Home » , , , » Νίκος Σοφιανός για Χρυσή Αυγή (Βίντεο) - Ν. Μπογιόπουλος για Χ.Α και Φαήλο Κρανιδιώτη (Βίντεο)

Νίκος Σοφιανός για Χρυσή Αυγή (Βίντεο) - Ν. Μπογιόπουλος για Χ.Α και Φαήλο Κρανιδιώτη (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 | 2:40 π.μ.

Δυο βίντεο από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου που είχε θέμα τις πολιτικές εξελίξεις μετά την δολοφονία των δυο χρυσαυγιτών.

Το ένα με την τοποθέτηση του Νίκου Σοφιανού μέλους του Π.Γ του ΚΚΕ και το άλλο με την τηλεφωνική παρέμβαση του Νίκου Μπογιόπουλου.

Αρχικά να επαναλάβω κάτι που έχω ξαναγράψει. Δεν έχω καμιά εκτίμηση στον Σύριζα. Είναι ένα μόρφωμα όπου ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο οπορτουνισμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του Είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του Σύριζα να κατοχυρώσει τον ρόλο του «υπεύθυνου, θεσμικού» κόμματος, στο ντόπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, αλλά και στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, να εμφανιστεί δηλαδή ως ένα «θεσμικό» κόμμα, που η ντόπια ληστοκρατία δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα από την πιθανή άνοδο του στη εξουσία. Κατά καιρούς έχω επιχειρηματολογήσει πάνω σ’ αυτές τις απόψεις μου και δεν θα επανέλθω.

 Εγραψα τα παραπάνω είναι γιατί θεωρώ αστοχία του Νίκου Σοφιανού ότι πέρα απ’ τις σωστές διατυπώσεις του για την Χ.Α να κάνει λογικά άλματα και να αποδίδει στον Σύριζα –χωρίς να τον κατονομάζει- ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την γιγάντωση της ναζιστικής συμμορίας.

Το βίντεο είναι παραστατικότατο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτό.


Η τηλεφωνική παρέμβαση του Ν. Μπογιόπουλου που εκτός των άλλων σχολίασε μια τηλεοπτική συνέντευξη που είχε προηγηθεί του Η. Κασιδιάρη, και η αντιπαράθεση που είχε με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι αυτός ο κομμουνιστής δημοσιογράφος μπορεί να τοποθετείται, καίρια, εύστοχα, και κατανοητά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger