Home » , » "Ξυπνήσαμε" φωνάζουν οργισμένοι οι Βραζιλιάνοι και κατεβαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. Εμείς πότε; (Βίντεο)

"Ξυπνήσαμε" φωνάζουν οργισμένοι οι Βραζιλιάνοι και κατεβαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. Εμείς πότε; (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 | 1:12 μ.μ.

Τις τελευταίες μέρες η οργή των λαϊκών στρωμάτων της Βραζιλίας έχει ξεχειλίσει και η χώρα γνωρίζει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.
 Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής που χρησιμοποιούν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες καθημερινά εντείνονται σε μια σειρά πόλεις κύρια στο Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο.

Στο βίντεο βλέπουμε χαρακτηριστικές σκηνές των κινητοποιήσεων, ενώ οι κάποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης δεν φαίνεται να πείθουν τους κατοίκους της χώρας, κύρια της νεολαίας, που όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά καθημερινά εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μέχρι τώρα σ’ αυτές τις διαδηλώσεις έχει χάσει την ζωή του ένας 18χρονος ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως αντίδραση στην αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες και προσέλαβαν τη μορφή λαϊκού ξεσηκωμού για την υπέρογκη, τους χαμηλούς μισθούς τη χαμηλή ποιότητα δημόσιων υπηρεσιών και το σκανδαλώδες υψηλό κόστος για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

 Σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντιούλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου για να δει πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στόχος θα είναι, όπως αναφέρεται, τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη βία.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 6:04 μ.μ.

Μπορεί κάποιος να μου διευκρινίσει αν στην Βραζιλία έχουν κυβέρνηση της αριστεράς; Νομίζω την επισκέφτηκε σχετικα πρόσφατα ο κ. Τσίπρας και είπε ότι θα μελετήσει τα επιτεύγματά της.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 3:14 π.μ.

Καπιταλισμό έχουνε παιδί μου . Δεν υπάρχει εξουσία των εργατικών συμβουλίων. Καλός ο προβληματισμός σου και μακάρι να τον αποκτήσουν κι άλλοι "αριστεροί" μπας και καταλάβουν τι σκ@τά θέλει να πει το ΚΚΕ τόσον καιρό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger