Home » , » Απεργία διαρκείας αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ (Βίντεο)

Απεργία διαρκείας αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 | 2:46 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του Mega- παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο το τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του το κλίμα που επικρατεί στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας.

Ακούμε, λοιπόν, ότι η μια μετά την άλλη η ΕΛΜΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές αποφάσεις για διαθεσιμότητα, μετατάξεις και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο προσανατολίζονται για απεργία διαρκείας που θα πάρει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων απεργιών.

Μέχρι στιγμής από τις 88 συνολικά ΕΛΜΕ, υπάρχουν αποτελέσματα από τις 66 στις οποίες έγινε ψηφοφορία κατά την οποία προέκυψε ότι οι 60 υπερψήφισαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, ξεκινώντας από τις 16 Σεπτέμβρη, πέντε ΕΛΜΕ ψήφισαν 48ωρη απεργία στις 18-19 Σεπτέμβρη και 1 ΕΛΜΕ δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση.

Μ’ αυτά τα δεδομένα, λογικά η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα θα επικυρώσει την απόφαση για απεργία διαρκείας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:06 μ.μ.

κκεδες για ετοιμαστειτε. η απεργια διαρκειας σας περιμενει. τον μαιο με το σοφιανο καλα την την καταδικασατε. οχι απεργεια μεσα στις εξετασεις λεγατε.για να δουμε τωρα τι υποστηριξη θα δωσετε;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:46 μ.μ.

Δεν περιμένω ούτε θέλω οι καθηγητές να "μπουν μπροστά" και να "καθαρίσουν" για την αδράνεια, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα είμαστε δίπλα τους, όχι μόνο ατομικά (μικρή σημασία έχεια αυτό), αλλά συλλογικά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας, τις λαϊκές επιτροπές και τους συλλόγους γονέων. Θα δώσουμε και εμείς εκεί τις δικές μας μάχες ώστε να είμασγτε δίπλα τους. Και θα είμαστε.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ :ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΩΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
2) ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ
ΚΑΙ 3) ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΞΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:35 μ.μ.

Μπολσεβίκε, μην ξαναγράψεις σχόλια με κεφαλαία γράμματα. Το έχουμε πει τόσες φορές ότι δεν θα αναρτούμε τέτοια σχόλια.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:05 μ.μ.

Καλά αποφασίζουμε. θα το κάνουμε πράξη ή κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας (πάλι) και με ελαφρά τη καρδία θα εκτεθούμε άλλη μια φορά? Έχω τις αμφιβολίες μου.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:47 π.μ.

Τελικά όμως ο Μπολσεβίκος αναρτάται, γιατί είναι κκες. Άλλοι όμως που δεν είναι κκεδες τρώνε κόψιμο. Το εν λόγω μπλογκ πρέπει να μετονομαστεί σε "Βαθύ κκε".

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:24 π.μ.

Θα ζητησω συγνωμη απο το βαθυ κοκκινο για τα κεφαλαία,γιατί ξερω υποτίθεται τους ορους κ θα παρακαλεσω να μην κοβει αυτους που θελουν να με βρισουν.Αλλωστε μπορεί να μην εχουν δουλειά να κανουν,παρα να δινουν την μαχη του καναπε για την απεργία

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:26 π.μ.

Μποσελβίκο πιο σεμνά,μην σκίσετε καμμιά οff shore!!

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:04 μ.μ.

Και εσυ κανενα καλσον απο τα ελατηρια του καναπε

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:32 μ.μ.

Ωπα υπερεπαναστάτες! Η απεργία διαρκείας χρειάζεται μαζική συμμετοχή του κλάδου, όχι απλά αποφάσεις συνελεύσεων. Για δείτε τα στοιχεία και βάλτε το μυαλό στο κεφάλι μερικοί-μερικοί.

Σε 69 ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση (σε σύνολο 88 ΕΛΜΕ). Στις ΕΛΜΕ αυτές συμμετείχαν 11.327 εκπαιδευτικοί, σε σύνολο περίπου 80 χιλιάδων. Συνολικά, πήραν μέρος στις ψηφοφορίες περίπου 9.000 εκπαιδευτικοί. Σημειώνουμε ότι στις Γενικές Συνελεύσεις του Μάη συμμετείχαν πάνω από 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία και νέες Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα, για την κλιμάκωση της πάλης, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απεργία, στα συλλαλητήρια, στον αγώνα, υπερψήφισαν 1.774 εκπαιδευτικοί, ενώ 5.886 εκπαιδευτικοί υπερψήφισαν την πρόταση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για απεργία διαρκείας. Περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί ψήφισαν λευκό ή άλλες προτάσεις.

Πέτρος

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:46 μ.μ.

ρε πετρο τι προτεινεις τελικα; σαν αρχη οι αποφασεις παρθηκαν. τι προτεινεις απο δω και περα;
τη συμμετοχη των εκπαιδευτικων μπορουμε να τη δουμε στο τελος της πρωτης βδομαδας. τι προβλημα εχεις; 1+1 στην πολιτικη δεν κανει αναγκαστικα 2. μπορει να κανει 10, 20 ή και -10. τι εννοεις με το ωπα υπερεπαναστάτες;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:19 π.μ.

λέτε παπάτζες απεργοσπάστες παμίτες ουρά της Αδεδυ. Περιμένετε την ήττα να πανηγυρίσετε. Τα νούμερα του Πέτρου αλλα αντάλλα. Ας μας πει πόσοι συυμετέχουν εκέι που ελέγχει το ΠΑΜΕ. Αντιγράφετε τα επιχειρήματα του Σκάι. Οι απολυμένοι κρίμα στο λαιμό σας.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:01 π.μ.

ΟΙ προτάσεις του ΠΑΜΕ συμπίπτουν με τους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Καθαρά δεν θέλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες.
Φοβάται πως μια απεργία διαρκείας θα κλονίσει την κυβέρνηση με άγνωστα αποτελέσματα και για τον πάτρωνά του το ΚΚΕ.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:36 π.μ.

Να προσεχεις ανωνυμε γιατί ουρα στις συγκεντρωσεις της ΑΔΕΔΥ ως γνωστο εισαι εσυ.Για να ξερουμε τι λεμε εδω μεσα. Προσεχε βεβαια γιατι πλαισιο κοινο ειχες με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.Να ξερεις οτι ευθυνη αυριο σε ξεπουλημα του αγωνα απο δαυτους θα φερεις εσυ κ οχι εγω.Και κατι αλλο ανωνυμε.Μικρε μην περνουν τα μυαλα σου αερα.Στο χωρο εργασιας μου και ειδικοτερα στον ιδιωτικο τομεα ο συριζαιος συναδελφος δεν κανει απεργία γιατι λεει φοβατε για την δουλιτσα του.Θελει αρ...α για να εχεις ταξικη συνειδηση.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:18 μ.μ.

Μη λάμδα μη. Οπού πατάει το Π.Α.Μ.Ε φαίνεστε σα να περιμένετε ταξί. Τίποτα. Δεν. Είναι. Τυχαίο!!!!!

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Επιπλεον μαθετε και κατι αλλο αφου η μνημη σας ειναι τοσο μικρη .Τη μορφη παλης με απεργία διαρκείας σε τοπους δουλειάς μονο το ΠΑΜΕ την εχει αναδειξει κ υλοποίηση σε 7 χωρους ως στιγμής.Που εισαστε εσεις κ τι δουλεια κανατε ολο αυτο το διαστημα.Να σας θυμισω η τελευταία ηταν στα Σουπερ. Μαρκετ. ΕΧTRA στο Λαυριο.Αντε πρωτα να καταλαβετε τι εστι περιφρουρηση στους τοπους δουλειας κ να σηκωθειτε το πρωι που σας ειναι κ κομματι δυσκολο.Εδω ανακοινωνετε την συγκεντρωση στις 11 κ μαζευεστε στις 12.Κουραγιο παιδια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:12 π.μ.

Ξέρετε παιδιά είστε για λύπηση. Μιλάτε για τόπους δουλειάς που διαβάζετε στο Ριζοσπάστη. Ούτε που ξέρετε πως για τους εργάτες είστε το ίδιο συστημικοι όπως και οι άλλοι. Εχετε ακούσει πώς ελέγχατε το κίνημα των οικοδόμων όλα τα χρόνια; Καθοδηγητές -όλοι εργολάβοι. Και κάποιοι τίμιοι άνθρωποι που τους διώχνατε έναν έναν με τραμπουκισμούς και συκοφαντίες. Είχαν διαγράψει τον αδερφό μου που ζήταγε να εντάσσονται κανονικά στο σωματείο οι μετανάστες, τότε που παίζατε και σεις το χαρτί του "αριστερού" ρατσισμού. Δεν τα έχετε ακούσει αυτά, ε; Δεν έχετε ακούσει πόσοι οικοδόμοι πήγαιναν στη συνέλευση του συνδικάτου, ε; Να σου πω εγώ: Καμιά πενηνταριά (άντε εκατοστή) σε κάτι αρκετές χιλιάδες. Για πριν την κρίση μιλάω. Τοτε που υπήρχαν δουλειές. Πο σου φαίνονται λίγοι οι καθηγητές που πηγαν στις συνελεύσεις.

Εγω είμαι εκπαιδευτικός. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο κόλλημα εναντίον σας (υπάρχουν και χειρότεροι) αλλά από το Μάη και μετά (και το Σοφιανό) θυμήθηκα τους εργάτες που ξέρω και λένε για το ρόλο σας.

Είμαι απολυμένη. Οχι τώρα, αναπληρώτρια. Πήγα στη συνέλευση της (πρώην) ΕΛΜΕ μου που είναι ΕΛΜΕ που έχετε σοβαρές δυνάμεις. Πρώτα εξοργίστηκα. Οταν στέλεχός σας (της ΟΛΜΕ παρακαλώ, μπορεί να είναι και ο chief πανελλαδικά, απ ό,τι μου είπαν) άρχιζε να κράζει από κάτω μια απολυμένη που πήρε το λόγο για πρώτη φορά στη ζωή της επειδη αυτή είπε κάτι για το ΠΑΜΕ και τη 48ωρη. Δεν ντράπηκε καθόλου. Ούτε που δεν ήταν συνδικαλίστρια και μιλούσε πρώτη φορά ούτε που ήταν απολυμένη. Ολο το αμφιθέατρο άρχισε να σας γιουχάρει. Τότε σταμάτησε ο δικός σας.

Γελοίο για... "μπολσεβίκους". Να δίνεις την εικόνα ότι εσύ ο "μπολσεβίκος" μαζί με τον έναν (κυριολεκτικά!) Νεοδημοκράτη και τον έναν (κυριολεκτικά!) Πασόκο είστε που γραφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τους απολυμένους...

Στην ψηφοφορία πρέπει να πήρατε πρίπου 20 ψήφους. Απέναντι σε περίπου 500! Σε ΕΛΜΕ που έχετε πολλές δυνάμεις. Η συνέλευση τεράστια. Πρέπει να πέρασν πάνω από 700. Για αυτό τα νούμερα τα παραπάνω που λετε πρέπει πράγματι να είναι εντελώς άκυρα. Μαλλον έχετε μια υποκειμενική αντίληψη περί αριθμητικής. Ακου 1774! Αφού στις περισότερες συνελεύσεις έγιναν ενδεικτικές μόνο. Σκέφτηκα να ζητήσω καταμέτρηση - τέτοια οργη μου δημιουργήσατε εκείνη τη μερα. Ειδικά που δίνετε την εντύπωση ότι πολύ θα χαρείτε όταν και αν ηττηθούμε (ηττηθούν; - δεν ξέρω αν ανήκω στον κλάδο). Δεν τη ζήτησα. Ούτε και ψήφισα γιατί φοβήθηκα πως ΕΣΕΙΣ θα βάζατε ζήτημα (αν και τυπικά φαντάζομαι είμαι μέλος του σωματείου).

Κοροϊδεύετε, κουνατε τα δάχτυλα, βρίζετε. Και νομίζετε, χωρίς ίχνος σοβαρότητας και κομμουνιστικής "ταπεινότητας" ότι γίνατε κομμουνιστές επειδή στο ιντερνετ βρίσκετε κάτι παιδικά εντυπωσιακά ονόματα "μπολσεβίκος", "κόκκινος ανεμοστρόβιλος", "κόκκινος εξωγήινος", "κόκκινος σούπερμαν" και άλλα παρόμοια. Γελοιότητα.

Εγώ θα κάνω το παν να στηριξω την απεργία των συναδέλφων μου. Και θα... ξυπνήσω ό,τι ώρα χρειστεί. Μόνο που θα το κάνω γιατί το πιστεύω. Οχι για να το επιδεικνύω στο χρηματιστήριο της μιζέριας (σας).

Και κάτι τελευταίο που έχει μεγάλη σημασία για σας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ (ησυχάσατε;).

Και αν ηττηθούμε-ούν μη νομίζετε ότι θα σας δω με καμία συμπάθεια. Ούτε ότι θα μπορέσετε να κρύψετε την αγαλλίασή σας.

Εγώ είμαι και θα είμαι πάντα με τους αγώνες...

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:02 π.μ.

Δεν ηξερα οτι οι για πρωτη φορα ανωνυμη του διαδυκτιου θα εμπαινε στο διαδυκτιο και μετα απο τρεις ημερες θα κοιταζε ως απογοητευμενη εκπαιδευτικος το συγκεκριμενο θεμα που εχει αλλαξει κ σελιδα.Ολα τυχαια.Οπως τυχαια κ η σχεση με τον αδελφο οικοδομο που διαγραφτηκε γιατι ανοιξε θεμα να γραφονται μεταναστες στο συνδικατο.Ρε Ανωνυμε με δουλευεις? Το 60% των μελων του συνδικατου που ψηφισαν στις τελευταιες εκλογες ηταν μεταναστες.Να προσεχεις αλλη φορα τι γραφεις κ πως το σκηνοθετεις ως απογοητευμενος-η του ΚΚΕ.Για να μηνξαναπεσεις σε παγιδα στο λεω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger