Home » , , » Oμιλία του Hamma Hammami, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας στο φεστιβάλ Resistance 2013 (Βίντεο)

Oμιλία του Hamma Hammami, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας στο φεστιβάλ Resistance 2013 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 | 3:07 μ.μ.

Από χτες άνοιξε τις πόρτες του και συνεχίζεται σήμερα και αύριο το φεστιβάλ Resistance 2013 - 6η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας (Ιερά Οδός).

Χτες το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ομιλία του Hamma Hammami, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας. Είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Τυνήσιου αριστερού ηγέτη από τον περασμένο Φλεβάρη, τότε που παρακρατικοί έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν τον στενό συνεργάτη του Σόκρι Μπελαΐντ γεγονός που είχε πυροδοτήσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις σ’ όλη την Τυνησία. (Την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε).

Στην ίδια χθεσινή εκδήλωση που είχε θέμα «Ελπίδα διεξόδου: μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη των Λαών», μίλησε και ο Α. Τσίπρας που αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας λέγοντας ότι «η επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που επιχείρησε ο κ. Σαμαράς του γύρισε μπούμερανγκ», εκτίμησε ότι έραχεται το τέλος της κυβέρνησης ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger