Home » , » Μας χαλάν τα όνειρα και τις ζωές μας. Ας τους χαλάσουμε τον ύπνο!

Μας χαλάν τα όνειρα και τις ζωές μας. Ας τους χαλάσουμε τον ύπνο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 | 6:44 μ.μ.

Πηγή: Ανυπότακτος Μαθητής

Με ένα νέο μίνι Μνημόνιο, μέσα στο καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με την Τρόικα, συνεχίζει την πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας που καθημερινά τσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια.

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ βγάζοντας σε διαθεσιμότητα – απολύοντας δηλαδή – 2.500 εκπαιδευτικούς και πετώντας έξω από την τεχνική εκπαίδευση 20.000 συμμαθητές μας, που έχουν ήδη διαλέξει (φετινή Α’ Λυκείου) ή και φοιτήσει (σημερινή Β’ και Γ’ Λυκείου) σε αυτές τις κατευθύνσεις. Με μια ανακοίνωση «εξπρές» καταργούνται ολόκληροι τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και μάλιστα οι πιο μαζικές ειδικότητες!

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση και να μετατρέψει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο, σε γρανάζι της αγοράς!

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που ο Κ. Αρβανιτόπουλος καταργεί τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ , πηγαίνει στα εγκαίνια των ιδιωτικών σχολών, μιλώντας για την αξία των ιδιωτικών σχολών, λέγοντας έμμεσα ότι τέρμα η δημόσια δωρεάν παιδεία, όσοι θέλετε πηγαίνετε στις ιδιωτικές σχολές και στα ΙΕΚ.

Με ποια λεφτά όμως κύριε Αρβανιτόπουλε; Με αυτά που δεν έχουμε; Γιατί ο γονείς μας ίσως είναι οι απολυμένοι Χαλυβουργοί ή οι εργαζόμενοι του Κατσέλη. Ίσως είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές ή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Γιατί τα αδέρφια μας, όχι ίσως, άλλα σίγουρα είναι είτε άνεργοι είτε δουλεύουν ανασφάλιστοι με 300 ευρώ γιατί μάλλον τα πτυχία και τα 9ωρα που εργάζονται δεν είναι αρκετά.

Παρόλ’ αυτά, η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση δεν έχει απλώς σκοπό να εξασφαλίσει έσοδα για να πληρώσει τους ευρωληστές «εταίρους» της ΕΕ και την Τρόικα, αλλά έχει σκοπό και να διαμορφώσει την νέα βάρδια εργαζομένων. Θέλουν να μας κάνουν σκλάβους για τις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες που καθιερώνουν μέρα με την μέρα. Με την θέσπιση του θεσμού της μαθητείας και την πλήρη εξάρτηση της με τις ανάγκες της αγοράς, προσφέρουν ανασφάλιστη και δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων δώρο για τους εργοδότες. Φτιάχνουν σύγχρονα σχολεία – φυλακές, ερειπωμένα και απαξιωμένα χωρίς καθαρίστριες χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές, χωρίς καθηγητές. Σχολεία που όχι μόνο δεν θα προσφέρουν ούτε τα λίγα ψήγματα παιδείας που προσέφεραν μέχρι τώρα, άλλα θα έχουν μοναδικό σκοπό να βγάζουν «εξειδικευμένους» νέους , αμόρφωτους ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι και πλήρως εκμεταλλεύσιμοι, πάντα για τα γούστα των εργοδοτών.

Εμείς στο δίλημμα «Εξαθλιωμένοι νέοι ή Μισθωτοί σκλάβοι» τους σηκώνουμε επιβλητικά το μεσαίο δάχτυλο!

Δεν θα γίνουμε η γενιά της κρίσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης! Μαχητικός αγώνας για την ανατροπή τους τώρα!

Για την ανατροπή αυτού του ζοφερού παρόντος της κρίσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας, του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος της αγοράς και όχι των αναγκών μας, απαιτείται μαζικός και μαχητικός αγώνας! Χρειάζεται να δώσουμε το παρόν στη μάχη της γενιάς μας από κοινού με τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις! Μόνος δρόμος για να μην τους αφήσουμε να διαλύουν τις ζωές μας είναι η οργάνωση και η ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος μαζί με ένα συνολικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα αναμέτρησης απέναντι σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο σαφές, ότι απαιτείται γενικευμένος ξεσηκωμός από τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους και όλους τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, όπου η εκπαίδευση θα απελευθερώνει αντί να εγκλωβίζει και, η εργασία θα χειραφετεί αντί να καταναγκάζει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην πεταχτεί κανένας συμμαθητής μας εκτός του δημόσιου σχολείου προς όφελος των ιδιωτικών κέντρων κατάρτισης!

Σχολεία με πλήρεις υλικοτεχνικές υποδομές και εργαστήρια.

Τμήματα που να μην υπερβαίνουν τα 20 παιδιά.

Να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση των καθηγητών μας!

Για να μη γίνουμε η γενιά της ανεργίας και της εργασίας λάστιχο: Υπεράσπιση των Συλλογικών. Συμβάσεων Εργασίας και διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Να μην κλείσει καμία δημόσια υπηρεσία, να μη διαλυθούν τα δημόσια αγαθά! Να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Να σπάσει ο φασιστικός τσαμπουκάς της κυβέρνησης που αποφασίζει και διατάζει εν μία νυκτί! Άμεση κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και ακύρωση της πολιτικής της επιστράτευσης σε εκπαίδευση, μετρό και ναυτεργάτες.

Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό τσαμπουκά, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger