Home » , » Κακοστημένο θέατρο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Κακοστημένο θέατρο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Από giorgis , Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 | 1:41 μ.μ.

Του  Γ. Γ.
Για κλίμα έντασης που υπάρχει στην βουλή κατά την συζήτηση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος θα ψηφιστεί αργά σήμερα τα μεσάνυχτα μετά από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού, κάνουν λόγο τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων.

Αναφέρονται στις «ενστάσεις», στις «αγωνίες» και στους «προβληματισμούς» που έχουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ των μεσημεριανών ειδήσεων του Αντένα, ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης αυτού του κλίματος και διαβεβαίωσε τους «ανησυχούντες» βουλευτές ότι «ο φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί σπιτιών θα προστατεύουν τους αδύναμους, ενώ πολλές προτάσεις τους θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό». Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κλίμα εκτονώθηκε, οι βουλευτές πείστηκαν και δεν αναμένουμε εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού.

Ειλικρινά τώρα. Πόσες φορές δεν έχουμε παρακολουθήσει το ίδιο κακοστημένο σκηνικό;

Την πραγματικότητα που είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτή την εικονική που τους παρουσίασε ο Σαμαράς την γνωρίζουν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές. Και αν δεν την ήξεραν θα έπρεπε να την μάθουν απ’ τις ομιλίες βουλευτών της αντιπολίτευσης που προηγήθηκαν. Και τι λέει αυτή η πραγματικότητα; Ότι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν περικοπές μισθών και συντάξεων, υπέρογκους φόρους, περικοπές στην υγεία και ταυτόχρονα την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, που θα δημιουργήσει στη χώρα μια νέα γενιά αστέγων. 

Να θυμίσουμε τι γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας

Ήδη το πρώτο δεκάμηνο του 2013 έχουν διενεργηθεί 13.597 προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων για οφειλές στο δημόσιο, ενώ οι τράπεζες έχουν στήσει φάμπρικα με την έκδοση διαταγών πληρωμής, προκειμένου να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών μόλις ανάψει το πράσινο φως η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, μόνο μέσω του προϋπολογισμού που κατέθεσε η συγκυβέρνηση στη Βουλή, φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού νέα βάρη ύψους 6 δισ. ευρώ. Μέσα στο 2014 θα επιβληθούν επιπλέον φόροι 2,48 δισ. ευρώ στα εισοδήματα και στην ακίνητη περιουσία και θα περικοπούν περαιτέρω οι κοινωνικές παροχές κατά 3,14 δισ. Συγκεκριμένα, από το φόρο εισοδήματος η κυβέρνηση προβλέπει να εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ (11,5%) περισσότερους φόρους από το 2013, ενώ από τους φόρους περιουσίας και κυρίως από τον νέο φόρο ακινήτων, επιπλέον 1,1 δια ευρώ (41,5%) σε σχέση με πέρυσι. Ταυτοχρόνως, έρχονται δραστικές περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικές παροχές, μισθούς, ακόμα και στα επιδόματα των ανέργων. 

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι εθνοπατέρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν όμως πολύ καλά και την ρήση του Αβέρωφ: «Οποιο πρόβατο βγαίνει απ’ το μαντρί το τρώει ο λύκος». Και πάνω απ’ όλα τους ενδιαφέρει το πολιτικό τομάρι τους. Όπως και να είναι όμως το σημερινό πολιτικό σκηνικό τρίζει και είναι ζήτημα χρόνου να περάσουν στο σκοτάδι τα βουλευτικά προνόμια των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που .. μας «σώζουν».

Το τι θα τους διαδεχθεί είναι μια άλλη ιστορία …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger