Home » , » Επίσκεψη Σόιμπλε: Έσπασε στην πράξη η «απαγόρευση συναθροίσεων»

Επίσκεψη Σόιμπλε: Έσπασε στην πράξη η «απαγόρευση συναθροίσεων»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 | 1:00 π.μ.

Γράφει ο kokkiniotis

Βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης Ιστορίας, η χουντικής κοπής απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συναθροίσεων(!) στην Αθήνα σήμερα λόγω της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών του γερμανικού ιμπεριαλισμού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ξέρουν ότι ο πολιτικός εκπρόσωπος του γερμανικού κεφάλαιου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ‘τοκογλύφων χωρίς σύνορα’, είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας και κατέφυγαν στο ολοκληρωτικού χαρακτήρα μέτρο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

-Πέρα από την προφανή στήριξη στην όλο και πιο αδύναμη, όσο περνάνε οι μέρες, τρισάθλια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,

-πέρα από τη στήριξη στο ελληνικό κεφάλαιο που επελαύνει κατά του κόσμου της εργασίας,

η επίσκεψη Σόιμπλε έρχεται να επικυρώσει την συνέχιση της πιο βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, τη διαιώνιση των αλλεπάλληλων επαίσχυντων μνημονίων και τη σκλήρυνση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής.

Η απαγόρευση όμως έσπασε στην πράξη με τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 18.30΄ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος (πόσο επίκαιρη…).

Στη συγκέντρωση κατά της επίσκεψης Σόιμπλε αλλά και κατά της ολοκληρωτικού χαρακτήρα απαγόρευσης συναθροίσεων, καλούσαν και συμμετείχαν: ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, όπως και συνδικαλιστές από το Μετρό, τις συγκοινωνίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον χώρο των καθηγητών, της Υγείας κ.ά. Έλαμψε με την απουσία του το ‘επίσημο’ συνδικαλιστικό κίνημα –ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες.

Όπως ήταν φυσικό, η διαδήλωση είχε παλμό και ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος (που πήρε το όνομά της επειδή σε άλλες, μακρινές εποχές, κατέφευγαν εκεί δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονταν), κατευθύνθηκε στη Βουλή, στα λουλουδάδικα και από εκεί στα Προπύλαια.

Συνθήματα που ακούστηκαν, ανάμεσα σε άλλα, ήταν και τα παρακάτω:
-«Εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις»,
-«Σόιμπλε φασίστα, δε μας σταματάς, όλους θα σας διώξει ο κόσμος της δουλειάς»,
-«Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα»,
-«Έξω ο Σόιμπλε απ’ την Ελλάδα»,
-«Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ»,
-«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73»,
-«Εμπρός λαέ, έξω απ’ την ΕΕ»,
-»Χωρίς εσένα, γρανάζι δε γυρνά -Εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά»
-«Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ»,
-«Εμπρός λαέ, στην πρώτη τη γραμμή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ»,
-«Κάτω οι νόμοι της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς» κ.ά.

Πηγή: Vathikokkino
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger