Home » , » Οταν τα ΜΜΕ παραπληροφορούν, αποκρύπτουν την αλήθεια και συκοφαντούν. Η περίπτωση του Θ. Πελεκρίνη

Οταν τα ΜΜΕ παραπληροφορούν, αποκρύπτουν την αλήθεια και συκοφαντούν. Η περίπτωση του Θ. Πελεκρίνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 | 9:31 μ.μ.

Λες και κάποιος μαέστρος τους συγχρόνιζε, Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Καψής και Τρέμη έστησαν στο «τηλεοπτικό ειδώλιο» του κατηγορουμένου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας  και σαν στρατοδίκες της μετεμφυλιακής εποχής «ανέγνωσαν το σε βάρος του κατηγορητήριο». Μόνο την ποινή που του «αξίζει» δεν ανακοίνωσαν.

Τους έπιασε το «κλάμα» γιατί οι οικογένειες των φοιτητών που δεν κάνουν τα μαθήματά τους «χάνουν 4.500 ευρώ», έριξαν τα "δάκρυα" γιατί ο Πελεκρίνης υποκινεί την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι αυτός ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Και τα λένε αυτά σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δεν κρύβει καθόλου τις προθέσεις της. Να απαξιώσει όσο μπορεί τα δημόσια Πανεπιστήμια για να βρεθούν στα νύχια των εμπόρων της γνώσης όσα παιδιά θέλουν να σπουδάσουν. Το είπε χωρίς να κρατήσει καν τα προσχήματα σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ και γιος του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Ανδρέας Ψυχάρης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι παρότρυνε  όσους γονείς έχουν χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό, ενώ για τον υπουργό Παιδείας –που σύμφωνα με τον Θ. Πελεκρίνη λειτουργεί σαν δικτάτορας- οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του ίδιου και των ανθρώπων με τους οποίου στελεχώνεται στο υπουργείο του, είναι συγκλονιστικές. Όμως αυτά για τα καθεστηκυία ΜΜΕ είναι ..ανύπαρκτα.

Την 1η Νοεμβρίου 2013 ο ιστότοπος "Κουτί της Πανδώρας" αποκαλύπτει ότι 4 υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται από κλινικάρχη. Το ποσό είναι 1 εκ. ευρώ, η κομπίνα αφορά πλαστά πιστοποιητικά και χρεώσεις, και μεταξύ των τεσσάρων είναι η Ε.Γ., αποσπασμένη στο γραφείο του Κ. Αρβανιτόπουλου. Η Ε.Γ., στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, αποκαλύπτεται στη συνέχεια όχι απλή αποσπασμένη αλλά στενή συνεργάτης του, που τον ακολουθεί σε περιοδείες, τον αποκαλεί... Άρβι, και ίσως τον εκβιάζει. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, ο υπουργός θα είχε παραιτηθεί.

Και από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Unfollow» αντιγράφουμε:

Ένα ακόμα σκοτεινό πρόσωπο του περιβάλλοντος του υπουργού είναι ο κ. Αγγελος Λάσκαρης, ιδιοκτήτης ΜΚΟ και πρώην golden boy, που εμφανίζεται ως άτυπος σύμβουλος του υπουργού και υπάρχουν ιστοσελίδες που τον παρουσιάζουν και ως... άτυπο υπουργό Παιδείας. Συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ λένε ότι ο κ. Λάσκαρης εμφανίστηκε σε συνάντηση τους με τον υπουργό το περασμένο καλοκαίρι και παρενέβαινε αυθαίρετα στη συζήτηση, η οποία κατέληξε στην απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ μάλιστα έχει καταθέσει μήνυση τόσο στον κ. Αρβανιτόπουλο (για ηθική αυτουργία σε αντιποίηση αρχής και παράβαση καθήκοντος), όσο και στον κ. Λάσκαρη (για αντιποίηση αρχής) και στον διευθυντή του υπουργικού γραφείου κ. Β. Βασιλόπουλο (για συνεργεία σε αντιποίηση αρχής), κατηγορώντας τους για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, δηλ. των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Όταν ο κ. Τριγάζης, συνδικαλιστής του ΕΜΠ, κατηγορούσε τον κ. Αρβα-νιτόπουλο ότι εξυπηρετεί την τρόικα, τα ΙΕΚ, τον... Ξυνή (εκπομπή Ανατροπή 18/11/2013), έκανε λάθος μόνο στο όνομα του ΙΕΚ. Τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοινώνει την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την επακόλουθη απόλυση 2.500 καθηγητών. Τις ίδιες μέρες, ο υπουργός παρίσταται και εκφωνεί λόγο στα εγκαίνια του νέου παραρτήματος των σχολών ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά, εγκωμιάζοντας τις «υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αυτή του Ομίλου ΑΚΜΗ». Και συνεχίζει: «Τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα εποχή για την πόλη και τη χώρα γενικότερα».

Πράγματι, πρόκειται για μια εντελώς νέα εποχή, κατά την οποία η δημόσια εκπαίδευση κατεδαφίζεται, ενώ μαθητές και άνεργοι καθηγητές θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην ιδιωτική, οι μεν για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, οι δε ως φτηνό εργατικό προσωπικό.

Όμως τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ δεν επωφελούνται μόνο από τις καταργήσεις ειδικοτήτων και τη διάλυση της τεχνικής παιδείας, θυγατρική εταιρεία συμβούλων του ομίλου ΑΚΜΗ, με τον διακριτικό τίτλο EEO GROUP ΑΕ, έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2012 με απευθείας ανάθεση έργο με τον τίτλο «Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» και αντικείμενο την «αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης ίων τμημάτων». Το κόστος του έργου ανέρχεται στις 111.400 ευρώ. Με δυο λόγια το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων που τόση αναταραχή προκάλεσε, υπήρξε αποτέλεσμα της μελέτης μιας ιδιωτικής σχολής. Και αυτή η είδηση παραμένει αποκλεισμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ,  και ο υπουργός δεν καλείται να δώσει καμία εξήγηση. 

Εξάλλου, φήμες λένε ότι τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχουν αναλάβει κι άλλα μεγάλα έργα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και πολλοί περιγράφουν τον κ. Αρβανιτόπουλο ως υπηρέτη των συμφερόντων του φίλου του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, ιδιοκτήτη των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Έστω και ένα μόνο από τα παραπάνω, σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, θα είχε οδηγήσει τον κ. Αρβανιτόπουλο σε παραίτηση. Αλλά ακόμα και στη μνημονιακή Ελλάδα, όλα μαζί θα μπορούσαν να γίνουν η ευκαιρία για μια καλή αρχή. Να παραιτηθεί επιτέλους ένας υπουργός, έστω για λόγους ηθικής τάξης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Περαστικός
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:33 π.μ.

Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι; Οι ξετσίπωτοι δεν παραιτούνται. Ανατρέπονται και σύρονται στην πλατεία Συντάγματος για τα περαιτέρω...
Αλλά για την ανατροπή χρειάζεται ένας λαός που δεν θα είναι σε κανένα κομματικό μαντρί. Αυτεξούσιος και αυτοδιοίκητος!
Αυτά όμως στην ραγιάδικη νεοελλληνική κοινωνία είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αφορούν τους ελεύθερους όχι τους δούλους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger