Home » » Οι Τούρκοι έστω για τα "μάτια¨τιμωρούν μπάτσους ...

Οι Τούρκοι έστω για τα "μάτια¨τιμωρούν μπάτσους ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 | 8:03 μ.μ.

«Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε το τουρκικό δικαστήριο τον αστυνομικό που είχε ψεκάσει με σπρέϊ πιπεριού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί "τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα".
Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε έμβλημα των αναταραχών που έλαβαν χώρα στο Πάρκο Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο καλοκαίρι», μας λέει η είδηση.

Είναι δυνατόν να μην κάνουμε κάποιες συγκρίσεις με το τι συμβαίνει σε μας και αυτό ανεξάρτητα αν το όλο σκηνικό είναι μια προπαγανδιστική ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης, που κι εκεί οι μπάτσοι ουσιαστικά απολαμβάνουν παντελή ατιμωρησία για τις κτηνωδίες τους κύρια με θύματα διαδηλωτές.

Προσπερνώντας το γεγονός τις προαγωγής των μπάτσων που έστησαν την υπόθεση της «ζαρντινιέρας» να θυμίσουμε κάποια περιστατικά απ’ το παρελθόν, συμβουλευόμενοι πάντα το αρχείο μας.

Τιμωρήθηκε, κανένας μπάτσος απ’ αυτούς που σακάτεψαν τον 17χρονο Γιάννη Χριστάκη μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗ στην Τούμπα;
Είχε καμιά τύχη η καταγγελία του εκπαιδευτικού Τζατζανίδης που συνελήφθη σε "σκούπα" της Αστυνομίας, επειδή έμοιαζε με Αλβανό, και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ;
Την πλήρωσε κανένα μπατσογούρουνο όταν τουλούμιασαν και έστειλαν στο νοσοκομείο τον Καρακίτσιο και Κουρίτσα που κολλούσαν αφίσες του ΚΚΕ;

Θυμάται κανένας την περιπέτεια του 16χρονου Αλβανού Ρεφάτ Ταφίλι; Για το παιδί λέμε, που είχε πιάσει δουλειά σε ένα τυπογραφείο στο Κρυονέρι και αναγκαζότανε να κοιμάται τα βράδια σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής. Όταν έγινε έφοδος μπάτσων στο σπίτι, ο πιτσιρικάς ένιωσε στο κορμί του το ξύλο της αρκούδας, και υπέστη διπλή ρήξη σπλήνας. Και αυτή την ιστορία την έφαγε το σκοτάδι.

Μήπως είχε κανένα πρόβλημα ο μπάτσος αστυφύλακας Γιάννης Ανδρασκέλας που σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ιου» της «Κ. Ελευθεροτυπίας», «μαζί με άλλους νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» είχε βγει παγανιά με το στιλέτο του, τρομοκρατώντας όσους, τότε, προπαγάνδιζαν μια αντιρατσιστική συγκέντρωση»;

Ο κατάλογος αυτός δεν έχει τελειωμό.

Το ότι η ατιμωρησία των ένστολων υφιστάμενων του Δένδια, το λένε και τα δικά τους στοιχεία. Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας η περίπτωση του σώματος «Εσωτερικών υποθέσεων» (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από «αδιάφθορους» μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική. Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμειγμένη σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί τιμωρήθηκαν με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας). 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger