Home » » Νίκη του συστήματος στα σημεία με εκτελεστή την Χ.Α.

Νίκη του συστήματος στα σημεία με εκτελεστή την Χ.Α.

Από κοινωνικα απροσαρμοστος , Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 | 1:04 π.μ.


Μέσω της απεργίας διαρκείας των καθηγητών, η πρώτη που επιχειρείται από τον κλάδο μετά από δεκαετίες, συμβαίνει το γεγονός της αποτρόπαιας δολοφονίας του αριστερού Παύλου Φύσσα από τους φασίστες.

Τις αμέσως επόμενες μέρες ατέλειωτος χείμαρρος από "πληροφορίες" ένθεν και ένθεν δίνουν στοιχεία για το πραγματικό ποιόν της χρυσής αυγής που αυτοί που έπρεπε να ξέρουν τις ήξεραν και εδώ αναφέρομαι και σε μια ευρύτερη μάζα της ελληνικής κοινωνίας πέρα από τους “μυημένους” (στρατιωτικούς, αστυνομικούς κτλ).

Σ' αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια σύντομη αναφορά όχι στις ευθύνες των δολοφόνων φασιστών, αλλά στον χώρο του κινήματος.
Τι κάναμε σύντροφοι για να αποτραπεί ο θάνατος του Παύλου (και κάθε Παύλου), ενός συντρόφου που βαρούσε καθημερινά τη γροθιά στο μαχαίρι με τον τρόπο ζωής του ενάντια στον φασισμό και ζούσε σε μια περιοχή που ήταν κόκκινο πανί για τους φασίστες;
Προχωρήσαμε ή προχωράμε σε κινήσεις προστασίας και αλληλεγγύης (δεν το λέω καν λαϊκή αυτοάμυνα) τέτοιων αγωνιστών ή είμαστε της γνώμης ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά, “έλα μωρέ κάτι μπουνίδια θα πέσουν”. Τα μετέπειτα στοιχεία δείχνουν ότι τα μπουνίδια μπορούν να γίνουν μαχαιριές και οι μαχαιριές πιστολιές.

Σε κάποιους πάει γάντι η τεθλασμένη πραγματικότητα, η μη γραμμικότητα, γιατί πολύ απλά η αμέσως προηγούμενη ευθεία ή καμπή της διαδρομής είναι εύκολο να σβηστεί από την συλλογική μνήμη.
Έτσι ξεχνάμε εύκολα ποιός ήταν ο ρόλος των ακροδεξιών οργανώσεων στην πρόσφατη ιστορία. Στα εγχειρίδια των μυστικών υπηρεσιών, τέτοιες ομάδες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα και αγώνες (απεργία καθηγητών κτλ), πάντα με τις ευλογίες του κεφαλαίου. Ειδικά σε περιόδους κρίσης η διείσδυση σε ακροδεξιές ομάδες είναι πιο ευνοϊκή κάτι που δεν ισχύει για τις αριστερές που γίνονται πιο κλειστές και πιο καχύποπτες.

Γιατί τώρα το ξεκαθάρισμα με τους ακροδεξιούς; Το καμπανάκι της ακροδεξιάς αυτονομίας άρχισε να χτυπά ενοχλητικά για τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά τους εδώ και καιρό με αποκορύφωμα την off the record συμφωνία για συνεργασία με την ΝΔ, αυτή επιβεβαίωσε και την υπαρξιακή υπόσταση των ακροδεξιών ως εξουσιαστές. 

Με το παραστρατιωτικό σκέλος είχαν ξεμπερδέψει πριν καν μπουν στη βουλή. Η όλη υπόθεση θυμίζει μικρογραφεία Εργκενεγκον.
Τόσο πολύ φαίνεται ότι είχαν προχωρήσει στην εφαρμογή των εγχειριδίων ή νόμιζαν ότι είχαν προχωρήσει που βάλθηκαν να εφαρμόσουν και τον ανώτερο των στόχων. Έτσι απροκάλυπτα άρχισαν δημιουργούν ένα εμφυλιακό κλίμα το οποίο δεν θα "απελευθερώνοταν" απαραίτητα την δεδομένη στιγμή. Πιθανόν πρόκειται για έναν έλεγχο ετοιμότητας των μαντρόσκυλων αφού βέβαια τους έχει γίνει η απαραίτητη πλύση εγκεφάλου από τα αφεντικά τους συμπεριλαμβανομένου και του κατάλληλου εξοπλισμού. Αλλά τα μαντρόσκυλα βρήκαν την ευκαιρία να πηδήξουν την μάντρα έστω και προσωρινά.

Τέλος το ξεκαθάρισμα στην αστυνομία δίνει την ευκαιρία στο σύστημα να απομακρύνει δημοκρατικούς ή μετριοπαθείς αστυνομικούς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger