Home » , » Νέες κατηγορίες σε βάρος Χρυσαυγιτών βουλευτών

Νέες κατηγορίες σε βάρος Χρυσαυγιτών βουλευτών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 | 9:35 μ.μ.

Στις 25 Νοέμβρη καλούνται να απολογηθούν στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής, μετά τις νέες κατηγορίες που προέκυψαν σε βάρος τους από καταθέσεις μαρτύρων.

Ο Γ. Γερμενής κατονομάζεται σε κατάθεση ως «ταγματάρχης» και εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου, με μάρτυρα να σημειώνει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του: «με έμαθε να σκοτώνω».

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην χρυσαυγίτης, αποδίδει στον Σ. Μπούκουρα ότι «διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635», και κάνει λόγο ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα της Χ.Α στον νομό Κορίνθου όπου «όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σ’ αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του».

Πρόσωπο με κομβικό ρόλο στην Χ.Α θεωρείται και ο Ηλιόπουλος που εκτός των άλλων φέρετε να έκανε ιδεολογικά μαθήματα στους νεοεισερχόμενους στην ναζιστική οργάνωση και να πρωτοστατεί σε ελέγχους σε πάγκους λαϊκών αγορών.

Απ’ τις εξηγήσεις που θα δώσουν στις ανακρίτριες οι βουλευτές της Ν.Δ θα εξαρτηθεί αν θα τους αποδοθεί κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger