνει πρόταση οχι για απεργιες χωρίς αποφασεις των εργαζομένων ειναι κατά τηςαπεργίας? όποιος προσπαθεί να γλυτώσει τις απεργιακες συγκεντώσεις απο την ξεφτίλα των 50-60 συγκεντρωμένων στην αθήνα πριν πάει το μπλοκ του ΠΑΜΕ είναι κατα της απεργιας?
όποιος ζητάει να κυρηχτει τωρα 24ωρη απεργια και αναλογα με την συμμετοχή να συνεχιστει η όχι εναντια στην επιστράτευση ειναι κατα της απεργιασ?οποιος παλευει για την απεργιακή κινητοποιήση ενω οι συνδικαλιστες ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑμενουν μόνο στην απόφαση για απεργια χωρις να την παλευουν μέσα στα σχολεία είναι κατά της απεργιας?οποιοι δεν πληρώνονται και ΄χανουν το μεροκαματο στην απεργια ενω οι άλλοι δηλώνουν αδειες-ρεπο-αναρωτικές είναι κατα της απεργιάς?όσοι προσπαθούν ενάντια στον τυχοδιωκτισμό και τον ψευτο επαναστατισμό να περιφρουρήσουν το κίνημα απο το τσακισμα που έρχετε λόγω του τυχοδιωκτισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της απεργιας? εσυ είσαι υπερ η κατά της απεργιας?προσεξε εαν πεις ναι και δεχεσε τα παραπάνω δεν κυνδυνέυεισ να θεωρηθεισ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ απο το ίδιο το κίνημα.
αλλιως.....ψαξου λίγο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger