Home » , , » Ενας διάλογος που θα μπορούσε να είχε γίνει - Καταρρέει η υπεράσπιση της ναζιστικής ομάδας

Ενας διάλογος που θα μπορούσε να είχε γίνει - Καταρρέει η υπεράσπιση της ναζιστικής ομάδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 | 5:15 μ.μ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, που υπογράφει ο Λάκης Μπέλου η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και ο διάλογος που ακολούθησε με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν το γεγονός που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη δημοσιότητα, σήμερα.

- «Τι κάνεις Ανγκέλα;» τη ρώτησε ο Κασιδιάρης.

- «Λέγε με Εύα Μπράουν, Ηλία», απάντησε.

- «Λέγε με Αδόλφο Χίτλερ» ανταπάντησε αυτός.

Από την ίδια εφημερίδα επίσης παραθέτουμε ένα άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς.

Καταρρέει η υπεράσπιση της ναζιστικής ομάδας

Σελίδες του κρυφού καταστατικού της Χρυσής Αυγής είναι πανομοιότηπες με το Οργανόγραμμα-Εσωτερικό Κώδικα που βρέθηκε στο σπίτι του Χρίστου Παππά στα Γιάννενα.

Ενα εσωτερικό κείμενο της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα επιβεβαιώνει όσα επιχειρούσαν τόσους μήνες να διαψεύσουν τα στελέχη της, τη γνησιότητα δηλαδή του κρυφού Καταστατικού της ναζιστικής οργάνωσης που αποκάλυψε πρώτη η «Εφ. Συν.» την επομένη των πρώτων συλλήψεων (29.9-2013).

Το ντοκουμέντο αυτό επιγράφεται «Κύκλος της Χρυσής Αυγής, Εσωτερικός Κώδικας» και οι δυο πρώτες σελίδες του είχαν δημοσιευτεί σε ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα στο «Εθνος της Κυριακής» (6.10.2013). Από το σύνολο του κειμένου προκύπτει ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αντιλαμβανόταν την οργάνωση ως ένα είδος τεκτονικής στοάς.

Αυτό διαφαίνεται κυρίως στη σελίδα που επιγράφεται «Εσωτερική Πυραμίς», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το όνομα «Χρυσή Αυγή» ο Μιχαλολιάκος το εμπνεύστηκε από το «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn). Σ' αυτό το Τάγμα διέπρεψε ο γνωστός για τις σατανιστικές του τάσεις Αλιστερ Κρόουλι, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τους εγχώριους αντιγραφείς του.

Την αρχική συγκρότηση της Χρυσής Αυγής με τη μορφή «μασονικού τάγματος» περιγράφει στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο και ο συνιδρυτής της οργάνωσης Ιων Φιλίππου (ψευδώνυμο του Ιωάννη Περδικάρη): «Την Κυριακή 9.2.1986, ημέρα ειδικά και προσεκτικά επιλεγμένη, ημέρα σύγκλισης ουρανού και γης, έλαβε χώρα η μυητική τελετή της ίδρυσης του εθνικοσοσιαλιστικού τάγματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» («Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης», εκδ. Ηλεκτρον, Αθήνα 2013, σ. 35).

Πέρα από την εμμονή στον μυστικισμό που υποδηλώνει αυτή η αναφορά, επιβεβαιώνει επίσης το ότι η πειθαρχία στην οργάνωση είναι τυφλή και ότι η ηγεσία είναι αυτή που αποφασίζει για όλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αρχηγός εμφανίζεται ως «Αρχιερεύς», ενώ τον ακολουθούν κατά σειρά οι Αξιοι, οι Ταξιάρχες, οι Αξιωματικοί, οι Ιππότες και οι Ταγοί, και σε απόσταση, στη βάση της πυραμίδας, βρίσκονται οι Ομάδες των απλών μελών.

Στον πυρήνα της ηγεσίας που ονομάζεται «Χρυσή Στοά» και βρίσκεται πάνω από τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται ο Αρχηγός (Αρχι-ερεύς) και οι Αξιοι, ενώ πιο κάτω βρίσκεται το Κεντρικό Συμβούλιο και οι Φαλαγγάρχες.

Το οργανόγραμμα

Αλλά το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της αποκάλυψης είναι ότι επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του Καταστατικού. Οπως φαίνεται από τη σελίδα με το οργανόγραμμα της οργάνωσης, τόσο ο διαχωρισμός μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και «Λαϊκού Συνδέσμου» όσο και οι έξι Διευθύνσεις και τα Τμήματα αυτών των Διευθύνσεων είναι απολύτως ταυτόσημα με εκείνα που αναφέρονται στο κρυφό Καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο τα ηγετικά της στελέχη απολογούμενα έχουν απορρίψει ως «ανύπαρκτο» ή «κατασκευασμένο».

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος κ.λπ., αλλά και ο ίδιος ο Πάππάς είχαν απορρίψει ως κατασκευασμένο το Καταστατικό και είχαν επιτεθεί στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη με ακραίους χαρακτηρισμούς επειδή περιέλαβε το Καταστατικό στο πόρισμά του για την εγκληματική οργάνωση.

Στην απόρριψη αυτού του Κα-ταστατικού έχει στηρίξει η Χρυσή Αυγή και την αρχική της επίθεση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Τώρα αποδεικνύεται ότι οι σελίδες 5 και 6 του Καταστατικού είναι πανομοιότυπες με το Οργανόγραμμα του ντοκουμέντου που είχε στη ναζιστική του γιάφκα ο Χρήστος Παππάς. Και έτσι καταρρέει ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός της οργάνωσης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger