Home » , » Οι πλειστηριασμοί σπιτιών .. και ο Πολύδωρας (Βίντεο)

Οι πλειστηριασμοί σπιτιών .. και ο Πολύδωρας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 | 8:59 μ.μ.

Όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε οι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους εξακολουθούν να παρουσιάζονται αδιάλλακτοι στην θέση τους να γίνουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις των σπιτιών των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους. Αυτή οι στάση τους έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στα κόμματα της συγκυβέρνησης αφού οι βουλευτές τους δεν μπορούν κάτω απ’ το βάρος της λαϊκής αντίδρασης να συνεργήσουν σ’ αυτό το έγκλημα που θα αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. 

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας για τη φορολόγηση ακινήτων.μας δείχνει το κλίμα που επικρατεί.

 Αντιγράφουμε από ενημερωτική ιστοσελίδα:

 «Μια τέτοια τοποθέτηση, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, κρύβει και μια ιδεολογική στάση λενινιστικού τύπου, πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν», επισημαίνει ο κ. Πολύδωρας.

Η θέση αυτή, συνεχίζει ο βουλευτής, «ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων ‘νοικοκυραίων’ δημιουργών-πολιτών, των ‘μερμηγκιών’, κατ’ αντίθεση προς τους ‘τέττιγγες’ της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης».

Επισημαίνει επίσης ότι στην προσέγγιση του υπουργού Οικονομικών ενυπάρχει και μια «ανήθικη σκέψη, εντελώς συκοφαντική» για την μεσαία τάξη, ότι δηλαδή αυτό που έχτισαν ή αυτό που απέκτησαν από κληρονομιά ή γονική παροχή οι εν λόγω ιδιοκτήτες είναι προϊόν φοροκλοπής ή φοροδιαφυγής ή άλλης παράνομης και αθέμιτης συμπεριφοράς.

Στην ερώτησή του, ο κ. Πολύδωρας καλεί επίσης τον κ. Στουρνάρα να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιές χώρες της Ε.Ε. επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την «απλή κατοχή-κυριότητα», την «μηδέν εισόδημα αποφέρουσα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Διερωτάται τέλος εάν η κυβέρνηση αναλογίζεται τον κίνδυνο «σε λίγα χρόνια οι πολίτες να έχουν χάσει τις όποιες αποταμιεύσεις τους και τις ιδιοκτησίες τους, καταβάλλοντας τους δυσβάσταχτους φόρους (υποτελείας πλέον), και να έχουν μεταταγεί έτσι στην τάξη των ακτημόνων και αστέγων, των περιπλανωμένων και ανεστίων».

 Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Ολοι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται «διαφωνούντες» -για τους λόγους που έχουμε αναφέρει σε περασμένοι ανάρτησή μας-, στην τελική όταν παρουσιαστούν κάποιες ψευτοβελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς θα το ψηφίσουν και μάλιστα παρουσιαζόμενοι "δικαιωμένοι".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger