Home » , » Αν. Πάλλης, συνεκδότης "Πρώτου Θέματος": πρόσωπο και σύμβολο της ελληνικής πραγματικότητας που την σφραγίζουν τα συμφέροντα και η διαφθορά

Αν. Πάλλης, συνεκδότης "Πρώτου Θέματος": πρόσωπο και σύμβολο της ελληνικής πραγματικότητας που την σφραγίζουν τα συμφέροντα και η διαφθορά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 | 3:17 μ.μ.

Εχει δίκιο ο Κώστας Βαξεβάνης που «παίζοντας» με το όνομα του συνεκδότη της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, Αναστάσιου Πάλλη, τιτλοφορεί άρθρο του «Πάλλη μας κοροϊδεύουν» αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων ότι ο συνεκδότης του «Πρώτου Θέματος», καταζητείται με την κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης ενός Βρετανού πολίτη.

Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι τα σχετικά δημοσιεύματα σε «Βήμα» και «Εθνος» δεν αναφέρουν καν το όνομα του Αν. Πάλλη και περιορίζονται να τον φωτογραφίζουν σαν «πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη», ενώ μόνο στα «Νέα» κατονομάζεται σαν «πρώην συνεργάτη του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος καταζητείται από τον περασμένο Ιούλιο για συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Καμιά όμως εφημερίδα δεν αναφέρετε στις εκδοτικές δραστηριότητες του τύπου και πώς από «σμηνίας,  ξαφνικά εμφανίστηκε ως δικηγόρος, ενδιάμεσος αγγλικών εταιρειών, εφοπλιστής και τελικώς κατέφερε με τυμπανοκρουσίες να γίνει συνεκδότης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ελλάδας» (!!!), όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό “Hot Doc”. Τυχαίο;

Πριν σας παραπέμψουμε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του περιοδικού αντιγράφουμε απόσπασμα από κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας»:

«Με 7 μήνες καθυστέρηση, το όνομα του κυρίου Πάλλη, κοσμεί τις ελληνικές εφημερίδες κάτω από τον λιτό τίτλο "καταζητείται ο συνεργάτης του Ρέστη". Ο κύριος Πάλλης δεν είναι απλώς ο συνεργάτης του Ρέστη. Είναι ένα σύμβολο της ελληνικής διαπλοκής. Ο τίτλος του HOT DOC "ο λοχίας που έγινε εκδότης" τα λέει όλα. Είναι πρόσωπο και σύμβολο της ελληνικής πραγματικότητας που την σφραγίζουν τα συμφέροντα και η διαφθορά. Διαπλέκεται με πολιτικούς, εκδότες, επιφανείς του χρήματος και αφανείς του μαύρου χρήματος. Η αναφορά του ονόματός του ξαφνικά από τα ΜΜΕ, μάλλον δεν είναι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής αναγκαιότητας, αλλά των συσχετισμών στα media και του εσωτερικού πολέμου. Κάποιοι στέλνουν μηνύματα σε κάποιους. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως λίγους μήνες πριν ο Πάλλης δεν υπήρχε παρά τις αποκαλύψεις μας και εμφανίστηκε σήμερα.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα οφείλει να δώσει επίσημα εξηγήσεις για τον εκδότη της, τον οποίο πριν από δύο χρόνια είχε διαφημίσει ως τον άνθρωπο που εγγυόταν την ανεξαρτησία της εφημερίδας. Εξηγήσεις οφείλει να δώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολλοί άλλοι. Η Δικαιοσύνη με τη σειρά της οφείλει να ελέγξει την περίπτωση Πάλλη, όχι αποσπασματικά, ως τον πρωταγωνιστή σε διάφορες υποθέσεις, αλλά ως τον πιθανό πρωταγωνιστή σε ένα κεντρικό έργο που λέγεται διαπλοκή και απόκρυψη. Αλλιώς "Πάλλη μας κοροϊδεύουν"».

Διαβάστε:

Ο λοχίας που έγινε «εκδότης» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger