Home » , » Οι υπερεξουσίες Μπαλτάκου και ο "ανήξερος" Σαμαράς (Βίντεο)

Οι υπερεξουσίες Μπαλτάκου και ο "ανήξερος" Σαμαράς (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 | 7:17 μ.μ.

Τα όσα κατέθεσε ο πρώην γγ της κυβέρνησης και στα προηγήθηκαν στην «Μπαλτακιάδα» τα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Δεν είναι όμως για μας αυτή η ουσία όλης αυτής της παρακρατικής λειτουργίας που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες. Το σημαντικό είναι το μπαράζ δημοσιευμάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που πάει να εμπεδώσει την αντίληψη ότι ο Μπαλτάκος είχε «αυτονομηθεί», ακολουθούσε «προσωπική στρατηγική» και ο πρωθυπουργός δεν είχε την παραμικρή αντίληψη για την δραστηριότητά του. 

Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί. Το ότι ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης ήταν το άτομο που αναλάμβανε όλες τις «βρόμικες δουλειές» και αν ανοίξει το στόμα του θα «κάψει» πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους φαίνετε και από το γεγονός ότι ο Σαμαράς αντί να τον διαγράψει απ’ την Ν.Δ και να τον διώξει από το πόστο του με συνοπτικές διαδικασίες του παραχώρησε το προνόμιο να υποβάλλει την παραίτηση του και να παρουσιάζεται σήμερα τιμητής της πολιτικής ζωής.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι Δένδιας και Αθανασίου δεν τόλμησαν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του για τα όσα τους απέδωσε στο γνωστό βίντεο.

Το πόσο στενή σχέση είχε ο Μπαλτάκος με τον Σαμαρά είναι οι εξουσίες που είχε παραχωρήσει ο πρωθυπουργός στον πρώην γ.γ της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν ο Μπαλτάκος δεν έδινε το «πράσινο φως» κανένας υπουργός δεν μπορούσε να προβεί σε καμιά ενέργεια.
Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία γ’ αυτό αντιγράφουμε από το νόμο 4117, που ψηφίστηκε πέρυσι τις υπερεξουσίες του Μπαλτάκου: «Αποδέχεται και προσυπογράφει υπουργικές τροπολογίες, νομοτεχνικές βελτιώσεις, προσθήκες, διορθώσεις ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στα κατατιθέμενα νομοσχέδια». Ο ίδιος νόμος ξεκαθαρίζει ότι χωρίς τη σύμφωνη του Μπαλτάκου οι διορθώσεις, οι προσθήκες και οι παρεμβάσεις αυτές «δεν παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες της Βουλής, θεωρούνται ως μη γενόμενες και δεν εισάγονται προς ψήφιση».

Κλείνουμε τη ανάρτησή μας με πια καίρια επισήμανση του Ν. Μπογιόπουλου στην εφημερίδα Realnews.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήξερε τις επαφές Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή. Ωραία. Οτι ο Μπαλτάκος εφέρετο να δηλώνει ότι «το σενάριο της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο» δεν το ήξερε;

Για τις δηλώσεις του βουλευτή Ταμήλου ότι «οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε αλλοδαπούς βόλευαν τη Νέα Δημοκρατία», δεν ήξερε;

Οτι 50 (!) βουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ της Χρυσής Αυγής στην ίδια συνεδρίαση που ο υπόδικος -σήμερα- Παππάς αναφέρθηκε με περηφάνια στη ναζιστική του νιότη δεν ήξερε;

Οτι ακόμα και ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ., ακόμα και υπουργός της Ν.Δ., ψηφίσαν υπέρ (!) του Κασιδιάρη, όταν συζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για την επίθεση στην Κανέλλη και στη Δούρου, δεν ήξερε;

Κάποιοι, στην υπόθεση Μπαλτάκου, παρουσιάζουν τον κ. Σαμαρά σαν να μην είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» επιστήθιος συνεργάτης του. Νομίζουν ότι έτσι… προστατεύουν τον κ. Σαμαρά.
Τους θυμίζουμε τι έλεγε ο Μακιαβέλι: «Δεν έχει μικρή σημασία για έναν ηγεμόνα η εκλογή των υπουργών του: Αυτοί είναι καλοί ή όχι, ανάλογα με τη σύνεση του ηγεμόνα. Και η πρώτη υπόθεση που μπορεί να κάνει κάποιος για το μυαλό ενός άρχοντα είναι να δει τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Και όταν είναι ικανοί και πιστοί, μπορεί πάντοτε να έχει τη φήμη του συνετού (…). Αλλά, όταν είναι αλλιώτικοι, δεν μπορεί να σχηματίσει κανείς ευνοϊκή κρίση γ” αυτόν, γιατί το πρώτο λάθος που κάνει, το κάνει σ” αυτή την εκλογή».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

Να λοιπόν που όταν στριμώχνεται ένα σιχαμερό κόμμα βρίσκει ως δια μαγείας χρήματα. Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα μέχρι το «πρωτογενές πλεόνασμα» του σαμαρά χρησιμοποιείται η ίδια παλιά αλλά δοκιμασμένη συνταγή. Τώρα «λεφτά υπάρχουν» γιατί μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. «Πάμε καλά» γιατί οι κυβερνώντες, ή πιο σωστά οι βρικόλακες, που έκαναν τόσα χρόνια αφαίμαξη από τις τσέπες μας στριμώχθηκαν και βλέπουν τον εκλογικό τους αφανισμό. Κλασική αντίδραση θρασύδειλων: Όταν τα πράγματα αγριεύουν και ο όλεθρος πλησιάζει τότε αρχίζουν να δίνουν, όχι πολλά, ένα ξεροκόμματο, ένα μικρό κλάσμα όσων έκλεβαν τόσο καιρό μπας και μας κοροϊδέψουν ξανά. Αλλά είναι πολύ αργά. Χάρη στο σκάνδαλο – «Μπαλτάκος» συμψηφίζεται «προεκλογικά» ο ΦΠΑ. Πράγμα, που ενώ έπρεπε λογικά, να γίνει εδώ και πολύ καιρό δεν γίνονταν. Γιατί; Γιατί ακολουθείται πιστά η θεωρία του Μακιαβέλι που έλεγε «δημιούργησε το πρόβλημα και μετά δώσε λύση για να φανείς σωτήρας». Χάρη στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται, προεκλογικά πάντα, έστω και αυτά τα λίγα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους από την πολιτική των κλεπτών και απατεώνων τοκογλύφων. «Καλό» το κόλπο, κλέβουν 1000 σου επιστρέφουν 5 από τα κλεμμένα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και πρέπει να τους έχεις κι υποχρέωση! Θα βγούμε στις αγορές... Το ότι το Μνημόνιο το έκαναν γιατί όπως έλεγαν «δεν μας συνέφερε το επιτόκιο των αγορών» το ξέχασαν. «Ξέχασαν» τα πάντα. Μετά τις εκλογές φυσικά θα τα ξαναθυμηθούν. Θα θυμηθούν το χαράτσι στα ακίνητα, ακόμα και τα αναξιοποίητα (το έχουν έτοιμο), θα θυμηθούν την φράση «το μνημόνιο είναι σωτηρία», ναι! αυτό που σήμερα ξορκίζουν και που οι ίδιοι ψήφισαν, θα θυμηθούν να αυξήσουν σε 25€ την είσοδο στα νοσοκομεία, θα θυμηθούν και πάλι τον ακροδεξιό τους εαυτό. Ο κάθε φαύλος ακροδεξιός μαλάκας θα γράφει τις σαχλαμάρες του γλύφοντας τον αρχηγό, όχι κατ ανάγκη τον σημερινό, αλλά αυτών που οι ξένοι θα επιβάλουν για να συνεχίσει ως κάτι «νέο» το πλιάτσικο. Θα εντείνουν μετά τις εκλογές τη λεηλασία, ώστε να πάρουν στο χιλιαπλάσιο όσα προεκλογικά έδωσαν. Προς το παρόν διορίζουν τα γαλάζια παιδιά στη ζούλα. Κάνουν τα ρουσφέτια τους και περιμένουν να μας στείλουν το λογαριασμό των φαγωμένων από τα κομματόσκυλα μετά τις εκλογές. Είναι τρομοκρατημένοι τώρα. Ας κάνουμε τον πανικό τους πραγματικότητα κι ας τους τηγανίσουμε σ’ αυτές τις εκλογές. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα βρωμερά τους σχέδια, ανατρέποντας τους ίδιους. Είναι πλέον στο χέρι μας. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger