Home » , » Οταν το κίνημα αλληλεγγύης αναστέλλει τους σχεδιασμούς τους

Οταν το κίνημα αλληλεγγύης αναστέλλει τους σχεδιασμούς τους

Από giorgis , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 | 3:24 μ.μ.

Του Γ. Γ

Αν ισχύουν όσα γράφει σήμερα το «Ποντίκι», έχουμε μια ικανοποιητική εξήγηση γιατί τόσες μέρες και παρά τις απειλές που έχουν διατυπώσει δημόσια ο υπουργός προπαγάνδας και ο Στουρνάρας δεν είχαμε μια επέμβαση των δυνάμεων καταστολής για να εκκενώσουν από τους απολυμένους το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Τούτη την φορά ο αυταρχισμός και το φασιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης δεν μπόρεσε να κάνει παρουσία γιατί είχε βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας με χιλιάδες πολίτες να δείχνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απολυμένους της ΕΡΤ.
Παρ’ όλο που ο Α. Σαμαράς –όπως γράφει η βδομαδιάτικη εφημερίδα- είχε «πειστεί να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την άμεση απομάκρυνση των καταληψιών από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής», «αυτοί που ουσιαστικά απέτρεψαν την επέμβαση ήταν οι ίδιοι οι επικεφαλής των ΜΑΤ και οι επιτελάρχες τους» γιατί φοβήθηκαν «την κοινωνική θύελλα που θα ξεσήκωνε μια πιθανή επέμβαση».

Η ελληνική κοινωνία, βράζει, και αρκεί ένα τυχαίο γεγονός για να δούμε κι εδώ εικόνες όπως της πλατείας Ταξίμ. Μια τέτοια περίπτωση, πέρα απ’ το πολιτικό σύστημα, δεν θα ήταν ότι το καλύτερο και για τους μπάτσους. Γι’ αυτό και σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, όταν η πίεση από την πολιτικοί ηγεσία έγινε έντονη να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής στην ΕΡΤ «υπήρξαν αστυνομικοί που απείλησαν ακόμα και με παραίτηση από το Σώμα».

 Αυτά συμβαίνουν σήμερα, γιατί άμα ατονήσει το κίνημα αλληλεγγύης θα παρουσιαστεί πάλι το αυταρχικό, φασιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger