Home » , » Το ΚΚΕ και το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ

Το ΚΚΕ και το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ

Από giorgis , Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 | 11:30 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Με ερέθισμα την αναδημοσίευση στο μπλοκ μας ενός άρθρου του «Ριζοσπάστη», που αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία, o αναγνώστης μας που υπογράφει με το νικ melito, μας έστειλε ένα μαιηλ, δίνοντας και μια άλλη διάσταση, σ' αυτό το θέμα.
Αναφέρεται πώς επηρέασε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ, το 20 συνέδριο του ΚΚΣΕ και η ανάληψη της ηγεσίας του απ’ τον Χρουστσόφ.

Σ’ αυτό το θέμα θα προσπαθήσω να βρω καιρό να γράψω προσωπικές μου εμπειρίες. Από ένα ταξίδι μου στην Σ.Ε όπως και από την συναναστροφή μου με κουμουνιστές που διαφοροποιήθηκαν από το ΚΚΕ μετά την αλλαγή ηγεσίας του το 1956.

Για όσους/ες, πάντως,  ενδιαφέρονται για την ιστορία του ντόπιου κομμουνιστικού κινήματος θα πρότεινα να διαβάσουν το κείμενο
που υπογράφει ο Μήτσος Πέτσας. Ενας πρωτοπόρος εργάτης και κομμουνιστής, που τον χάσαμε πολύ νέο, μόλις στα 49 του, το 2005, από έμφραγμα.

Ο Μήτσος ήταν οικοδόμος, απ’ τους πιο «έξω καρδιά» συντρόφους που έχω γνωρίσει. Είχε γεννηθεί στην Τασκένδη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον ενδιέφερε πολύ η ιστορία και το κείμενο του έχει δημοσιευτεί στο τεύχος 3 της Μαρξιστικής, Λενινιστικής Επιθεώρησης –ΜΑΛΕΠ- (Ηταν θεωρητικό περιοδικό της ΣΑΚΕ), τον Γενάρη 1991.

Το μαιηλ απ’ τον αναγνώστη μας: 

Οι «υπήκοοι» του ΚΚΕ και του Ριζοσπάστη μόνο τα τελευταία χρόνια κάνουν λόγο για την παλινόρθωση του καπιταλισμού τόσο στην Ουκρανία όσο και στο σύνολο των ανατολικών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ενωσης η οποία είναι και η κύρια υπεύθυνη αυτής της αυτής της παλινόρθωσης.

Η παλινόρθωση του καπιταλισμού, όμως στην Σ.Ε και στις άλλες ανατολικές χώρες αρχίζει ήδη από το 20 Συνέδριο το 1956 και με την άνοδο στην ηγεσία του ΚΚΣΕ του αρχιρεβιζιονιστή Χρουστσόφ.

Το ότι οι ιθύνοντες του ΚΚΕ προσπερνάνε αυτό το ιστορικό και σημαδιακό για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα γεγονός, δεν είναι τυχαίο αλλά σκόπιμο. Περνώντας «ανάλαφρα» και άκριτα απ’ αυτό το δολοφονικό για το παγκόσμιο κίνημα γεγονός αποσκοπούν στο να χρεώσουν τις ευθύνες για την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σ.Ε μόνο στον διεθνή καπιταλιστικό περίγυρο. Παράλληλα αποσκοπούν να κρύψουν τις ευθύνες προηγούμενων ηγεσιών του ΚΚΕ, διορισμένων από την κλίκα του Χρουστσόφ, οι οποίες είχαν εξαπολύσει έναν ανελέητο διωγμό στους μαρξιστές-λενινιστές της Ελλάδας οι οποίοι δεν υποτάχτηκαν στην Χρουτσοφική οπορτουνιστική γραμμή.

Η ευθύνη της ηγεσίας του ΚΚΕ που συστηματικά  απέκρυπτε την κατάντια στην Σ.Ε. και των άλλων ανατολικών χωρών μαζί και της Ουκρανίας που σήμερα δεινοπαθεί ο λαός της, είναι τεράστια.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 58 σχόλια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:58 μ.μ.

Αργησατε πολυ παιδια το ΚΚΕ το 1995 εκανε μια πρωτη πανελλαδικη συνδιασκεψη για την ανατροπες το 2009 στο 18ο συνεδριο κατεληξε σε οριστικες θεσεις για το θεμα τον ιουλιο του 2011 αποκατασταθηκε ο Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ εχει γραφτει ο 2ος τομος ιστοριας 1949 1968 και με λιγη υπομονη θα δειτε και τον 3ο τομο 1968 1991 αφηστε ειναι πολυ αργα για τετοια κριτικη ΠΑΝ.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:27 π.μ.

Συγνωμη για να καταλαβω.Μας λετε δηλαδή οτι το ΚΚΕ δεν κανει κριτικη στο 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ ? Θα μας τρελανετε.Εδω ολοκληρη κριτικη γινεται μεσα απο το 18ο συνεδριο του ΚΚΕ κ μαλιστα αναγνωριζοντας οτι κυριαρχουσε το οπορτουνιστικο ρευμα στην ηγεσία κσι υπηρχε δεξια παρεκλιση οπου αλλαζε μεθοδευμενα τις σχεσεις παταγωγης σε καπιταλιστικες.Ρε σεις το ΚΚΕ ειναι ο εχθρος σας τελικα γιατί για ΣΥΡΙΖΑ μουγκα βλεπω!

26 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 π.μ.

Για στάκα ρε παίδες. Μας έστειλε ένας αναγνώστης μας ένα μαιηλ με την επιθυμία να το κάνουμε ανάρτηση. Το έκανα βρίσκοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να παραθέσω το κείμενο ενός πολύ αγαπητού συντρόφου μου (είμαστε μαζί στην οργάνωση ΣΑΚΕ), χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του θέματος.Για την ιστορία και μόνο θα θελα να μεταφέρω κάποιες συνομιλίες που είχα πριν πολλά χρόνια με Σλαβομακεδόνες κομμουνιστές που είχαν υπάρξει πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη και αντιτάχθηκαν στην ηγεσία του ΚΚΕ που προέκυψε μετά το 20 Συνέδριο του ΚΚΣΕ.

Οσο για τον τελευταίο ανώνυμο που λέει ότι κάνουμε μούγκα για τον Σύριζα, μάλλον δεν παρακολουθεί το μπλοκ μας. Εχουμε ξεσκίσει το πολιτικό μόρφωμα της Κουμουνδούρου.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:51 π.μ.

Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι είστε ή αφελείς ή αμαθείς, ένα μπορώ να συμπεράνω. Οτι με κάθε τρόπο, προσπαθείτε να κτυπήσετε το ΚΚΕ, ακόμα κι αν γελοιοποιήστε. Δηλαδή τί μας λέτε? Πάτε να την βγείτε στο ΚΚΕ σαν υπερασπιστές του Στάλιν? Χα,χα,χα!!! Γιατί "σταλινικούς" μας ανεβάζατε, "σταλινικούς" μας κατεβάζατε, ακριβώς γιατί πολλά-πολλά χρόνια πριν, το ΚΚΕ αυτό ακριβώς έλεγε. Οτι το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, ήταν δεξιά περέκκλιση, δεξιά οπορτουνιστική στροφή, που με στοιχεία καπιταλιστικής οικονομίας, άνοιξε τον δρόμο για την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού. Και γι αυτή μας την θέση, μας λέγατε υπερασπιστές του Στάλιν (και σωστά έτσι μας λέγατε), γιατί θεωρούσαμε ότι μετά τον θάνατό του, επικράτησε αυτή η δεξιά παρέκκλιση. Οτι θα το διαβάσω και αυτό κι ότι θα μας "κάνετε και κριτική" για το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και για τον Χρουτσόφ, που την περίοδο αυτή την είχατε κάνει ευαγγέλιο, για να στηρίξετε τον αντισταλινισμό σας και αντικομμουνισμό σας, ε, αυτό πιά ξεπερνάει και το πιο χυδαίο ανέκδοτο. Φανταστείτε σε τι αδιέξοδα ΄χετε φτάσει!! Μανώλης

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:04 μ.μ.

όλα αυτά μπορεί και πρέπει να έχουνε μόνο ιστορική αξια,το να μηρυκάζονται και να γίνονται σημεία αντιπαραθεσεις στειρες διασπάσεις έχθρες ανεξήγητες και ατέρμονες συζητήσεις,για κατι που εγινε τι δεκαετια του 50 του 30 του 40!!και απομακρύνει απο το σημερα τα προβληματα του σημερα , κρατα το λαο μακρια απο την αριστερα,αποκατάσταση του Αρη και του Βελουχιωτη το 2011 !!!αυτα επρεπε να γινουνε εδω και δεκαετιες ,οχι εν μεσω μνημονιου, το κκσε δεν υπαρχει πια η σοβιετικη ενωση δεν υπαρχει τι θα κανουμε τωρα ο,τι παπαδες για το βυζαντιο και διηγοντας τα να κλαις? ο Χρουτσοφ καλος κακος πεθανε εδω και δεκαετιες δεν λεω καλο ειναι να γνωριζουμαι την ιστορικη αληθεια και ντοκουμεντα του παρεθλοντως αλλα μεχρι εκει

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:50 μ.μ.

Ρε παιδιά, γιατί δε ρωτάτε κι άλλους,που ζήσανε τα γεγονότα στην Τασκένδη και στη Σταλινική ΕΣΣΔ; Η ζωή επί προσωπολατρείας ήταν αφόρητη.Με το εικοστό κάπως έλιωσε ο πάγος, το περιγράφουν κι ο Έρεμπουργκ στα Χιόνια λιώνουν, και πολλοί άλλοι.

Τόσα χρόνια προσπαθείτε να βρήτε τις αιτίες για την παλινόρθωση του καπιταλισμου στην ΕΣΣΔ, και το μόνο που κάνετε, και οι παλαιο-Σταλινικοί και τώρα το ΚΚΕ, είναι να μεταθέτετε το ερώτημα σαράντα χρόνια πίσω. Αφού, όπως λέτε, το 1932 είχε την πολιτική εξουσία η κοινωνική τάξη που ονομάζουμε προλεταριάτο, γιατί την άφησε να της φύγει από τα χέρια; Οι εξηγήσεις σας δεν είναι λογικές.

Αν μάλιστα θεωρείτε οτι στην Κίνα του Μάο υπήρχε και στην Κορέα υπάρχει σοσιαλισμός, τότε δεν υπάρχει ελπίδα ούτε για σας ούτε για το ΚΚΕ.

Στην πραγματικότητα οι εργάτες και ο λαός έκαναν την επανάσταση, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν την εξουσία. Υπάρχουν τώρα πολλά ντοκουμέντα για τα γκουλάγκ και τις αθλιότητες του Μάο και της Πολιτ.Επανάστασης, από τους ίδιους τους Ρώσους και τους κινέζους.

Φαίνεται οτι τελικά διάλεξαν τον σκ@%οκαπιταλίσμό, γιατί η Δικτατορία του προλεταριάτου είχε μετατραπεί σε Δικτατορία ενός Ηγέτη και τους φαινόταν χειρότερη .

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:51 μ.μ.

12.Ο4 η συζητηση αυτη ειναι πολυ χρησιμη και δεν απομακρυνει καθολου απο το σημερα. δειχνη τη ακριβως μπορει να συμβη οταν μεσα σε ενα ΚΚ επικρατηση ο οπορτουνισμος σαν ιδεολογικο ρευμα. το οτι αργησαν οι αποκαταστασεις εχει να κανει με το ποσο χρονο χρειαζεσαι για να ξεριζωσης τον οπορτουνισμο απο μεσα ο χρουτσωφ μπορει να πεθανε αλλα δεν ειναι θεμα προσωπου 12.50 τα γεγονοτα στην τασκενδη 9 10 11 σεπτεμβρη του 1955 ητανε στην χρουτσοφικη ΕΣΣΔ και η δηθεν προσωπλατρεια ηταν το οχημα για την σταδιακη εισοδο του καπιταλισμου Δεν αφησε η εργατικη ταξη να φυγει η εξουσια απο τα χερια της εχοντας μεινη απο στελεχη το ΚΚΣΕ μετα τον πολεμο λογω τεραστιων απωλειων μπορεσαν και επικρατησαν οι οπορτουνιστες το 1956 και χωρις να λενε ξεκαθαρα τη θελουν εφαρμοσαν σταδιακα νομους του καπιταλισμου επαναφεροντας το κερδος σε αυτη την πορεια το 1991 ηρθε η ολοκληρωση των ανατροπων. καμμια αθλιο τητα λοιπον απο τους ΣΤΑΛΙΝ ΜΑΟ και η ΚΟΡΕΑ εχει ακομα σοσιαλισμο. την αθλιοτητα θα την βρεις στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ σε ολες του της μορφες ΠΑΝ

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

Μανωλης Μη σου φαινεται τιποτα παραξενο η συγχηση που εχουνε ειναι μεγαλη η πορεια τους για διαχειρηστες του καπιταλισμου προβλεπει αντικομμουνισμο και χτυπημα του ΚΚΕ προκειμενου να μη υπαρχει αντιδραση στα χειροτερα που ερχονται και ειναι μπροστα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:48 μ.μ.

Κάτι άλλο σημαντικό. Αν το ΚΚΕ αλλά και τα μικρά Σταλινικά κόμματα παραδέχονται ότι μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟΝ ένα κομμουνιστικο κόμμα , ΤΟ κόμμα της Εργατικής Τάξης, ΤΟ κόμμα νέου τύπου, σημαίνει οτι όλα τα άλλα κόμματα, οργανώσεις, κινήματα που δεν ελέγχονται οργανωτικά από το ένα αυτό κόμμα θεωρούνται αστικά.

Αυτό καθορίζει το σεχταρισμό του ΚΚΕ και προοιωνίζει την μελλοντική "σοσιαλιστική κοινωνία, την οποία μας ευαγγελίζεται. Μια μονοκομματική εξουσία ΕΝΟΣ ανθρώπου.

Αυτή η πολιτική επιλογή είναι συνεπής με το καθεστώς της Σταλινικής ΕΣΣΔ και της Κίνας. Κάθε διαφωνία έξω ή μέσα στο κόμμα, σήμαινε εκτέλεση ή εξορία.
Απορώ πως δε βλέπετε οτι αυτό το πισωγύρισμα είναι η αρχή του τέλους για το ΚΚΕ.

Ο αποπάνω ανώνυμος

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:53 μ.μ.

Το ξαναγράψιμο της ιστορίας (ένα αντυλιστικό συνονθύλευμα νεατροτσιστικών,, παλαιοσταλινικών και σε πολλές περιπτώσεις αστικών ιδεολογημάτων ) από το ΚΚΕ με σκοπό την δικαιολόγηση της ιδεολογικοπολιτικής μεταστροφής του και την οριστική και αμετάκλητη μετατροπή του σε ένα κοματίδιο, που ο ρόλος του περιορίζεται στην αφ υψηλού κριτική των κοινωνικών διαδικασιών με υπερεπαναστατικές φανφάρες και στην απο καθ έδρας διδασκαλία του... Μαρξισμού- Λενινισμού, έχει μοναδικό στόχο την επιβίωση του γραφιοκρατικού μοντέλου λειτουργίας που βιοπορίζει την παρασιτική έμμισθη κομματική υπαλληλία. Μπορεί η μετάλλαξη του ΚΚΣΕ σε αντεπαναστατικό πυρήνα να είχε σαν αποτέλεσμα την εξέλιξη της κομματικής κάστας στην ανώτερη νεοκαπιταλιστική ρώσικη τάξη, ωστόσο ο αντίστοιχος μηχανισμός του ΚΚΕ σκεπτόμενος... σοφά ( π.χ. το Κόμμα δεν είναι στν εξουσία) χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση από το αστικό κράτος (εκλογικές επιχορηγήσεις, κονδύλια από την Ε.Ε., εμπλοκή σε αγοροπωλησιες που εμπλέκονται ofshore κ.α.) για τους βιοποριστικους σκοπούς του, θυσιάζοντας τα όποια επαναστατικά... κατάλοιπα του ΚΚΕ, μεταλλάσσοντας το κόμμα σε ένα μόρφωμα ελεγχόμενης κοινωνικής αποσυμπίεσης, περιορισμένης ευθύνης.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:14 μ.μ.

5.53 τα εχεις μπερδεψεις τα πραγματα και δεν βγαινει κανενα νοημα. σταλινικοι και τροτσκιστες μαζι δεν γινεται πρεπει να διαλεξεις ενα απο τα δυο αποφασισε και πες μας ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:14 π.μ.

@Ανώνυμο 12.50
Στα παραμυθάκια που φαντασιώνεσαι, μια πολύ καλή απάντηση στο δίνει η Ουκρανία. Ολος ο ¨αντισταλινισμός¨και ο ¨κακός ο Στάλιν" ξεκίνησε από του ναζί πριν τον Β΄ΠΠ, και χρησιμοποιήθηκε εντατικά αμέσως μετά την λήξη του από τους ίδιους ναζί, που σύσσωμη η Δύση φυγάδευσε και στελέχωσε τις υπηρεσίες της. Τώρα αν εσύ στο όνομα του "αντισταλινισμού" που έγινε το όχημα του νεοναζισμού της ΕΕ και των ΗΠΑ, συντάσσεσαι με αυτούς που το παίζαν "λαικοί διαδηλωτές " στην Ουκρανία, στην Αίγυπτο, ή στην Λυβύη, βγές ανοιχτά και πες τι είσαι. Η εποχή πλέον και ειδικά μετά την Ουκρανία, που κρυβόσασταν, όλοι ένα συνοθύλευμα (φασίστες, "αριστεροί", "¨αντιεξιουσιαστές" κ.λ.π), με καρμπόν επιχειρήματα, βγαλμένα κατευθείαν από την εποχή του Γκέμπελς, πέρασε ανεπιστρεπτί. Κι αυτό γιατί τα πράγματα πλέον είναι τόσο σοβαρά, που και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν. Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει πολύ σοβαρές ευθύνες γι αυτά που λέει και τα οποία στρώνουν το χαλί σ αυτά που έρχονται. Γιατί αν δεν το έχει καταλάβει φίλε μου, και μιλάς έτσι απλά γιατί συνήθισες να σε ταίζουν κουτόχορτο και άρχισε να σου αρέσει και η γεύση, οι καπιταλιστές, μέσα σ αυτήν την βαθιά τους κρίση, ετοιμάζουν πόλεμο γενικευμένο, με τους ναζί σε όλη την Ευρώπη, ομάδες κρούσης τους, Γι αυτό τόσα χρόνια τους κράταγαν και τους συντηρούσαν, για μια τέτοια στιγμή. Κι αν δεν τους εμποδίσουμε, κι αν τα καταφέρουν , η Ευρώπη θα γνωρίσει μέρες απίστευτης αγριότητας. Κι όταν οι ναζί έχουν εχθρό τον Στάλιν, αν εσύ δεν είσαι ναζί, δεν μπορεί να έχεις το ίδιο εχθρό. Συνεννοηθήκαμε? Κάθε άλλη προσέγγιση που θα κάνετε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σας κάνει (επιεικώς), συνυπεύθυνους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να "σταλινολογούμε".. Στην Ουκρανία γίνεται πογκρόμ κατά των κομμουνιστών, και δεν είπες κουβέντα. Πού είναι η τόση "ευαισθησία σου"για τους κομμουνιστές και άλλους εργάτες που αυτή την στιγμή διώκονται και κινδυνεύουν? Εδώ δεν έχει "δημοκρατική" (λέμε τώρα) ευαισθησία? Κι όσο κι αν σε παραξενεύει, αυτή την στιγμή σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, ομάδες εργατών φυλάνε τα αγάλματα του Λένιν. του Στάλιν και του κόκκινου στρατού. Και επειδή κατάγομαι από οικογένεια πολιτικών προσφύγων της Ρωσίας, να σου πω εγώ τι λέει εκεί ο κόσμος για τον Στάλιν. (επειδή πήγες να δώσεις και αληθοφάνεια στο λεγόμενά σου με τον πρόσφυγα της Τασκένδης). Μανώλης

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:18 π.μ.

@Ανώνυμο 5.53
"Μεγάλε διανοούμενε", χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια γιατί είναι φτώχεια. Είσαι με το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και τον Χρουτσόφ ή όχι? Είσαι με τους "λαικούς διαδηλωτές" με τις σβάστικες, κοινώς ναζί στην Ουκρανία ή όχι? Για να ξέρουμε και ο καθένας μας τι πρεσβεύει.Είσαι με την ΕΕ που τους οπλίζει και τους χρηματοδοτεί ή όχι? Μανώλης

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:16 μ.μ.

@Ανώνυμος 5.53
Αν μερικοί κατάλαβαν από αυτά που έγραψα ότι είμαι με το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και τον Χρουτσόφ τότε μάλλον έχουν πρόβλημα κατανόησης. Αντίθετα υποστηρίζω ότι οι στρεβλώσεις ξεκίνησαν πρίν από το 20ο Συνέδριο και τον Χρουτσόφ. Ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΣΕ( Κομματική υπαλληλία) είχε απο πρίν εκκαθαριστεί από τα επαναστατικά- προλεταριακά στοιχεία στην θέση των οποίων ήρθαν καιροσκόποι, αριβίστες κ.α. Ο εργατικός έλεγχος στην κεντρική διοίκηση ήταν εικονικός.Το 20ο Συνέδριο ήταν απλά το επιστέγασμα όλων αυτών. Όσο για τους ΚΚΕδες που υποστηρίζουν ότι Τροσκισμός και σταλινισμός δεν πάνε μαζί. Βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά καθώς πιστεύουν ( τελείως μεταφυσικά) ότι η ηγεσία έχει κάποια σταθερή ιδεολογική γραμμή, αντίθετα εγώ πιστεύω πως η ηγεσία απλά αυτοσχεδιάζει και κόβει- ράβει ιδεολογήματα μόνο και μόνο για να περισώσει τον εαυτό της. Διαλέγει εκλεκτικά διάφορες ψευδομαρξιστικές θέσεις για να δημιουργήσει ένα συνοθύλευμα από ξεπερασμένες και σε πολλές περιπτώσεις αυτοαναιρούμενες απόψεις( π.χ. η θεση της Ελλάδας στον καπιταλισμό, η στάση του ΚΚΕ μέσα στο εργατικό κίνημα κ.α). Αλλά ας μας πούν οι ΚΚΕδες που ρωτούν και ξαναρωτουν με στυλ αυστηρού δασκάλου όποιον κάνει κριτική στν ηγεσία του ΚΚΕ ( μάλλον κατάλοιπο των... καθοδηγήσεων στις ΚΟΒ θα είναι) τελικά πότε ο κουτσούμπας είχε δίκαιο; ;Σήμερα που κάνει εκ των υστέρων κριτική σε προηγούμενες αποφάσεις του κόμματος ή από το 1987 που μπαίνει για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση που κατέχει μέχρι και το 1996, ενώ στο 15ο Συνέδριο γίνεται και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και στηρίζει όλες της αποφάσεις; Απλά στα τέλη του 80 ο κομματικός μηχανισμός αποφάσισε να δώσει χέρι βοηθείας στο σύστημα (συγκυβερνήσεις 89) με ενα από τα ανταλλάγματα τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τώρα δίνει μάχη επιβίωσης. Βλέπεται είναι πολύ δύσκολο από έμμισθο κομματικό στέλεχος να βγαίνεις στν ανεργία! Όσο για τους Ναζιστές της ουκρανίας τι να πω ; Τα αυτονόητα; Άλλα μάλλον κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την στάση των ΚΚ την περίοδο του μεσοπολέμου.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:36 μ.μ.

2.16 οι καιροσκοποι και οι αριβιστες μπορεσαν να αναριχηθουν στο ΚΚΣΕ μετα το 1945 λογο των τεραστιων απωλειων του πολεμου με αποτελεσμα να μεινη απο στελεχη το κομμα το 1956 μπορεσαν να παρουν την πλειοψηφια και να ξεκινηση η πορεια προς τον καπιταλισμο. οι μαρξιστικες λενινιστικες θεσεις δεν αποτελουν συνοθυλευμα και ουτε ειναι ξεπερασμενες εδω και 23 χρονια βγαλαμε συμπερασματα απο την ιστορια του κομματος για να μη ξαναγινουν τα ιδια λαθη. η συμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις ασφαλως και ητανε λαθος που ξεκινησε απο την δημιουργια του συνασπισμου που ητανε και αυτο το βασκοτερο λαθος. οσο για την ουκρανια αν νομιζεις οτι με τον μπαμπουλα του φασισμου θα μπεδευτουμε στα δοκανα του οπορτουνισμου οπως την περιοδο του μεσοπολεμου και θα μας οδηγησετε ξανα σε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΖΕΡΤΑ εισαστε πολυ μακρια νυχτωμενοι αυτα ειναι τα συμπερασματα απο την ιστορια οποιος θελει να πολεμηση τον φασισμο δεν εχει απο το να ανατρεψει τον καπιταλισμο και οχι να γινει διαχειρηστης του με αριστερη κυβερνηση

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:53 μ.μ.

2.16 η ιδεολογικες παρεκλισης που επιβληθηκαν στο ΚΚΕ απο το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ και την 6η ολομελεια το 1956 και επιβιωσαν μεχρι το 1991 οπως πολυ καλα καταλαβαινεις δεν μπορουσαν να σβησουν ακαριαια ηθελαν χρονο σημασια εχει οτι τα καταφεραμε να ξεριζωσουμε τον οπορτουνισμο απο το κομμα οσο για τον τροτσκισμο δεν τσιμπαμε ολοι αυτοι ειναι στον συριζα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:12 μ.μ.

@Ανώνυμος 5.53 Στις 30 Ιουλίου του 1936, με το διάταγμα 447 και με την υπογραφή του Στάλιν, ξεκίνησε η εσωκομματική εκκαθάριση, Αυτό μην το ξεχνάτε ΚΚΕδες. Δεν δηλώνω ούτε αντισταλινικός, ούτε σταλινικός. Προσπαθώ μελετώντας την ιστορία να εντοπίσω τα λάθη, τις παραλήψεις, τις στρεβλώσεις του Κομμουνιστικού Κινήματος, Στον Μαρξισμό- Λενινισμό δεν χωρούν αγιογραφίες και υμνολόγια για κανέναν ηγέτη του Κομ. Κινήματος. Νομίζω πως όσοι από εσάς περιορίζετε την κριτική σας μόνο μετά το 20ο Συνέδριο το κάνετέ γιατί φοβάστε να δείτε την αλήθεια κατάματα. Τεσπα ελπίζω το ...2044 το Κόμμα στο συνέδριό του να καταφέρει να ξεριζώσει και τον καριερισμό, αριβισμό και την έμμισθη κομματική υπαλληλία !

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:16 μ.μ.

9.12
Με το συμπάθιο αλλα η ανάρτηση κατηγορεί το ΚΚΕ για αντιΣταλινισμο,εσυ τι διαβάζεις ?
Βρίσκεσαι κάπου αλλου,απο κεκτημένη ταχύτητα μάλλον..,μην παρασύρεσαι σαν τυφλοπόντικας ,εισαι ο δογματικός της συζήτησης

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:43 μ.μ.

9.12 εχει κυκλοφορησει βιβλιο σχετικα με το θεμα απο τον αμερικανο πρεσβευτη στη μοσχα την περιοδο εκεινη που παρακολουθησε της δικες κα λεει μεσα τα συμπερατα του απο την υποθεση να ητανε κομμουνιστης δεν το νομιζω. το 1936 αποκαλυφθηκε συνωμοσια στον σοβιετικο στρατο που τα νηματα εφθαναν μεχρι το βερολινο με σκοπο την ανατροπη των μπολσεβικον την στιγμη που θα ξεκιναγαν τον πολεμο οι γερμα νοι για αυτο αλλωστε και ο χιτλερ μετα αναγκαστηκε να υπογραψη την συμωνια με την ΕΣΣΔ. αγιογραφια δεν κανουμε σε κανεναν η διαφορα ειναι οτι για εμας απο το 1956 ξεκιναει συνειδητα απο την ηγεσια με σταδιακα βηματα πορεια προς τον καπιταλισμο. το να υπαρχει κομματικος μηχανισμος απο επαγγελματικα στελεχη ειναι κατι που το ελεγε ο ΛΕΝΙΝ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:45 μ.μ.

9.12 και να συμπληρωσω οτι το 1936 εχουμε την δολοφονια του ΚΙΡΟΦ μεσα στο γραφειο του στο ΛΕΝΙΓΚΡΑΝΤ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

@ανώνυμο 2.16 τρικυμία εν κρανίω. ή πήρατε φούλ γραμμή για κτύπημα και του κουτσούμπα τώρα δια μέσω του 20ου συνέδριου του ΚΚΣΕ? Σας τέλειωσαν τα επιχειρήματα ή σας βγαίνει λίγο δύσκολο τώρα με την τροπή που πήραν τα πράγματα στην Ουκρανία και με την άμεση στήριξη από ΕΕ των ναζί, να παραμυθιάσετε τον κόσμο για την "καλή και δημοκρατική ΕΕ", "κοινό σπίτι των λαών" (και ων ναζιστών, θα έλεγα εγώ),η με την ΕΕ που θα πάτε εσείς και θα την κάνετε "φιλολαική" και "αριστερή"? Στην γραμμή που έχετε χαράξει, αντικειμενικά θα συναντηθείτε και στα επιχειρήματα και στα κοινοβούλια των βρυξελλών και με ναζί και με φασίστες. Στα επιχειρήματα ήδη συμπίπτετε. Και στις "πλατείες με τους αγανακτισμένους" επίσης. Και στα ντού "που δεν"σαν άφηνε το παμε να κάνετε, στην βουλή επίσης. Μάλλον θα εννοούσατε τα ντού που έκαναν "οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές- νεοφασίστες" στο κίεβο. Και ο "κακός ο Στάλιν" που με τον "ολοκληρωτισμό του καταπίεζε τις άλλες εθνότητες", είχε για κάθε μία από αυτές και με νόμο διασφαλίσει να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα (ανάμεσά τους και η ελληνική) και να την μαθαίνουνε στα πάμπολλα μειονοτικά σχολεία, που τώρα "οι γεμάτοι δημοκρατικά αισθήματα" και "μέχρι τα μπούνια διαποτισμένοι με τα δημοκρατικά ιδεώδη της ΕΕ, νεοφασιστάκια, τσιράκια των ΕΕ μονοπωλίων "αυτών που φιλοδοξείτε να γίνετε και πρόεδροι, απαγορεύουν δια νόμου και εξαπολύουν πογκρόμ κατά όλων των μειονοτήτων. Ανάμεσά τους και 150.000 Ελληνες.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:28 π.μ.

Λυσε μου μια απορία?Για ποιο εμμισθο κομματικο υπαλληλο μιλας? Για αυτον που εχει 6 μηνες να πληρωθει τα 700 € κ εκανε κ 1 χρονο περυσι γιατι πανω απ ολα ειναι το κομμα? Απλα ειμαι χαζος κ δεν ξερω!!!

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:32 π.μ.

@Ανώνυμος 5.53 Στις Δίκες αυτές καταδικάστηκε σε θάνατο και κατόπιν εκτελέστηκε όλη η Παλιά Φρουρά των μπολσεβίκων που είχαν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1917 και στα πρώτα χρόνια της επαναστατικής εξουσίας στην Ρωσία, ήταν στενοί συνεργάτες του Λένιν. Στη θέση του κατηγορούμενου βρέθηκαν όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου επί Λένιν, εκτός από τον Στάλιν. Επίσης, σε αυτές τις δίκες εξοντώθηκε και το ηγετικό στρώμα των αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού, που είχε διαμορφωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και μετά. Συμπέρασμα όλα τα μέλη του ΠΓ του ΚΚΣΕ (Πλην Σταλιν) καθώς και οι ηγέτες του Κόκκινου στρατού ήταν πράκτορες των Ιμπεριαλιστών! Στις Δίκες δεν παρουσιάστηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή των κατηγορουμένων. Όπου η ΝΚVD προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία ξεφτιλίστηκε. Π.χ. Ο Χόλτζμαν ομολόγησε ότι είχε πάει στη Κοπεγχάγη να πάρει οδηγίες από τον Σεντόφ στο Ξενοδοχείο Μπρίστολ. Όμως το ξενοδοχείο αυτό είχε κλείσει από το 1917! Ο Πιατάκοφ ομολόγησε ότι είχε πάει στο Οσλο να πάρει οδηγίες από τον Τρότσκι. Αλλά τη συγκεκριμένη μέρα κανένα αεροπλάνο δεν πέταξε από ή προς το αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας! Ο Λούριε ομολόγησε ότι είχε πάει τον Απρίλη του 1932 να πάρει εντολές από τη φασιστική Γκεστάπο. Μόνο που οι ναζί ανέβηκαν στην εξουσία τον Γενάρη του 1933 και η Γκεστάπο ιδρύθηκε κάποιους μήνες αργότερα... αλλά τι σημασια είχαν αυτές οι... λεπτομέρειες για τον ανακριτή! Ανώνυμε 11:54 είσαι μεγάλο τρολ ρε φίλε. Τι μου γράφεις για Ε.Ε. και Ουκρανία μάλλον δεν μπορείς να εντιπαρατεθείς με επιχειρήματα και κατασκευάζεις έναν φανταστικό εχθρό στα μέτρα σου για να γράψεις αυτά που θες. Σε ευχαριστώ Μπολσεβίκε για την ερώτησή σου. Για 700 ευρώ που λες ( 1 χρόνο απλήρωτοι... μμμ ωραία πληροφορία να υποθέσω ότι κατά τον προσυνεδριακό αυτοί οι απλήρωτοι θα έδωσαν τν καλύτερο τους εαυτό για να μν χάσουν τα δεδουλευμένα...! ), υπάρχει μια ομάδα (κομματικοί υπάλληλοι) που είναι διατεθειμένοι να καταπιούν οτιδήποτε τους πλασάρει το Ιερατείο γιατί τους περιμένει η ουρά του οαεδ. Ευχαριστώ παίδες για τν διασκέδαση το σταματώ εδώ δεν έχει αξία να συζητάμε κράξτε όσο θέλετε απο δω και πέρα!

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:03 π.μ.

@ανώνυμο 3.32. Τα στοιχεία που δίνεις, μάλλον τα πήρες από την μυστική υπηρεσία των ναζί, γιατί ακριβώς έτσι κι αυτοί έγραψαν την "ιστορία τους". Ποιά είναι η πραγματική ιστορία λοιπόν. Δεν διώχτηκαν όλοι οι "παλιοί μπολσεβίκου πλήν Στάλιν" όπως λές, αλλά συγκεκριμένοι και αποδεδειγμένοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Γερμανών, Αγγλων και Ιαπώνων. Η Γκεστάπιο δεν ιδρύθηκε "κάποιους μήνες αργότερα το 1933", αλλά πολύ νωρίτερα. Ο Τρότσκι συνδέθηκε με την γερμανική μυστική υπηρεσία το 1921 και με την βρετανική το 1926. Ο ίδιος ο Λένιν προειδοποιούσε από το 1921, ξέροντας τον ρόλο του Τρότσκι στην συμφωνία Μπέρστ-Λιτβχόστ. Στο σχόλιό σου, όμως παραδόξως δεν αναφέρεις ονόματα "όλων του παλιών μπολσεβίκων του Π.Γ. και των ηγετών του κόκκινου στρατού, αλλά ονόματα 5ης κατηγορίας μαρτύρων της δίκης. Ο Κρετσίνσκι, ομολόγησε ο ίδιος ότι ήταν Γερμανός κατάσκοπος από το 1921. Ο Ρόζενχοντζ, ένας από τους τροτσκιστές ηγέτες, άρχισε την κατασκοπεία για το γερμανικό επιτελείο το 1923 και για το βρετανικό το 1926. Ο Ρακόφσκι, συνεργάτης του τρότσκι, πράκτορας των βρετανών από το 1924 και για τους Ιάπωνες από το 1934. Ο Τσερνόφ, γερμανός κατάσκοπος από το 1928. Ο Σαράνγκοβιτς από τους Πολωνούς στάλθηκε στην ΕΣΣΔ για κατασκοπεία το 1921. ΟΙ Ικράμοφ και Κοτζάεφ από τους Βρετανούς. Οι Ζελένσκι, Ζουβάριεφ, Ιβάνοφ, πράκτορες επί μυστικής υπηρεσίας Οχράνα του τσάρου, στρατολογήθηκαν ως προβο κάτορες από τους γερμανούς. Οι ίδιο ομολόγησαν τα σαμποτάζ, με εκρηκτικά κατέστρεφαν τραίνα, έκαιγαν σιτηρά και σκότωναν βοοειδή. Το 1933 έγινε η δίκη των βρετανών Μηχανικών, Θόρτον και Μακ Ντόναλτ που δικάστηκαν ως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών. Το 1930 έγινε η δίκη "του Βιομηχανικού Κόμματος" που ανήκε στους Ραμζίν και Σεβνόφσκι, με πρώτα βιολιά τον εμιγκρέ Ριαμπουσίνσκι και τον στρατηγό Λουκόμσκι κai τοn βρετανό πράκτορα συνταγματάρχη Lawrence και τον Γάλλο στρατηγό Joinville. Το 1918 η "φράξια Αριστεροί Κομμουνιστές" στράφηκε στην τρομοκρατία ενάντια στον Λένιν. Το 1921 (Μπουχάριν) μαζί με τον Τρότσκι, εξαπολύουν αγώνα κατά του ΚΚμπ., για τα καθήκοντα στα συνδικάτα. Το 1922(Ο Λένιν ζούσε ακόμα και ο Στάλιν δεν ήταν ακόμα ΓΓ), προσπάθησε να διαταράξει το μονοπώλιο του εξωτερικού εμπορίου και υπερασπίστηκε ανοικτά τους κουλάκους. Το 1923-1924, έκανε μπλόκ με τους Κάμενεφ-Ζηνόβιεφ, εναντίον του Στάλιν. Το 1927 ήταν ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης μέσα στο ΚΚ. Αργότερα, επίσημα αναγνώρισε τις πράξεις αυτές "ως λάθη του". Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, απαίτησε πλήρη συντριβή όλων των ομάδων (και άργησε θα έλεγα εγώ) μέσα στο κόμμα και κυρίως της επίσημης δεξιάς αντιπολίτευσης. (Τόσο ολοκληρωτικός πια αυτός ο Στάλιν που άφησε επίσημο αντιπολίτευση στο κόμμα). Ο Ρίκοφ ήταν μέλος των εσέρων, πρίν πάει με τους μπολσεβίκους. Το 1917 υποστήριξε συμμαχία του κόμμματος με τοτς εσέρους και μενσεβίκους. Τον Οκτώβριο του 1917 μαζί με τους Κάμενεφ-Ζηνόβιεφ, λιποτάκτησαν. Το 1920 έκανε μπλόκ με τους χειρότερους εχθρούς της επανάστασης, τους Σαπρονοβίτες. Αντιτάχθηκε στον Λένιν για το σχέδιο ηλεκτροδότησης της χώρας. Ο Μπουχάριν, προσπαθώντας να διαταράξει την συνθήκη Μπρέστ-Λιτχόβστ, αποπειράθηκε να συλλάβει τους Λένιν, Στάλιν Σβερντόλφ. Παραδέχθηκε το σχέδιό τους με τους τροτσκιστές και τους δεξιούς εσέρους το 1918, για σύλληψη του Λένιν, Στάλιν Σβερντόλφ, αλλά αρνήθηκε ότι ήθελε να τους δολοφονήσει.. Ομως αυτό ομολογήθηκε από τους Οσίνσκι, Κεβαλιν, Γιακολίεβα και Μανστεφ, που συμμετείχαν. Μετλα από την ομολογία των συνεργατών του, ομολογεί και αυτός το σχέδιο δολοφονίας. Η Καπλάν (εσέρα) ομολογεί το σχέδιο δολοφονίας κατά του Λένιν. Ο Καρέλι (πρώην ηγέτης των αριστερών εσέρων, κατέθεσε ότι το σχέδιο δολοφονίας του Λένιν τέθηκε από τον Μπουχάριν το 2 15ήμερο του Ιουλίου 1918. Ο μάρτυρας Οσίνσκι είπε τα ίδια. Ο Sharangovich κατέθεσε ότι η φασιστική οργάνωση της Λευκορωσίας, θα αποτελούσε την "5η φάλαγγα" του πολωνικού επιτελείου για επέμβαση στην ΕΣΣΔ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:24 π.μ.

Ο Ρίκοφ παραδέχθηκε ότι γνώριζε τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο Καρακάν, με τους γερμανούς ναζί το 1933. Επίσης παραδέχθηκε πως το Μπλόγκ, προετοίμαζε σχέδιο επίθεσης με τους ναζί. Με δάνειο 250.000 μάρμα από την General Seect, το 1920-1921 συμφώνησαν με το γερμανικό επιτελείο, να παρέχουν πληροφορίες. Ο Μπουχάριν παραδέχθηκε ότι υπάλληλοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, κατέχουν "τα κλειδιά" των συνόρων. Το 1938 γίνεται Μπλόγκ των δεξιών και τροτσκιστών. (Ο Β΄ΠΠ έχει ήδη αρχίσει και ακόμα ο "κακός Στάλιν" έχει αντιπολίτευση στο κόμμα του). Τα στοιχεία αυτά των δικών τα παρακολούθησαν όλοι οι πρέσβεις των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας, Ιαπωνίας, χωρίς ποτέ κανείς τους να σκεφτεί έστω να αμφισβητήσει, την όλη διαδικασία και τα αδιάσειστα στοιχεία που κατατέθηκαν. Δεδομένου ότι έψαχναν και την παραμικρή αφορμή για να εγείρουν θέμα κατά της ΕΣΣΔ. Για αυτό και ο Στάλιν έδωσε εντολή να γίνει η δίκη με παρόντες, δημοσιογράφους και πρέσβεις. (Ηξερε τι προβοκάτσια έχει να πέσει). Η αντικομμουνιστική εκστρατεία "για τις δίκες της Μόσχας" ξεκίνησαν από τους ναζί και αναπαράχθηκε αστραπιαία, από τον χρηματοδότη τους τότε μεγιστάνα του τύπου αμερικάνο Χίρστ, ο οποίος αναπαρήγαγε πάλι μαζί με τους ναζί και σε συμφωνία μαζί τους και τον "λοιμό της Ουκρανίας". Ολα τα αποδεικτικά στοιχεία, μπορεί να τα αναζητήσει κανείς (αν βέβαια έχει την πρόθεση ν ψάξει και λίγο έξω από τα ναζιστικά αρχεία στα "πρακτικά της δίκης" του Βισίνσκι (προέδρου του δικαστηρίου). Μανώλης

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:34 π.μ.

@Ανώνυμο 3.32. Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας "είμαι μεγάλο τρόλ". Είναι και αυτός ένας τρόπος για να μην πάρεις θέση στα γεγονότα της Ουκρανίας (ίσως γιατί δεν βολεύουν την "θεωρία σου" για τον "αιμοσταγή Στάλιν με τα γκούλαγκ" που εκτόπιζε του "δημοκράτες Ουκρανούς". Ισως γιατί η ιστορία, με τον αδίστακτο τρόπο που ξέρει μόνο αυτή, σου αποδομεί την προπαγάνδα για τον ¨κακό Στάλιν". Ισως γιατί οι λαοί αναγκαστικά πλέον θα ρίχνουν στον απόπατο της ιστορίας, την "αντισταλινική σου θεωρία". Ισως, ίσως.......... Ισως γιατί τα "γκούλαγκ του Στάλιν" θα αποδεικνύονται πλέον ότι ήταν για τους Μπαντέρα και τους ναζί της 14ης Μεραρχίας των Waffen ss των Ουκρανών. Η διαφωνείς ότι στους Μπαντέρα τους έπρεπαν τα "γκούλαγκ? Η διαφωνείς ότι για τους δικούς μας γερμανοτσολιάδες θα έπρεπε να φτιάξουμε "γκούλαγκ"? Πάντως τρόλ δεν είναι. Είμαι ο Μανώλης

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:12 μ.μ.

3.32 στις δικες αυτες καταδικαστηκαν ολοι οι ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΡΟΙ που συνεργαστηκαν με τον ταξικο αντιπαλο για να ανατρεψουν τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. σου γραφει για την Ε.Ε που υποκινησε τα γεγονοτα στην ουκρανια Ε.Ε που υπψηφιος προεδρος εναι ο αλεξης Να υποθε σεις οτι οποιος ηθελε να κανει καριερα θα εκανε οτι και οι οπορτουνιστες φιλοι σου προδινοντας την εργατικη ταξη και οι αστοι θα τους ανταμοιβανε πλουσιοπαροχα. το προγραμμα του ΚΚΕ σας αχει καθιση στο λαιμο αλλα δεν πειραζει θα το χωνεψετε τα λαθη με την ΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ να εισαι σιγουρος. φαε το παραμυθι για ανθρωπινο καπιταλισμο και καλη χωνεψη. και βεβαια λες ακριβως τα ιδια με την χρυση αυγη ακριβως σαν αδελφια διδυμα ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

Μανωλης να σου συμπληρωσω το εξης. το βιβλιο του ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ μια αλλη ματια στον ΣΤΑΛΙΝ με προλογο του θαναση παπαρηγα να το αφιερωσουμε στον οπορτουνιστη. αντε καλο διαβασμα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:09 μ.μ.

ΚΚΕδες πάρτε ένα link για το πότε δημιουργήθηκε η Γκεστάπο ( http://en.wikipedia.org/wiki/Gestapo ) και μετά θα πούμε και τα υπόλοιπα. Είπαμε η ξεφτίλα έχει και τα όρια της, αλλα εσεις τα έχετε ξεπεράσει και αυτά !!! Το μόνο που απομένει να ακούσει από εσάς είναι ότι γράφει ψέματα η wikipedia για να χτυπήσει το ΚΚΕ !!! Μανία καταδίωξης λέγεται, άντε βουρ στους ψυχολόγους...

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:32 μ.μ.

6.09 την ιστορια την γραφει παντα ο νικητης δηλαδη ο καπιταλισμος με οχημα τον οπορτουνισμο. τα γερμανικα ταγματα εφοδου ΡΑ ΙΧΣΒΕΡ φτιαχτηκαν το 1918 απο την αριστερη κυβερνηση ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ που δολοφονησαν την ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ. οποτε εχεις απολυτο δικιο οι οπορτουνιστες πρεπει να πατε σε ψυχολογο γιατι εχετε τρελαθει πως θα σωσετε τον καπιταλισμο απο την κριση του αντε και περαστικα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:59 μ.μ.

6.09 ειναι σαν την ειδηση που μετεδωσαν ολα τα αντικειμεμικα μεσα ενημερωσης του καπιταλισμου οτι στην Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ αφου εκτελεσαν τον θειο του προεδρου για κατασκοπεια και διαφθορα μετα τον πεταξανε στα σκυλια μιλαμε για μεγαλη αντικειμενικοτητα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

@ανώνυμο 6.09
Ψευταράκο, έτσι ανακρίβειες πετάτε στα σχόλιά σας και όποιος το ελέγξει καλώς. Πόσοι όμως θα το πιστέψουν. Λοιπόν στο WIKIMEDIA επί λέξει.
"Η Γερμανική αυτή υπηρεσία, ιδρύθηκε ΠΡΟ του χιτλερικού καθεστώτος, ως αντίστοιχη των μυστικών υπηρεσιών ειδικής ασφάλειας άλλων ξένων χωρών. Υστερα όμως από την ανάληψη της αρχής από τον Χίτλερ, η Γκεστάπο μετατράπηκε σε τρομοκρατική οργάνωση.................". Μανώλης

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:10 μ.μ.

9.08 το ψευταρακος ειναι ηπια εκφραση σε παραδεχομαι γιατι εισαι ευγενικος συντροφε μπραβο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:54 μ.μ.

Τι να πεί κανείς λοιπόν ΚΚΕδες ξεστραβωθείτε... από το ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ link που έβαλα πάρτε και το copy paste... The Gestapo (German pronunciation: [ɡeˈstaːpo, ɡəˈʃtaːpo] ( listen); abbreviation of Geheime Staatspolizei, "Secret State Police") was the official secret police of Nazi Germany and German-occupied Europe. Hermann Göring formed the unit in 1933. Beginning on 20 April 1934, it was under the administration of SS national leader, H
einrich Himmler who in 1936 was appointed Chief of German Police (Chef der Deutschen Polizei) by Hitler.[2] In 1936, Himmler made it a suboffice of the Sicherheitspolizei (SiPo) ("Security Police"). Then from 27 September 1939 forward, it was administered by the Reichssicherheitshauptamt (RSHA) ("Reich Main Security Office") and was considered a sister organization of the Sicherheitsdienst (SD) ("Security Service").[3] According to historian Rupert Butler, "From its creation in 1933 until its death in May 1945, anyone living in Nazi controlled territory lived in fear of a visit from the Gestapo...".[4] Αααα Μανωλάκη αυτό που έβαλες είναι από τν ελληνική wikipedia (το δικό μου λινκ είναι απο τν αγγλική ) ξέρω ότι σας είναι ακόμη δύσκολη η χρήση της τεχνολογίας αλλά είναι απλό η wikipedia για κάθε γεγονός ανάλογα με τν γλώσσα (ελληνικα, ρωσικα, αγγλικά, πορτορικάνικα, σουαχίλι κτλ) έχει και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικές παραπομπές. Πέρα απο αυτα όταν λοιπόν μπείς αγόρακι μου στην αγγλική wikipedia σε ένα γαλάζιο πλαίσιο αριστερά θα δείς μεταξύ άλλων και το έτος ίδρυσης ( 26η Απριλίου 1933). Επίσης αφού θα μπείς στο κόπο δες και τι υπήρχε πριν τν γκεστάπο εδω http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=/search%3Fq%3Dhttp://en.wikipedia.org/wiki/Gestapo%26biw%3D1280%26bih%3D586&rurl=translate.google.gr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Prussian_Secret_Police&usg=ALkJrhirD7S71kSb8DSGOiEHUWVb0rdM8A ( μαρκαρε το λινκ που σου έβαλα πάτα αριστερό κλίκ θα σου ανοίξει μια καρτέλα πάντα αντιγραφή μετά μπες στο google ξαναπάτα το αριστερό κλικ και επέλεξε από τν καρτέλα επικόλληση και ύστερα πάτα enter. Μπες στο πρώτο λινκ που θα σου βγάλει) Αααα Μανολάκη το Link είναι σε ελληνική μετάφραση ( αν και άθλια ωστόσο τα βασικά μπορείς να τα καταλάβεις αν δεν έχεις κάποιο σοβαρό νοητικό πρόβλημα) γιατι από αγγλικά μάλλον μέχρι το hi my name is Manolis, kkes manolis, φτάνεις . Αντε γειά

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2014 στις 11:15 π.μ.

@Ανώνυμο 10.54
Αυτό που έβαλα εγώ είναι από την Ελληνική Wikipedia, ενώ το δικό σου από την Αγγλική. Χα,χα,χα,χα, Μπράβο σου, με έκανες και γέλασα. Θα μου επιτρέψεις όμως να θεωρώ πιο έγκυρη την ελληνική. Η Αγγλική άλλωστε δεν έχει και καλό περελθόν. Μανώλης

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

Γ.Σ. Τον Οκτώβριο του 1917, ένα Π.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής εκλέγεται για πρώτη φορά. Το αποτελούσαν επτά μέλη: Λένιν, Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ,
Σοκόλνικοφ, Μπούμπνοφ και Στάλιν. Ο Λένιν και Στάλιν πέθαναν από φυσικά αίτια. Τα άλλα πέντε μέλη δολοφονήθηκαν την εποχή του σταλινισμού σαν
«πράκτορες». Έως το 1923 μετείχαν στο Π.Γ. δέκα πρόσωπα. Τα οκτώ δολοφονήθηκαν. Μεταξύ 1918 και 1921, 31 μπολσεβίκοι ήταν μέλη της
Κεντρικής Επιτροπής. Οι 18 δολοφονήθηκαν, ο ένας εξωθήθηκε σε αυτοκτονία (Τόμσκι) και ο Μουράλωφ εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Από τα 139 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,τακτικά και αναπληρωματικά,που εκλέχθηκαν στο 17ο Συνέδριο του Κόμματος(το τελευταίο πριν τις διώξεις),συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν τα 98. Από τους 1.966 αντιπροσώπους του εν λόγω Συνεδρίου συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για αντεπαναστατική δράση 1.103 και από αυτούς εκτελέστηκαν οι 848. Εκτελέστηκε όλη η γενιά των στελεχών της παλιάς Τσέκας (υπηρεσία ασφαλείας επί Λένιν).
Τι να συμπεράνει, λοιπόν, κανείς, ότι ο Λένιν, ο επαναστάτης ηγέτης, έκανε την Επανάσταση με όλους τους στενούς του συνεργάτες να είναι «πράκτορες
του ιμπεριαλισμού»; Αν δεν ξεκινήσουμε από τη βαθύτερη ανάλυση του σταλινικού φαινομένου δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε το γιατί
η μεγαλύτερη Επανάσταση της ανθρωπότητας έφθασε στο ναυάγιο της ΕΣΣΔ. Και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε ότι αυτό που κατέρρευσε
δεν ήταν η Επανάσταση, αλλά η αντεπανάσταση, δεν ήταν ο σοσιαλισμός, αλλά η γραφειοκρατική καρικατούρα του σοσιαλισμού.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2014 στις 8:56 μ.μ.

ολοι αυτοι οι ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΡΟΙ που αναφερεις αντιταχθηκαν και πολεμησαν ανοιχτα τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ συνεργαζομενοι με τον διεθνη καπιταλισμο και ως τετοιοι αντιμετωπιστηκαν. η ταξικη παλη συνεχιζετε αλλαζοντας μορφες. οι ανατροπη στην ΕΣΣΔ ξεκινησε στο 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ οταν κατορθωσαν ολοι αυτοι να αναριχηθουν στην ηγεσια του κομματος και σταδιακα εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου να διαλυσουν τον σοσιαλισμο. το παραδειγμα της ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ δειχνη αυτο που αναφερω. παντως η προσφορα σας στον καπιταλισμο ειναι ανεκτιμητη με τον αντικομμουνισμο που εχετε. και μετα ταχα πολεματε τον φασισμο και θελετε και συνεργασια της αριστερας. εισαστε ο χειροτερος εχθρος του εργατικου και κομμουνιστικου κινηματος. Αξιος ο μισθος σας ΠΑΝ.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2014 στις 12:10 π.μ.

Ανώνυμε 5.59, ονόματα δώσε μας και άσε τα προβοκατόρικά σου. Ονόματα αυτών που λές παρακαλώ αλλοιώς είσαι προβοκάτορας . 5 από εδώ, 5 απο κεί και 18 παραπέρα. Ονόματα πες μας. Πως λεγόντουσαν "τα μέλη της Κ.Ε. ή του Π.Γ. που τους κάνεις 133 και 98 και 1,966 και αριθμοί στην δειρά. Σε ποιά "υπηρεσία" σας μαθαίνουν αυτά τα κολπάκια. Πες ονόματα. Ποιοί ήταν, πού και πότε, ημερομηνλιες τοποθεσίες. Προβοκατοράκο!! Μανώλης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2014 στις 2:14 π.μ.

ρε μάγκες έχετε απίστευτη πλάκα... όλοι σας... μου μοιάζετε με ολυμπιακούς και παναθηναικούς!!! μήπως δώσετε και κανένα ραντεβού για να καθαρήσετε!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ, ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΟΦΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ Μ@Λ@ΚΙ@.ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ...ΕΛΕΟΣ! ΘΤ

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2014 στις 3:28 μ.μ.

2.24 οσοι εδωσαν την ζωη τους στης φυλακες και εξοριες δεν το εκαναν για να γινει ο καπιταλισμος ανθρωπινος το εκαναν για μια αλλη κοινωνια χωρις καπιταλιστες. και βεβαια θα βρισκεται ο φασισμος εξω απο την πορτα μας οσο θα εχουμε καπιταλισμο απλα ο φασισμος εχει τον ρολο του μπαμπουλα για να εγκλοβιστουμε στης αριστερες αυταπατες ειναι ενα εργο που το παιζουνε εδω και 100 χρονια ΠΑΝ.

ΠΑΚ-ΜΑΝ
2 Μαρτίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

ΜΑΝωλάκη και ΠΑΝαγιωτάκη Μπαλτσαβία είστε αξιολύπητοι.....
Ζητάτε από τον άλλο μερικές χιλιάδες ονόματα και αν σας ζητήσουν ένα απλό λίνκ που να στηρίζει τους ισχυρισμούς σας, κάνετε την Πάπια...

Αμφισβητείτε τις εκτελέσεις των Δικών της Μόσχας δηλ. την φυσική εξόντωση πρακτικά όλων των Μπολσεβίκων συνεργατών του Λενιν από τον ανύπαρκτο κατά την Επανάσταση Στάλιν. Όλοι αυτοί οι αποδεδειγμένα Επαναστάτες, για σας ήταν δήθεν "πράκτορες"!!!

Αν λοιπόν οι "πράκτορες" έκαναν την Επανάσταση,
τότε ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ!!!!


Άντε στα λαγούμια σας φασιστοειδή. Βρωμίζετε κάθε Σοσιαλιστική Ιδέα!

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2014 στις 11:05 μ.μ.

Προβοκάτορα ονόματα, πες ονόματα αλλοιώς βγάλε το σκασμό. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2014 στις 11:49 μ.μ.

Η δικες της ΜΟΣΧΑΣ εγινε γιατι αποκαλυφθηκε συνωμοσια ΕΣΕΡΩΝ και ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΝ σε συνεργασια με τον ταξικο αντιπαλο για να ανατρεψουν τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ολα αυτα ειναι ξεκαθαρα και εχει κυκλοφορηση και βιβλιο του αμερικανου πρεσβευ τη στην μοσχα που παρακολουθησε της δικες και δεν νομιζω να ητανε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. η εμπαθεια σου για το ΣΤΑΛΙΝ δειχνη ξεκαθαρα τον αντικομμουνισμο σου ΠΑΝ.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 5:35 π.μ.

Γ.Σ.Στις 26/1/1934 συγκαλείται το 17ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.
Οι 1.966 σύνεδροι (εκ των οποίων οι 1.108 εκτελέστηκαν
μέχρι το 1938) εξέλεξαν τη νέα Κ.Ε. με 139 μέλη (το 80%
αυτών ήταν εργάτες) το 70% συνελήφθηκαν σαν «εχθροί
του λαού» και τουφεκίστηκαν. Η εισήγηση του Στάλιν
ανακηρύσσει το 17ο Συνέδριο ως το «συνέδριο των νικητών»,
κάνει λόγο για «την οριστική επικράτηση του σοσιαλισμού»
και κηρύσσει την «κατάργηση των τάξεων»! Στις εκλογές για
το Πολιτικό Γραφείο το όνομα του Κίροφ καταψηφίστηκε μόνο
από 3 συνέδρους, ενώ του Στάλιν από 270. Την 1η Δεκεμβρίου
1934 ο Κίροφ βρίσκεται δολοφονημένος. Ο δολοφόνος είχε
συλληφθεί από τη φρουρά του Κίροφ να τον περιτριγυρίζει
οπλισμένος ένα μόλις μήνα πριν. Απελευθερώθηκε έπειτα
από προσωπική διαταγή του επικεφαλής της ΓκεΠεΟυ Γιάκοντα
(δεξί χέρι του Στάλιν). Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση –η
φρουρά του Κίροφ, η ηγεσία της ΓκεΠεΟυ του Λένινγκραντ
και ο ίδιος ο Γιάκοντα– εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες
στα χρόνια που ακολούθησαν. Παραμένει αναπόδεικτο αν ο
μηχανισμός του Στάλιν ευθύνεται για τη δολοφονία του Κίροφ.
Όμως είναι δεδομένο ότι την αξιοποίησε για να εξαπολύσει
ένα απίστευτο κύμα τρομοκρατίας. Με διάταγμα του ίδιου του
Στάλιν αρχίζουν οι συλλήψεις υπόπτων για «τρομοκρατία», οι
γρήγορες δίκες και η άμεση εκτέλεση των ποινών ( εισαγγελέας
Βισίνσκι – ένας πρώην μενσεβίκος, που ήταν φιλικός με τους
Λευκούς): 39 τουφεκίζονται στο Λένινγκραντ, 29 στη Μόσχα
και δεκάδες στην Ουκρανία, στην Αρμενία και σε άλλες περιοχές.
Ξεκινά η «εκκαθάριση» του κόμματος και αρχίζει η διαδικασία
παραγωγής «καταλόγων» υπόπτων για τρομοκρατία, που
περιλαμβάνουν όσους κατά καιρούς διαφώνησαν με τον Στάλιν.
Μέλη του μπολσεβίκικου κόμματος από το 1905, με 10 χρόνια
καταναγκαστικά έργα επί τσάρου, μέλη του Π.Γ., που ηγήθηκαν
στην Οχτωβριανή Επανάσταση, η πλειοψηφία των στελεχών της
Επανάστασης του ’17, του νικηφόρου εμφυλίου, της σκληρής
δεκαετίας του ’20, κατηγορούνται ότι ξαφνικά άλλαξαν στρατόπεδο,
έγιναν συνεργάτες της Γκεστάπο! Στις 16 Δεκεμβρίου του 1934
γίνεται η πρώτη δίκη των Ζινόβιεφ -Κάμενεφ. Κατηγορούνται
ότι συνέστησαν ένα «συνωμοτικό κέντρο», που «διευκόλυνε»
τη δολοφονία του Κίροφ και σχεδίαζε τη δολοφονία του Στάλιν.
Η χοντροκομμένη κατηγορία δεν ήταν εύκολο να γίνει πιστευτή
κι αυτό αντανακλάται στις ποινές που επιβλήθηκαν: Ο Ζινόβιεφ
καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και ο Κάμενεφ σε 5 χρόνια φυλακή.
Στις 19 Αυγούστου 1936 ξεκινά η πρώτη από τις λεγόμενες μεγάλες
δίκες της Μόσχας. Οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ και άλλοι 14 κομμουνιστές
κατηγορούνται ως πράκτορες της Γκεστάπο, που υπό την
καθοδήγηση του Τρότσκι ετοίμαζαν τη δολοφονία του Στάλιν
και το διαμελισμό της ΕΣΣΔ προς όφελος της Γερμανίας του
Χίτλερ και της Ιαπωνίας του αυτοκράτορα Μικάδο! Η κατηγορία
είναι απόλυτα τερατώδης και για να γίνει πιστευτή
υποστηρίχθηκε από μια ακόμα πιο τερατώδη πράξη:
Οι κατηγορούμενοι καταδικάζονται και τουφεκίζονται
αμέσως.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 5:36 π.μ.

Συνέχεια Γ.Σ. Το 1937 ξεκινά η δίκη των Πιατάκοφ, Ράντεκ
και άλλων, που εκτελούνται με τις ίδιες κατηγορίες.
Το 1938 ήρθε η σειρά των Μπουχάριν, Ρίκοφ και άλλων.
Ο Τόμσκι αυτοκτόνησε το 1936 και ο Ορτζονικίτζε
αυτοκτόνησε το 1937.
Από τα 26 τακτικά μέλη της Κ.Ε. του 10ου συνεδρίου
(δηλαδή της τελευταίας Κ.Ε. όπου συμμετείχε ο Λένιν)
τα 17 εκτελέστηκαν ή δολοφονήθηκαν. Από τα 10 τακτικά
μέλη του Π.Γ. του 1922 (δηλαδή από την καθοδηγητική
ομάδα που διεξήγε το νικηφόρο εμφύλιο) εκτελέστηκαν
τα 6. Από τα 31 στελέχη που αναδείχτηκαν στο Π.Γ.
μεταξύ 1919 και 1935 οι 20 εκτελέστηκαν. Όμως ακόμα και
για τους υπαλλήλους του Στάλιν το μέλλον δεν ήταν εγγυημένο:
Ο αρχηγός της ΓκεΠεΟυ Γιάκοντα εκτελέστηκε στα τέλη του 1936.
Ο διάδοχος του Γιεζόφ εκτελέστηκε το 1938. Ο Μπέρια εκτελέστηκε το 1953.
Στις 12 Ιουνίου του 1937 ο ρωσικός Τύπος ανακοινώνει
ότι ο στρατάρχης Τουχατσέφσκι και ο πολιτικός επίτροπος
του Κόκκινου Στρατού Γιακίρ μαζί με άλλους 6 στρατηγούς
συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν ως συνεργάτες των Γερμανών.
Ακολούθησε το ίδιο σενάριο: με συνοπτικές διαδικασίες
εκτελούνται οι 3 από τους 5 στρατάρχες, οι 13 από τους 15
αρχηγούς στρατιάς, οι 57 από τους 85 διοικητές σωμάτων
στρατού, οι 110 από τους 195 στρατηγούς μονάδων και
χιλιάδες κατώτεροι αξιωματικοί
Τον Απρίλη του 1939 συγκαλείται το 18ο συνέδριο του ΚΚΣΕ.
Μετά τον παραμερισμό και την εκτέλεση του Γιεζόφ, οι
εκτελέσεις είχαν περιοριστεί, αλλά δεν είχαν σταματήσει.
Πολλοί, π.χ., απ’ όσους επιστρέφουν από τον εμφύλιο
πόλεμο στην Ισπανία συλλαμβάνονται και εκτελούνται
ως ύποπτοι μόλυνσης από το μικρόβιο του «τροτσκισμού»
– ανάμεσά τους χάνεται ο Αντόνοφ Οβσέενκο, ο στρατιωτικός
αρχηγός της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα το 1917.
Μιας και οι ΚΚΕδες αρνούνται πλέον να αναγνωρίσουν
παλιότερες αποφάσεις του ΚΚΕ και του ΚΚΣΕ που περιέχουν
στοιχεία για τις εκκαθαρίσεις την περίοδο του Σταλινισμού
στηρίχτηκα στα στοιχεία που δίνει ο Ελλενστάιν. Αυτό γιατ
ί, αν και παρουσιάζει τα στοιχεία, παραμένει πολιτικά «φιλικός»
με τα ρεύμα του σταλινισμού. Ο ίδιος ο Ζ.Ε. δηλώνει ότι
θρήνησε τον Στάλιν, ενώ το βιβλίο του καταλήγει στην ‘
εκτίμηση ότι «το σταλινικό φαινόμενο ήταν μια μορφή
ύπαρξης του σοσιαλισμού». Αλλοι μαρξιστές ιστορικοί,
καθώς δίνουν ακριβέστερη και πιο σκληρή εικόνα, όμως
τα στοιχεία τους αντιμετωπίζονταν –κατά παράδοση-
με καχυποψία από τον κόσμο του ΚΚΕ. Επέλεξα να θυμίσω
την ιστορία, με τα δεδομένα που ακόμα και οι ηγεσίες των
ευρωπαϊκών ΚΚ υποχρεώθηκαν τελικά να αποδεχθούν ως αληθινά.
Υ.Γ.: Μανώλη τελικά ρε μπαγάσα είσαι σταλινικός με τα όλα σου. Φαντάζομαι ότι
στην ΚΟΒΑ σου όποιος διαφωνεί μαζί σου μαύρο φίδι που τον έφαγε...

Ξύδι ΤΟΠ
3 Μαρτίου 2014 στις 1:36 μ.μ.

Χάσαμε την ψυχραιμία μας Μανωλάκη?
Τι θα πει άραγε η ΚΟΒΑ πάνω σε αυτό?? Εεεε??

Ξυδάκι και σε σένα και στην ΚΟΒΑ......

πατερούλης
3 Μαρτίου 2014 στις 2:01 μ.μ.

"πες ονόματα αλλοιώς βγάλε το σκασμό"
Ωραίος ο Μανώλης 11:05!

Μανώλη έχεις κάνει ανακριτής της Ασφάλειας ή απλά θέλει ο Φασίστας να κρυφτεί και ο εκνευρισμός δεν τον αφήνει;

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 6:42 μ.μ.

ολα αυτα που αναφερεις ειναι απο της μυστικες υπηρεσιες των καπιταλιστικον κρατων εναντια στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ οτι και να πη καποιος ειναι λιγα και μετα θελετε και συνεργασια της αριστερας ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 7:11 μ.μ.

υπαρχει ενα πολυ ωραιο βιβλιο του βελγου συντροφου ΛΟΥΝΤΟ ΜΑΡΤΕΝΣ μια αλλη ματια στον ΣΤΑΛΙΝ. εξηγει μεσα με ανατριχιαστικες λεπτομεριες πως δουλευανε οι μυστικες υπηρεσιες των καπιταλιτικων χωρων με πρακτορες τους ΕΣΕΡΟΥΣ και ΜΕ ΝΣΕΒΙΚΟΥΣ για την ανατρποπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ και την επαναφορα του καπιταλισμου. το αφιερωνουμε σε ολους τους οπορτουνιστες να θαυμασουνε τα κατορθωματα τους σαν βασικοι και λυσασμενοι στυλοβατες του καπιταλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 9:21 μ.μ.

ο οστρονικιτζε αυτοκτονησε οταν τροτσκιστες για τους οποιους ειχε εγγυηθη την μεταμελεια επανελαβαν τα σαμποταζ ο κιροφ δολοφονηθηκε μεσα στο γραφειο του απο μενσεβικο το ιδιο και ο ζντανοφ. το 1938 οι ιαπωνες ετοιμαζαν επιθεση στην μογγολια οι σοβιετικοι ητανε ενημερωμενοι απο την αντικατασκοπια και ετοιμασαν επιθεση πρωτη οι στρατηγοι που εκτελεστηκαν με επικεφαλης τον τσουχατσεφσκι αρνηθηκαν της διαταγες. και λογο βιασυνης απεδωσες την δολοφονια του μπερια τον ιουνη του 1953 στον ΣΤΑΛΙΝ εισαι ατυχος γιατι ειχε πεθανη ο ΣΤΑΛΙΝ 5 μαρτη του 1953 αυτα εχει η οπορτουνιστικη βιασυνη ΠΑΝ

ΠΑΚ-ΜΑΝ
3 Μαρτίου 2014 στις 9:26 μ.μ.

ΠΑΝ. Μπαλτσαβία δεν χρειάζεται να απαντάς.
Ότι δε σε βολεύει θα το βγάλεις "πρακτόρικο", το γνωρίζουμε εκ των προτέρων.

Εδώ κατά τον Στάλιν όλοι σχεδόν οι Μπολσεβίκοι ήταν "πράκτορες".
Ο Λένιν μόνο την γλίτωσε γιατί αυτός πέθανε νωρίς βλέπεις!

Στην περίπτωσή σου ταιριάζει το:
"Αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την άποψη του ΚΚΕ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"

Οι απόψεις σας σπιλώνουν τον Κομμουνισμό και ευτυχώς η εργατική τάξη σας έχει πάρει μυρωδιά.

Εν τέλει μην ψάχνετε για Αντικομμουνιστές.
Μεγαλύτεροι Αντικομμουνιστές είναι κάτι τυπάκια σαν εσένα και τον Μαν....

Ψεύτες, υποκριτές, διαστρεβλωτές, δηλαδή Φασίστες με τα όλα σας....

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2014 στις 11:00 μ.μ.

Γ.Σ. Ρε ΚΚΕδες τελικά όχι μόνο είστε τελείως αμόρφωτοι, αλλά πλέον είστε και επικίνδυνοι για την
Κομμουνιστική υπόθεση. Να λοιπόν ο βίος και η πολιτεία του Λούντο Μαρτενς. Αρχηγός του κόμματος PTB, επί προεδρίας του ,
τη δεκαετία του 70 χαρακτήριζε «σοσιαλοιμπεριαλιστική» την ΕΣΣΔ, καλούσε την εργατική τάξη του Βελγίου να προετοιμαστεί
απέναντι στην επερχόμενη Σοβιετική Επίθεση και να ενισχύσει το ΝΑΤΟ στα πλαίσια της δημιουργίας
ενός αντισοβιετικού μετώπου, Το 1976 στήριξε τον στρατηγό Robert Close μετέπειτα πρόεδρο της
Διεθνούς αντικομμουνιστικής Λίγκας (World Anticommunist League) όταν αυτός δήλωνε ότι τα σοβιετικά τανκ
θα προσέγγιζαν τον Ρήνο σε 48 ώρες. Στήριξε άκριτα την κινέζικη επίθεση ενάντια στο Βιετνάμ το 1979,
τον Πολ Ποτ στην Καμπότζη, Επίσης δήλωνε θαυμαστής του Γκορμπατσόφ!Μια ζωή τάχε μια χαρά με τους
σοσιαλοδημοκράτες γενικούς γραμματείς του βελγικού σοσιαλιστικού συνδικάτου, (FGTB) και με το Σοσιαλιστικό
κόμμα του Βελγίου, με το οποίο και συνεργάζονταν. Πέρασε μια μεγάλη περίοδο της ζωής του στο Κονγκό σαν
σύμβουλος του Καμπίλα. Έχει κατηγορηθεί για πολλά και διάφορα από τους ίδιους τους κογκολέζους αγωνιστές
Στο βιβλίο του L'U.R.S.S. et la contre-révolution de velours (EPO, 1991) αναφέρει καταλέξη ...
Γκορμπατσόφ δίνει πίσω στον κομμουνισμό to αληθινό ανθρώπινο πρόσωπό του!!!
ΚΚΕδες και Κνιτόπουλα αυτό το βιβλίο Μην περιμένετε να το μεταφράσει η Σύγχρονη εποχή !

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

9.25 ειναι λογικο να βαφτιζεις ολους τους ΕΣΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ οτι ητανε ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ωστε να μοιαζει στα ματια του κοσμου που δεν ξερει την ιστορια οτι ταχα ο ΣΤΑΛΙΝ δολοφονησε ολους τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ αυτη αλλωστε ειναι διαχρο νικα η αποστολη του οπορτουνισμου η στηριξει παση θυσια του καπιταλισμου αξιος ο μισθος σας 11.00 τα λογια σου για τον σ. ΜΑΡΤΕΝΣ ειναι η αποδειξη ποσο σας πονανε η αληθειες του βιβλιου. η ανατροπη στην ΕΣΣΔ ξεκινησε το 1956 με το 20ο συ νεδριο και ολοκληρωθηκαν το 1991 με την περεστρο ικα ΠΑΝ.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2014 στις 9:30 μ.μ.

παντως ειναι καταπληκτικο τα ιδια επιχειρηματα που χρησιμοποιουν οι καπιταλιστες εναντια στον ΣΤΑΛΙΝ και στους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ χρησιμοποιουν και οι οπορτουνιστες στην αντισταλινικη υστερια τους συνεχιστε αυτη αλλωστε ειναι η δουλεια σας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Αρες, μάρες, κουκουνάρες. Ονόματα από αυτός που "κυνήγησε ο κακός Στάλιν" που και πότε, θα πείτε? Η μήπως τώρα τα γεγονότα της Ουκρανίας σας αποδομούν τον "αντισταλινισμό" και τους "λοιμούς της Ουκρανίας", γιατί αν συνεχίστε να τα λέτε, αντικειμενικά συντάσεστε με τους ναζί, και έχετε φρενιάξει? Εδώ σας είπα προβοκάτορες και δεν ενοχληθήκατε, το σκασμός σας πείραξε? Μανώλης

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2014 στις 4:42 μ.μ.

Μανώλη είσαι άπαιχτος.
Παραπάνω σου παρέθεσαν καμιά 30 ονόματα στελεχών που εκτελέσθηκαν και ζητάς και ρέστα;
Τι θέλεις δηλαδή πλήρη λίστα με εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισθέντες;

Μήπως έχετε γίνει παντελώς αστείοι;

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2014 στις 5:32 μ.μ.

4.02 δεν ζηταει τα ρεστα. ζηταει ονοματα μπολσεβικον που λετε ταχα οτι εκτελεστηκαν και εσυ μας αναφερεις ΕΣΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΥΣ καραμπινατους πρακτορες των μιστικων υπηρεσιων του καπιταλισμου. αλλα ειπαμε αξιος ο μισθος σας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

Μανωλης. εφιαλτες εχουνε με τον ΣΤΑΛΙΝ συντροφε ειναι ο κοινος εφιαλτης ολων των παιδιων του καπιταλισμου ειναι και η επετειος του θανατου του μεγαλου μας συντροφου σημερα οποτε εχουνε μεγαλους εφιαλτες ασ δειξουμε λιγο κατανοηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger