Home » » Δίκτυο:”Δελτάς” στα χνάρια του Κορκονέα

Δίκτυο:”Δελτάς” στα χνάρια του Κορκονέα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 | 6:24 μ.μ.

Σε νέο συμβάν αυθαιρεσίας και κουτσαβακισμού ενεπλάκη ο αστυνομικός της Ομάδας «Δ» Γκόβας, που αναγνωρίστηκε ως ο άνθρωπος που έσπασε την πόρτα των γραφείων του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στις 5/5/2010 και τραυμάτισε μέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με το Δίκτυο, ο εν λόγω αστυνομικός έκανε επεισόδιο στις 25/11/2013 σε καφετέρια των Εξαρχείων, βρίζοντας και απειλώντας εργαζόμενους και πελάτες. Εναντίον του υποβλήθηκαν μήνυση και αγωγή.

Η συμπεριφορά του γίνεται ακόμα πιο προκλητική δεδομένου ότι την Πέμπτη βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για τη μήνυση που έχει υποβάλει το Δίκτυο σε αστυνομικούς της «Δ» (μεταξύ αυτών κι ο Γκόβας), και την Παρασκευή οργανώνονται διαδηλώσεις μνήμης για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ;

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατά αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα που στις 5 Μαϊου 2010 εισέβαλαν απρόκλητα στα γραφεία μας, τραυμάτισαν σοβαρά το μέλος μας Μυρτώ Λαζαρίδου και κατέστρεψαν υποδομές και υλικά.

Παρότι στη δίκη αποδείχτηκε ακράδαντα η ενοχή των αστυνομικών, τόσο με πολλές μαρτυρίες όσο και με φωτογραφικό υλικό, η εισαγγελέας κ. Παππού πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, αρνούμενη να δεχτεί ότι αστυνομικοί διέπραξαν τέτοιον κανιβαλισμό και αποδίδοντας στην ουσία σε εμάς την κατηγορία ότι αυτοτραυματιστήκαμε και καταστρέψαμε μόνοι μας το χώρο μας. Ω καιροί, ω ήθη! Για μία ακόμα φορά δικαστικός λειτουργός υπηρετεί με περισσή δουλικότητα την αστυνομική ασυδοσία.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα. Αυτή ακριβώς η ασυλία που προαναφέρουμε απογειώνει την αστυνομική βαρβαρότητα. Την προηγούμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 2.30 μ.μ., ο αστυνομικός Γκόβας, αυτός ακριβώς που εισέβαλε πρώτος στα γραφεία των Δικτύων και, σπάζοντας το τζάμι της εσωτερικής πόρτας, τραυμάτισε σοβαρά τη συντρόφισσα Μυρτώ Λαζαρίδου, ενώ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συνοδευόμενος από άλλους ΔΕΛΤΑδες, μπαίνει σε καφετέρια των Εξαρχείων και απαιτεί να τον σερβίρουν. Όταν οι εργαζόμενοι αρνούνται, τους βρίζει χυδαία (όπως έκανε και στο Δίκτυο) και τους απειλεί. Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους τον αναγνωρίζει από παλιότερη προσαγωγή που του είχε κάνει και, ακόμα χειρότερα για αυτόν, καταγράφονται ηχητικά οι χυδαιότητες και οι απειλές που εκστομίζει εναντίον των εργαζομένων. Για αυτό και κατατίθενται μήνυση και αγωγή εναντίον του.

Είναι προφανές: Εάν αυτή η ασυδοσία συνεχιστεί, θα υπάρξουν νέοι Κορκονέες και ο αστυνομικός Γκόβας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα. Ελπίζουμε ο δικαστής κ. Ζαγοριανός να έχει τη νηφαλιότητα και να μη συναινέσει με μια απαλλακτική απόφαση σε αυτό το γαϊτανάκι της αστυνομικής τρομοκρατίας. Σε ό,τι μας αφορά, ανεξάρτητα από την απόφαση, ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι αντίπαλοι της αστυνομίας και του κράτους, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

πηγή: left.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger