Home » » Η ακροδεξιά κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ βγάζει τα τεθωρακισμένα από τα στρατόπεδα να "φυλάν" τις φυλακές.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ βγάζει τα τεθωρακισμένα από τα στρατόπεδα να "φυλάν" τις φυλακές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 | 9:26 μ.μ.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που έχει μαζέψει και βάλει σε κυβερνητικές θέσεις ό,τι πιο αποκρουστικό και γραφικό είχε το ΛΑΟΣ, το ακραία εθνικιστικό ΔΙΚΤΥΟ 21 και τους ροπαλοφόρους διαδόχους της Χούντας των Συνταγματαρχών διάγει μέρες πρωτόγνωρου κρατικού αυταρχισμού. Σκοπός της η επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων και η παραμονή της στην εξουσία, ενώ ενίοτε αναζητούνται όροι συγκυβέρνησης ακόμη και με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Την ίδια περίοδο που τέθηκαν εκτός νόμου οι κινητοποιήσεις ενάντια στη φιέστα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και αγωνιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα στη συνάθροιση και διαδήλωση, ενώ οι καθηγητές βιώνουν την ακραία βία των Πραιτοριανών των ΜΑΤ που τους σπάνε τα χέρια, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι  ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται σε δεσμοφύλακας των φυλακών!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από το Newsit σε φυλακή Ελλήνων τρομοκρατών μετατρέπονται οι φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας θα μεταφερθούν και θα κρατούνται όσοι έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την ευθύνη για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών, την πύλη εισόδου και την πύλη τροφίμων θα έχει αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία ενώ εντός των φυλακών θα περιπολούν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλους τους χώρους και “κόφτες” επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα και διαδίκτυο. Η επικοινωνία των κρατουμένων δηλαδή θα γίνεται μόνο μέσω των τηλεφώνων της φυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά από επικοινωνία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, υπάρχει το ενδεχόμενο περιμετρικά των φυλακών να τοποθετηθούν θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα για την αποφυγή ενδεχόμενης εξωτερικής επίθεσης!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εξυπηρετεί τις ανάγκες της χυδαίας θεωρίας του πολέμου των άκρων και επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου όποιον αμφισβητεί την ταξική πολιτική και τα Μνημόνια. Ενώ, επομένως, η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά  αποτελείται από κόμματα που απειλούνται με εκλογική εξαφάνιση ή ιστορική καθίζηση, εφαρμόζει την πιο ακραία ταξική πολιτική εξυπηρετώντας τους τραπεζίτες (επιστρέφοντάς τους τις τράπεζες που έσωσε με τα δεκάδες δις ευρώ που χρεοκόπησαν τον λαό μας), τους καναλάρχες και εκδότες (νέα δάνεια σε χρεωκοπημένες επιχειρήσεις της διαπλοκής και της διαφθοράς), αλλά πολύτιμους προπαγανδιστές των μέτρων,   χαρίζοντας σε εργολάβους-βιομήχανους της υγείας/παιδείας/τουρισμού τους πιο κερδοφόρους τομείς του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται, προχωρώντας σε μια βίαιη πορεία εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, οξύνει την αντιπαράθεσή της με τον κόσμο της εργασίας που τον μετέτρεψε σε είλωτα της νέας εποχής του καπιταλισμού και του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας,  πορευόμενη στα δαιδαλώδη αυταρχικά μονοπάτια του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Στην αυταρχική αυτή επίθεση των τρομοκρατών που προκάλεσαν 2.000.000 ανέργους, πετώντας στην Ανέχεια-Ανεργία-Εξαθλίωση-Μετανάστευση χιλιάδες συνανθρώπους μας, ωθώντας 5.000 απελπισμένα θύματα της πολιτικής τους στην αυτοκτονία, με τα παιδιά να καταρρέουν στα σχολεία, τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν αβοήθητοι και τους απόμαχους της ζωής να ζουν μέσα στην απόγνωση, χωρίς κανένα σεβασμό και αναγνώριση της προσφοράς τους, σημαντική συνιστώσα του διάσωσης- ισχυροποίησης  του αστικού καθεστώτος εξουσίας αναδεικνύεται ο Στρατός.

Η παρουσία τεθωρακισμένων στις πόλεις –και ας μην ξεχνούμε ότι τα τανκς των Συνταγματαρχών και τις Αύρες της Αστυνομίας του Κ.Καραμανλή έκλεισαν στα στρατόπεδα οι λαϊκοί αγώνες της Μεταπολίτευσης, είναι επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας από τη μεριά της κυβέρνησης που υλοποιεί τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που συγκροτούνται και υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο και στα πλαίσια των ΝΑΤΟ/ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Είναι συνέχεια των ασκήσεων Καταστολής Πλήθους, της παρουσίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012 απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, στην ανάληψη καθηκόντων φρούρησης του Πενταγώνου απέναντι στους απελπισμένους διαδηλωτές εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά  πάλι της ίδιας Ταξιαρχίας και της Ζ’ ΜΑΚ, που επιπλέον είχε αναπτυχθεί στη Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση της Λέσχης Αξιωματικών μαζί με την Στρατονομία, απέναντι στην κινητοποίηση των συνδικαλισμένων στρατιωτικών.

Τέλος, η απόφαση  ανάπτυξης τεθωρακισμένων εκτός στρατιωτικών μονάδων ακολουθεί την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη  για ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού στο πλαίσιο επιχειρήσεων της            ΕΛ.ΑΣ., όπως της συμμετοχής στην σύλληψη και εξόντωση των δραπετών στα βουνά της Ηπείρου.

Γίνεται πλέον φανερό ότι η βάρβαρη ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια έχουν συστατικό τους στοιχείο την κρατική καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, ότι ο Κοινοβουλευτικούς Ολοκληρωτισμός και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης είναι απαραίτητα για την επιβολή του Νόμου και της Τάξης στην νέα εποχή καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών τους.

Μονόδρομος για τον εργαζόμενο λαό μας η κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της αστικής πολιτικής και των Μνημονίων, της ίδιας της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Είναι σαφές ότι απαιτείται η ένταση της προσπάθειας για ανάπτυξη Μαζικού Μαχητικού Κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που θα Μπλοκάρει κάθε σχέδιο και απόφαση, ο Στρατός να αναλάβει Κατασταλτικά καθήκοντα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger