Home » » Ο "Επαναστατικός Αγώνας" αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Ο "Επαναστατικός Αγώνας" αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 | 4:01 μ.μ.

Με μια μακροσκελέστατη προκήρυξη που δημοσιεύεται στο  indymedia η οργάνωση «Επαναστατικό Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, που έγινε στις 10 Απρίλη και είχε στόχο το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της προκήρυξης επιλέχτηκε αυτή η ημερομηνία γιατί  «σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές προς αναζήτηση του πρώτου μακροπρόθεσμου δανείου μετά από τέσσερα χρόνια».

«Η “σωτηρία της χώρας” αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, αφορά την υπερεθνική άρχουσα τάξη και τους ισχυρούς δανειστές της χώρας. Αφορά τις δομές και τους θεσμούς του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Αφορά τα κράτη, το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αφορά τους κάθε λογής πολιτικούς λακέδες του καθεστώτος που το στηρίζουν με κάθε τίμημα. Αφορά μια αισχρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτούς που δεν αφορά αυτή η “σωτηρία” και που αντιθέτως, πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη σωτηρία του συστήματος από την κρίση, είναι η πλειοψηφία του λαού», τονίζεται στην προκήρυξη, ενώ «Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».





Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger