Home » , » Νέες κατηγορίες σε βάρος Χρυσαυγιτών

Νέες κατηγορίες σε βάρος Χρυσαυγιτών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 | 10:55 μ.μ.

Γράφαμε χτες για τα νέα κατηγορητήρια στα οποία κλήθηκαν να απολογηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής, μετά τις νέες κατηγορίες που προέκυψαν σε βάρος τους από καταθέσεις μαρτύρων.

Απ’ ότι ακούμε σήμερα –από το βίντεο που παραθέτουμε-, σε έναν ακόμα χρυσαυγίτη, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχει σχηματιστεί δικογραφία, όχι μόνο για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση αλλά και το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος καταστηματαρχών.
Απ’ ότι ακούμε η εμπλοκή του –ήταν «Πυρηνάρχης» σε τοπική οργάνωση της ναζιστικής συμμορίας-σ’ αυτή την εγκληματική δραστηριότητα προέκυψε μετά την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου αλλά και από μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα.

Δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να «κολλήσουμε» σ’ αυτό το βίντεο περασμένες δηλώσεις του Κασιδιάρη που μας δείχνουν την αξιοπιστία των στελεχών του ναζιστικού μορφώματος
.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Νοεμβρίου 2013 στις 12:18 π.μ.

Ούτε το κράτος ούτε η δικαστική εξουσία μπορούν ν' αντιμετωπίσουν τον φασισμό.Πρέπει ν' αναγνωρίσουμε ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει εκφασισμός σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.Είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής η οποία ωθεί όχι απλά στη φτώχεια και την εξαθλίωση αλλά στην κοινωνική γενοκτονία. Αυτή είναι η κοινωνική προϋπόθεση του εκφασισμού που παράγεται όχι απλά από την κυβερνητική πολιτική αλλά από τις ίδιες τις στρατηγικές επιλογές του αστισμού. Από μόνη της δεν εξηγεί τη διαδικασία του εκφασισμού και την ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου. Είναι και η αδυναμία του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν πραγματικές λύσεις διεξόδου από τη σημερινή πολιτική κατάσταση ,του αδυναμία που εκφράζεται με ήττες στο κινηματικό επίπεδο , αδυναμία ν' ανακόψει την επίθεση την του στην εργασία και αδυναμία να έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την ανατροπή της επίθεσης. Ο γενικόλογος επαναστατικός βερμπαλισμός Κ.Κ.Ε που δεν πατάει πουθενά μέσα στη σημερινή πραγματικότητα και που απλά καλεί το λαό να το ακολουθήσει ως φορέα της απόλυτης αλήθειας είναι η μία όψη του νομίσματος της ήττας.Το άλλο είναι η γρήγορη διαδικασία σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – Ε.Κ.Μ που εκφράζεται με τους όρκους πίστης στο ευρώ και την ευρωζώνη , γιατί γενικά ο ευρωπαϊσμός υπήρξε η μόνιμη αρρώστια του χώρου όχι μόνο από γεννησιμιού του αλλά και των πολιτικών του προγόνων. Η αποδοχή του ευρώ τον προσαρμόζει όλο και πιο πολύ στο έδαφος της αστικής πολιτικής πραγματικότητας ενώ οι ακροδεξιές – εμφυλιοπολεμικής ρητορικής επιθέσεις που δέχεται από το Σαμαρικό πολιτικό μπλοκ τον πιέζουν να επιταχύνει αυτή την προσαρμογή. Μέσα σ' αυτό το κλίμα της κοινωνικής καταστροφής και του πολιτικού αδιεξόδου οι ναζί επωφελούνται πολιτικά.
Αυτή η τάση διακόπηκε προσωρινά από το ισχυρό και δίκαιο πλήγμα που υπέστησαν οι ναζί τόσο κατασταλτικά όσο και πολιτικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Μπορεί απ' αυτό το πλήγμα να ξεκίνησε μια οργανωτική και πολιτική συρρίκνωση της συμμορίας, αλλά δεν άγγιξε καθόλου τα κοινωνικά και πολιτικά αίτια που έβγαλαν τη ναζιστική συμμορία από το περιθώριο του 0,29% (εκλογές του 2009) και την ανέδειξαν σε πολιτικό ρεύμα.
Η δολοφονία των δύο μελών της στο Ν.Ηράκλειο ανέκοψε την οργανωτική και πολιτικής της συρρίκνωση, προπάντων δε το αρνητικό πολιτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος της μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα. Πρόκειται για μια τεράστιου μεγέθους πολιτική προβοκάτσια , άσχετα από τις προθέσεις και τους σκοπούς αυτών που την έκαναν (ακόμα κι αν έγινε από οργάνωση αντάρτικου πόλης , πράγμα μη επιβεβαιωμένο μέχρι στιγμής). Έδωσε τη δυνατότητα στη ναζιστική συμμορία να εμφανιστεί με θύματα και από τη θέση του θύτη να εμφανιστεί στη θέση του θύματος. Έδωσε το ηθικό και πολιτικό έρεισμα στον εγχώριο ναζισμό να εμφανιστεί και πάλι και να σωπάσουν , έστω και προσωρινά , οι φωνές εναντίον του. Οι χρυαυγίτες βγήκαν και μοίρασαν τρόφιμα στον κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη των δύο νεκρών μελών τους και προσπάθησαν να εμφανίσουν ένα ειρηνικό και φιλάνθρωπο πρόσωπο της δράσης τους. Στην προηγούμενη φάση πριν τις δύο δολοφονίες δεν είχαν καταφέρει σε κάτι τέτοιο. Τους επιτρέπει να συσπειρώσουν και πάλι τα μέλη τους και ν' ανασυγκροτηθούν σε περιοχές που εμφάνισαν διαλυτικά φαινόμενα μετά τη σύλληψη του αρχηγού της και μέρους του ηγετικού της πυρήνα.

Ο ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger