Home » , » Αναμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ

Αναμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 | 4:04 μ.μ.

Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε σήμερα για να μην κλείσει η ΕΡΤ αναμένουμε να δούμε τις περαιτέρω εξελίξεις.

Το κατά πόσο είναι στημένη η αντιπαράθεση των κομμάτων που στηρίζουν την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, σχετικά με το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα φανεί στην σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας. Η μπηχτή του Βενιζέλου στον Σαμαρά –το ΠΑΣΟΚ δεν ρίχνει κυβερνήσεις, όπως άλλοι, είπε ο Βενιζέλος υπονοώντας την στάση που κράτησε ο Σαμαράς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη- πιθανόν εντάσσετε στα πλαίσια του διακριτού ρόλου που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει την «στάμπα» της …συνιστώσας της Ν.Δ.

Οσο και να λειτουργεί αυταρχικά και φασιστικά ο Σαμαράς με το στενό ακροδεξιό επιτελείο που τον στελεχώνει, έχει το «αγκάθι» ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στη ΕΡΤ πρέπει να ψηφιστεί απ’ την πλειοψηφία της βουλής σε διάστημα μέχρι και 45 ημερών. Αυτό για να γίνει είναι απαραίτητες και οι ψήφοι των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μένει λοιπόν ή να παρακολουθήσουμε άλλη μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμα Βενιζέλου-Σαμαρά ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές, Το να υποχωρήσει ο Σαμαράς στις αποφάσεις του το βλέπουμε λίγο χλωμό, γιατί τότε θα έχει φάει ένα στραπάτσο άνευ προηγουμένου με ανυπολόγιστες διαστάσεις.

Να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω της προσπαθεί η εταιρεία Digea για την πρωτοφανή λογοκρισία που επιβάλλεται στα ΜΜΕ που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, κύρια η τηλεόραση του «902».  
«Από τις αρμόδιες αρχές μας ζητήθηκε να διακόπτεται άμεσα οποιαδήποτε εκπομπή προγράμματος φέρει το σήμα της ΕΡΤ ή θυγατρικής αυτής ως παράνομης», διοχετεύει η εταιρεία στους δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ, που αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο μεταδίδεται διαδικτυακά από την τηλεόραση του «902» και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, στη διεύθυνση http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger