Home » , » Ο Σαμαράς της αστάθειας

Ο Σαμαράς της αστάθειας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 | 6:42 μ.μ.


Πηγή: Θανάσης Καρτερός -  "Hot Doc"

0 Αντώναρος έγραψε ότι το ψηφοδέλτιο Σαμαρά για τις ευρωεκλογές βρίθει από Γουλιμήδες. Η Μέρκελ έγραψε ότι χαιρετίζει την πολιτική της λιτότπτας, άσχετα αν οι σμπίροι του Σαμαρά στο Αθπναϊκό Πρακτορείο βάφτισαν κατόπιν άνωθεν εντολής τη λιτότητα εξυγείανση - με έψιλον γιώτα λόγω βιασύνης, ή λόγω αμορφωσιάς.
Ο Μηαλτάκος σεργιανίζει στα ραδιόφωνα για να εξηγήσει ότι θα κυβερνούσαν πενήντα χρόνια αν τα έβρισκαν με τον Παναγιώταρο και τον Καιάδα. Και ο βασικός σύμμαχος Βενιζέλος, κρυμμένος κάτω από την Ελιά, δεν αισθάνεται τώρα τελευταία τόσο καλά.

Ο Σαμαράς είναι άοχημα στριμωγμένος ενόψει εκλογών. Η έξοδος στις αγορές προκάλεσε στο εξωτερικό σε άλλους θυμηδία και σε άλλους τη χαρά του τοκογλύφου που βλέπει σίγουρο, εύκολο και μεγάλο κέρδος. Και στο εσωτερικό, φούσκωσε μεν το χρέος, ξεφούσκωσε όμως γρήγορα τις μεγάλες προσδοκίες για εκλογικά οφέλη. Τι μένει; Πρώτα-πρώτα η αθλιότητα -και λίγα λέμε- με τα κατοστάρικα της ντροπής που θα μοιραστούν σε ένα εκατομμύριο Έλληνες λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Πρόκειται για τη χυδαιότερη, μαζικότερη και ακριβότερη απόπειρα εξαγοράς ψήφων από καταβολής ελληνικού κράτους.

Με τα κατοστάρικα πάει πακέτο και η σταθερότητα. Ο Σαμαράς εμφανίζεται μπροστά στο καχύποπτο εκλογικό σώμα ως ο στιβαρός ηγέτης, ο εγγυητής της σταθερότητας. Πρόκειται για μετάφραση επιπέδου Αθηναϊκού Πρακτορείου. Διότι ως σταθερότητα μεταφράζεται η επιμονή σε μια πολιτική που έχει καταστρέψει την οικονομία και τη χώρα, η υποταγή στο Βερολίνο, η προσκόλληση σε ένα θηριώδη παλαιοκομματισμό, ο έρωτας με τους νεοναζί, η ανηθικότητα των υποσχέσεων που επαναλαμβάνουν τα Ζάππεια σε νέα έκδοση, η διολίσθηση της δημοκρατίας σε αυταρχισμό, η ταπείνωση της χώρας και των ανθρώπων της. 

Αλλά κι αυτή ακόμα η σταθερότητα είναι επί ξύλου κρεμάμενη. Πρώτον, γιατί στην ίδια την κοινωνία, όπου τα πράγματα αλλάζουν κάθε μέρα προς το χειρότερο, δεν είναι και τόσο ρεαλιστική η πρόβλεψη να περιμένει κανείς σταθερότητα. Η κινούμενη κοινωνική άμμος που κατάπιε το ΠΑΣΟΚ, μισοκατάπιε τη ΝΔ, ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, έθρεψε τη Χρυσή Αυγή κλπ., εξακολουθεί να παγιδεύει προβλέψεις και προγνωστικά. Και δεύτερον, γιατί ο βασικός σύμμαχος του Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Αν μιλάμε μάλιστα για τη σταθερότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, τότε όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Ως εκ τούτου, ο Αντώνης Σαμαράς μάλλον την αστάθεια παρά τη σταθερότητα εγγυάται. Εκτός πια κι αν κανείς καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι διατεθειμένοι να δέχονται εσαεί ό,τι ο συγκεκριμένος πολιτικός εκπροσωπεί: Το μείγμα κοινωνικής αγριότητας, εθνικής υποτέλειας, δημοκρατικής έκπτωσης και ακραίας δημαγωγίας που αυτή τη στιγμή αποτελεί καθεστώς στην Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει και ούτε υπάρχει περίπτωση να συμβεί, όσο κι αν στην επιφάνεια της κοινωνίας δεν καταγράφονται όλα τα ρεύματα και οι δονήσεις που λαμβάνουν χώρα στα βάθη της. Κι έτσι εξηγείται γιατί ο Σαμαράς είναι αναλώσιμος, όπως ο Παπανδρέου κι ο Παπαδήμος, για κείνους που τον στηρίζουν. Προκειμένου τα πράγματα να μη φτάσουν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις και να μην ανοίξει ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς θα γίνει Ιφιγένεια. Ως εκ τούτου, ενώ μιλά για σταθερότητα, ετοιμάζει και τις βαλίτσες του. Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει κεφάλι στις ευρωεκλογές, τότε το πιο πιθανό είναι να δούμε καινούριο ένοικο στο Μαξίμου. Για να αποδειχτεί ότι οι πρωθυπουργοί των μνημονίων είναι μιας χρήσεως... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Απριλίου 2014 στις 11:32 π.μ.

ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΑ ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ" ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αν τα στελέχη του κόμματός του κρατάνε στο χέρι τον πρώην πρωθυπουργό, τότε ποιος μπορεί να αποκλείσει να τον κρατάνε στο χέρι ακόμη και ξένες μυστικές υπηρεσίες και μέσω της συγκάλυψής του να κρατάνε στο χέρι και ολόκληρη την κυβέρνηση, εκβιάζοντας μέσω αυτής την ίδια μας την πατρίδα???...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3153.html

Απίστευτα και πρωτοφανή είναι αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Η πολιτική διαχείριση ξεπέφτει σε επίπεδα συμμορίας μαφιόζων, και την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη σφυρίζει αδιάφορα ενώ το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του επιμένει με τρόπο προκλητικό να σιωπά.

Ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί την πολιτική του αυτονόμηση και την ίδια στιγμή δια μέσου των πλέον επίσημων κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη διαρρέεται πως: «Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Τον έχουμε στο χέρι».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν κατά καιρούς σε κυβερνητικές υποθέσεις, που δηλώνουν ευθέως και απερίφραστα ότι «έχουν στο χέρι» τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Ρωτάμε: Υπάρχει καμία αμφιβολία μετά από αυτή τη δήλωση, πως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πλέον να λειτουργεί απροκάλυπτα με όρους συμμορίας εκβιαστών που μάλιστα δε διστάζει...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3153.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger