Home » » Ουκρανία: Φλέγεται το Κίεβο – Δείτε iive εικόνα

Ουκρανία: Φλέγεται το Κίεβο – Δείτε iive εικόνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 | 5:16 μ.μ.

Η Γενική Εισαγγελία στο Κίεβο ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε πτώμα που φέρει τραύματα από σφαίρες. Νωρίτερα η ουκρανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη διαδηλωτής, που έπεσε από ύψος δέκα μέτρων, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν και διέλυσαν εκ νέου τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος της οδού Γκρουτσέφσκι στο κέντρο του Κιέβου, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας βάδισαν σε παράταξη κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ. 

Σε συνομιλίες καλεί ο Γιανουκόβιτς την αντιπολίτευση 

 Στο μεταξύ, ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Αρσένι Γιατσενιούκ, πρώην υπουργός Οικονομίας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δέχθηκε να τον συναντήσει σήμερα μαζί με δύο ακόμη ηγέτες της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν την κρίση στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς κάλεσε τους Ουκρανούς να μην ακολουθήσουν τους «εξτρεμιστές», συνεχίζοντας τις συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. «Λυπάμαι βαθύτατα για το θάνατο ανθρώπων στις συγκρούσεις που προκάλεσαν εξτρεμιστές. Απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να μην ακολουθήσουν τις εκκλήσεις των ακραίων πολιτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρία.

 Απροκάλυπτες παρεμβάσεις από ΗΠΑ - ΕΕ 

 Βαθιά υποκριτική είναι η στάση ΗΠΑ και ΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα υποδαύλιζαν απροκάλυπτα τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τώρα καλούν σε ...αυτοσυγκράτηση τις δύο πλευρές. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Κάθριν Άστον, με ανακοίνωσή της στις Βρυξέλλες, «καταδίκασε έντονα την κλιμάκωση των βιαιοτήτων» στο Κίεβο και ζήτησε «να σταματήσουν αμέσως οι πράξεις βίας». Η Άστον απηύθυνε έκκληση για «αυτοσυγκράτηση και για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση». Ένα βήμα παραπέρα πήγαν οι ΗΠΑ που ανακάλεσαν τις βίζες «μεγάλου αριθμού Ουκρανών που συνδέονται με τη βία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

Το κείμενο από την ιστοσελίδα 902

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2014 στις 5:37 μ.μ.

Αυτή τη φορά την πάτησαν άσχημα:
Γιώργη δες αυτό ψύχραιμα: http://www.makeleio.gr/?p=51395
Το έβγαλαν πιθανότατα από γραφείο της ΧΑ γιατί:
1) Κανείς μοναχός πολύ περισσότερο ομάδα δεν θα έγραφε επιστολή αλλά θα έγραφε η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία θα ασχολιόταν με τα «κοσμικά».
2) Κι αν ακόμα έγραφε κάποιος θα έγραφε σε «αρχαίζουσα καθαρεύουσα» όπως όλες οι ανακοινώσεις της Εκκλησίας
3) Ουδείς μοναχός θα έλεγε κάτι εναντίον των Εβραίων με τέτοιο τρόπο, γιατί ο Χριστός ήταν Εβραίος. Ούτε φυσικά οι αναχωρητές μοναχοί του Αγίου Όρους θα κρατούσαν ημερολόγιο για τις κινήσεις πολιτικού, αντί να προσεύχονται. Και κανείς επίσημα δε θα έγραφε τέτοια αρλούμα ή θα έπαιρνε φανερή πολιτική θέση ως ομάδα.
Αυτοί και πλήθος άλλοι λόγοι με κάνουν να πιστεύω ότι πρόκειται περί ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Καλό θα ήταν τα κόμματα της Αριστεράς να το κοιτάξουν αν πράγματι προέρχεται από μοναχούς ή μόνους νεοναζί και να πράξουν τα δέοντα περί πλαστογραφίας, προσβολή θρησκεύματος, ρατσιστικών δηλώσεων κλπ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger