Home » , » Γ. Βαρουφάκης: "Καταδικάζουν την Ελλάδα σε μόνιμη παροικία" (Βίντεο)

Γ. Βαρουφάκης: "Καταδικάζουν την Ελλάδα σε μόνιμη παροικία" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 | 10:41 μ.μ.

Ένα βίντεο διάρκειας 24 περίπου λεπτών παραθέτουμε από την εκπομπή του Ευαγγελάτου με τον καλεσμένο καθηγητής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης σε μια συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της έκθεσή με τίτλο «Το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του "μνημονίου"», του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που διαπιστώνει «την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού από τα μέσα του επομένου έτους και αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους» η συζήτηση που παρακολουθούμε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ούτε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας. Απορώ λοιπόν με εκείνους που απορούν για τις σημερινές διαπιστώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ένα τρίτο κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο. Και με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει εισπράξει η χώρα μας, καταδικάζει την Ελλάδα σε μόνιμη παροικία», σημειώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Οσο για την καραμέλα που ακούσαμε πρόσφατα απ’ το κυβερνητικό επιτελείο για επενδύσεις από το Ισραήλ ο καθηγητής οικονομίας εκτίμησε ότι αν υπάρξουν τέτοιες επενδύσεις δεν θα είναι παραγωγικές και πιθανόν να υπάρξουν κάποιες κερδοσκοπικές τοποθετήσεις σε ακίνητη περιουσία με την προοπτική ότι σε 30 χρόνια αυτά θα πάρουν αξία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger