Home » , » Με χρήματα του ελληνικού λαού η κυβέρνηση πληρώνει τα χρέη των εκδοτών!!!

Με χρήματα του ελληνικού λαού η κυβέρνηση πληρώνει τα χρέη των εκδοτών!!!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 | 9:03 μ.μ.

Μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη στην συνείδηση του λαού, μια κυβέρνηση εθνικής καταστροφής που βασίζει την παραμονή της στην εξουσία στις δυνάμεις καταστολής και στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της, είναι επόμενο να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν εργαλείο «μπουκώνοντας» με ζεστό κρατικό χρήμα έντυπες και ηλεκτρονικές «ντουντούκες» της.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που διαβάζουμε στις «τυπολογίες»

Με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης, εξοφλεί η εκδοτική εταιρεία Μακεδονική Εκδοτική – Εκτυπωτική ΑΕ τις οφειλές της προς τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, ύψους 2.038.472 ευρώ! Η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις αρχές Απριλίου, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Αναλαμβάνει πλέον η κυβέρνηση να πληρώνει απευθείας από τα χρήματα του δημόσιου κορβανά τα χρέη των εκδοτών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό στην περίπτωση της εφημερίδας «Μακεδονία» είναι καταφατική. Σύμφωνα με την απόφαση Μηταράκη, που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου, εκταμιεύεται το ποσόν των 2.038.472 ευρώ για την εξόφληση των οφειλών της εταιρείας απευθείας στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, 1.488.472 ευρώ για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και 550.000 ευρώ για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα ποσά εντάσσονται στον λογαριασμό του έργου επιχορήγησης της επιχείρησης Μακεδονική Εκδοτική – Εκτυπωτική ΑΕ και της συνδεδεμένης με αυτήν Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ενίσχυση Βιομηχανικών, Βιοτεχνικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2013!
Η επιχείρηση της Θεσσαλονίκης έχει λάβει ήδη το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, ύψους 8.181.527,99 ευρώ!

Η απόφαση για την έγκριση της επιχορήγησης υπεγράφη από τον υφυπουργό στις 31.12.2013 και την ίδια ημέρα εκταμιεύτηκαν τα ποσά των 520.000 ευρώ και 6.707.373,58 ευρώ. Στις 23 Ιανουαρίου, με άλλη απόφαση, εκταμιεύτηκε το ποσόν των 954.154,41 ευρώ προς την επιχείρηση. Η τελευταία πράξη στην απευθείας ενίσχυση της εφημερίδας «Μακεδονία» από λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού ήταν η πληρωμή των χρεών της εκδοτικής εταιρείας σε ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδοτική εταιρεία δεν έχει ακόμη εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της, ενώ αρνείται να πληρώσει τις αποζημιώσεις ακόμη και σε όσους έχουν κερδίσει δικαστικά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2014 στις 9:32 μ.μ.

Ιερά και Oσια EINAI ο Άνθρωπος, η Yπαρξή του, τα Aνθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία, H AYTOΔIAΘEΣH ! Aπάντησε ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωση Στουρνάρα πως «δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια». AKOYΣON - AKOYΣON ...ΣTOYPNAPH, ΦTOY ΣOY !!!

Από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα αποκαλύπτονται «η ΦTΩXOΠOIHΣH THΣ KOINΩNIAΣ, H KATAPPEYΣH TOY KOINΩNIKOY IΣTOY KAI H ..... ΘEOΠOIHΣH TOY XPHMATOΣ», σημείωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, EΓΩ KAI O KAΘE EΛΛHN !!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger