Home » , » Πογκρόμ της ελληνικής κυβέρνησης σε Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς

Πογκρόμ της ελληνικής κυβέρνησης σε Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 | 8:23 μ.μ.

Δεν πέρασε καιρός που η τουρκική εφημερίδα «Vatan» με πρωτοσέλιδο της μάλιστα, «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση για την  «άτυπη συμφωνία» που έκαναν Σαμαράς-Ερντογκάν στις αρχές Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη , όπου και οι δυο τους έκαναν λόγο για «κοινή δράση ενάντια στην τρομοκρατία», και φυσικά ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατία»  περιλαμβάνει κάθε μορφή αντίστασης.

Στα πλαίσια αυτά δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την παράδοση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη ξέσπασε ένα πογκρόμ στην χώρα μας από ντόπιες μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την ΜΙΤ ενάντια σε τούρκους αντικαθεστωτικούς αγωνιστές. 

Κάποιοι απ’ αυτούς καταλήγουν στο ολοκληρωτικό καθεστώς της Αγκυρας για τα … περαιτέρω και άλλοι τούρκοι επαναστάτες κινδυνεύουν να πάρουν τον ίδιο δρόμο.

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία γ’ αυτούς του σχεδιασμούς αναφέρουμε τι έγραφε η Τουρκική εφημερίδα του επικαλεστήκαμε αρχές Ιούνη του 2013:  «ο υπεύθυνος για τη νεολαία του DHKP-C  συνελήφθη με κοινή επιχείρηση τούρκικης και ελληνικής αστυνομίας που έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία». Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ακόμα: «Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ήρθε σε επαφή με την ελληνική αστυνομία και μετά από εργασίες και της ΜΙΤ, ο Μπουλούτ Γιαϊλά ετέθη υπό κράτηση στις 30 Μαϊου στην Αθήνα» για να παραδοθεί στην συνέχεια στις τούρκικες αστυνομικές αρχές.

Και το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η άθλια συγκυβέρνηση με συνεργασία με την ΜΙΤ στοχεύοντας ανθρώπους Τούρκους που στην πατρίδα τους διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την κινηματική τους δράση συνεχίζεται αδιάκοπα.

Το περασμένο Σάββατο συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης η Κοζάν Νιχαγιέτ που ζει στην χώρα μας πάνω από 15 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί για κάτι ενώ κατά την σύλληψη της δεν βρέθηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος της. Την συνέλαβαν με το μοναδικό πρόσχημα ότι το όνομα της ήταν γραμμένο στα μέλη οργάνωσης που το καθεστώς της Αγκυρας ονομάζει τρομοκρατική και μάλιστα για ένταλμα που έχει εκδοθεί πριν 18 χρόνια με την γενική κι αόριστη κατηγορία «περί συμμετοχής σε τρομοκρατικές επιθέσεις». Η αγωνίστρια κινδυνεύει με απέλαση κάτι που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή της.

Χτες επίσης συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη ο γνωστός Κούρδος αγωνιστής Τσετίν (Χασάν Κοσάρ) για την υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία το 2011 γιατί σύμφωνα με την δικηγόρο του υπήρξε κατάθεση αστυνομικού ότι είχε δεχθεί ανώνυμο τηλεφώνημα που κατονόμαζε τον Τσετίν ότι έκρυβε όπλα. Στην αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμενε ο Τσετίν, ούτε όπλα βρέθηκαν ούτε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του, που να τον συνδέει με την έκρηξη της Τριανδρίας, παρά μόνο κάποια έντυπα τα οποία πήρε η αντιτρομοκρατική.

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι δηλώσεις που έκανε χτες η Αλέκα Ζορμπαλά, συνήγορος των τεσσάρων Τούρκων, κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν στου Γκύζη, και σε διαμέρισμα των οποίων φέρεται να εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Σύμφωνα πάντα με την δικηγόρο, στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους δεν υπάρχει ούτε έκθεση έρευνας στο σπίτι, ούτε έκθεση ανεύρεσης οπλισμού ούτε έκθεση κατάσχεσης (!!!). Απίστευτα πράγματα δηλαδή αν σκεφτεί κανείς τι διαβάσαμε και ακούσαμε γ’ αυτή την υπόθεση τις τελευταίες μέρες.
«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι απόρροια της δράσης τους απέναντι στο ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας, συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Το πόσο κακοστημένη είναι η όλη υπόθεση φαίνεται και από το γεγονός, όπως τόνισε η Α. Ζορμπαλά, ότι οι δυο απ’ τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας απ’ αυτούς ήταν εννέα ετών και ο άλλος 10 ετών.

 «ΜΙΤ, CIA,FBΙ ΕΥΠ, δεν μας φοβίζουν. Καλούμε όλους τους αντιφασίστες αγωνιστές να βρεθούμε για συμπαράσταση», στους διωκόμενους αντικαθεστωτικούς της Τουρκίας τονίζει σε ανακοίνωσή της η  «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger