Home » , » "Εφυγε" χθες ο Βασίλης Τσιπίδης

"Εφυγε" χθες ο Βασίλης Τσιπίδης

Από giorgis , Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 | 9:07 μ.μ.

Του Τάσου Κατιντσάρου 

 Από ανακοπή "έφυγε" χθες ο Βασίλης Τσιπίδης, ηθοποιός, ιστορικός αγωνιστής και εμβληματική μορφή της ελληνικής Επαναστατικής Αριστεράς, ευρύτερα γνωστός από την ταβέρνα "Πειναλέων" και το "Μπαράκι του Βασίλη" στα Εξάρχεια.

Δεν πίστευα ότι ήταν ηθοποιός, γιατί το όλο παρουσιαστικό του με κάτι σαν οικοδόμος θα μπορούσε να παρομοιαστεί (άσε που τα τεράστια, σαν φτυάρια, χέρια του ήταν θαυματουργά στο φτιάξιμο οδοφραγμάτων όλα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, αυτοδίδακτος κι αυτός απ' τη μεγάλη νοεμβριανή σχολή).

Όταν τον είδα στην "Απεργία" του Σκούρτη (μια απ' τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα -στο θέατρο Λουζιτάνια, αν θυμάμαι καλά-, μαζί με τον Αντώνη (από ανακοπή κι αυτός), δεν σταματάγαμε να τον χειροκροτάμε.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον έχουμε πάντα μαζί μας στους νέους αγώνες...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 6:26 μ.μ.

Γεια-χαρα ρε Βασιλη! Η φατσα σου και η φωνη σου θα συνοδευουν παντα τις αναμνησεις απο τα φοιτητικα μου χρονια!

25 Ιουλίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

εσεις κυριε που δεν πιστευατε οτι ηταν ηθοποιος, δεν ειχατε παρα να κανετε τον κοπο να δειτε μια, οποιαδηποτε ελληνικη ταινια του 70-80-90. ΤΑΙΝΙΑ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΑ- βρισκο εντελως ακομψο το σχολιο σας, αν μου επιτρεπετε

Gerasimos Mavris
25 Ιουλίου 2013 στις 8:07 μ.μ.

Έχει παίξει στην εξαιρετική κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά: "Ο Πρίγκιπας", μαζί με τους: Γιώργο Αρμένη, Ηλία Λογοθέτη, Βασίλη Κολοβό, Ανέστη Βλάχο κ.α.

http://www.greek-movies.com/series.php?s=151


RIP...

Γιαννης Μουκας
26 Ιουλίου 2013 στις 12:00 μ.μ.

καλο ταξιδι Βασιλη της καρδιασμας??? Γιαννης Ευη Μουκα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger