Home » , » ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ: ΟΙ ΝΕΟ-ΧΙΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ: ΟΙ ΝΕΟ-ΧΙΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 | 7:59 μ.μ.

Ο ΜΠΡΕΧΤ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ «Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΣΑΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ, ΣΑΝ Ο ΠΙΟ ΦΡΑΣΥΣ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ». ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΩΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΩΣ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Unfollow"

Ο ναζισμός ήταν και είναι τα Αουβιτς και τα Νταχάου. Ηταν και είναι τα 50 εκατομμύρια νεκροί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν και είναι η απόλυτη κτηνωδία, οι θηριωδίες στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στη Βιάνο, στο μπλόκο της Καλογρέζας, στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Είναι ο τοίχος της Καισαριανής. Ο ναζισμός ήταν και είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού, της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού, είναι το δεύτερο συνθετικό του «Ελευθερία ή Θάνατος».

Ο ναζισμός ήταν και είναι όλα τα παραπάνω γιατί στην ουσία είναι αυτό:
«Ο εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφο μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ και στο ναζισμό, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας» και σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον κύριο Κρουπ, τον επικεφαλής της γνωστής πολυεθνικής και των γερμανών βιομηχάνων, σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934.

Πιο... ατράνταχτη ομολογία από την παραπάνω (περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, τόμος 1, κεφάλαιο VIII) ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η τροφός του ναζισμού, ότι οι κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια είναι οι προαγωγοί του φασισμού, με τον οποίο όταν «χρειάζεται» εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, δύσκολα μπορεί να βρεθεί.

Ο ίδιος κύριος, ο κύριος Κρουπ, άλλωστε, ένα χρόνο νωρίτερα, στη μυστική σύσκεψη της 20ής Φλεβάρη 1933, ήταν ένας εκ των παρευρισκομένων βιομηχάνων, τραπεζιτών κτλ. που έδωσαν στους παριστάμενους Χίτλερ και Γκέρινγκ την τελική τους έγκριση για την κατάληψη της εξουσίας από τους Ναζί.

Φυσικά δεν ήταν μόνο οι γερμανοί κεφαλαιοκράτες που στήριξαν το ναζισμό. Το κεφάλαιο, ως γνωστόν, δεν έχει εθνικότητα και πατρίδα. Ως εκ τούτου κάθε άλλο παρά ιστορικό παράδοξο αποτελεί το γεγονός ότι καταλυτικό ρόλο στην οικονομική και στρατιωτική ισχυροποίηση της ναζιστικής Γερμανίας έπαιξαν και τα αμερικανικά μονοπώλια: η Ford, η General Motors (μέσω της θυγατρικής της Οpel και όχι μόνο), η General Electric, η Standard Oil (η σημερινή Exxon-Mobil), η ΙΒΜ, η ΙΤΤ (η σημερινή ΑΤ&Τ), η τράπεζα Chase Manhatan και πολλοί άλλοι, που έκαναν τεράστιες επενδύσεις επωφελούμενοι του «εξαιρετικού» επιχειρηματικού κλίματος που προσέφερε η ναζιστική Γερμανία, αποκομίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Τόσο ο πρόεδρος της ΙΒΜ Τ. Γουώτσον, όσο και ο πρόεδρος της Ford Χ. Φορντ τιμήθηκαν για τις «υπηρεσίες» τους στο Γ' Ράιχ με το μετάλλιο του Μεγάλου Σταυρού της Γερμανικής Τάξης του Αετού το 1937 και το 1938 αντίστοιχα.

Αυτός ήταν και είναι ο ναζισμός. Θα αναρωτηθεί, όμως, κάποιος: «Εντάξει, αυτός ήταν τότε ο ναζισμός. Εντάξει, είχε δίκιο στην εποχή του ο Μπρεχτ όταν έλεγε ότι «ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός». Αλλά, σήμερα, αυτός είναι ο ναζισμός; Μήπως έχει αλλάξεις;

Αντί οποιασδήποτε θεωρητικής απάντησης στο ερώτημα, ας δούμε τα πραγματολογικά δεδομένα. Ας δούμε τα στοιχεία. Ας δούμε τι κρύβεται, εδώ στην Ελλάδα, πίσω από τα συσσίτια (μόνο για Έλληνες...), ας δούμε τι κρύβεται πίσω από την αιμοδοσία (μόνο για Έλληνες...) των χρυσαυγιτών.

Δεν πάει πολύς καιρός που στον διεθνή Τύπο δημοσιεύτηκαν πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι το εν Ελλάδι ναζιστικό μόρφωμα χρηματοδοτείται απευθείας από εφοπλιστές. Χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα Guardian σε εκτενές άρθρο της για τους εν Ελλάδι νεοναζί, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Εν μέσω φημών για υποστήριξη από πλούσιους εφοπλιστές, κατάφερε να ανοίξει γραφεία του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε όλη την Ελλάδα»...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger