Home » , , » Εξω οι φασίστες από τα σωματεία

Εξω οι φασίστες από τα σωματεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Μαΐου 2014 | 2:51 μ.μ.

 Του Κωνσταντίνου Παπλωματά
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ορισμένα κρούσματα εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχουν σχέση με το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό, αντικομμουνιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Στηρίζεται για το σκοπό αυτό, ποικιλόμορφα από το σύστημα, από το αστικό κράτος, από τη μεγαλοεργοδοσία.

Η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
 
Η ιδεολογία, οι θέσεις και η πρακτική της Χρυσής Αυγής στηρίζουν το σύστημα. Για το λόγο αυτό, δεν έχουν θέση στα σωματεία οι χρυσαυγίτες εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί αντίθετα έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κομμάτων, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τον φασισμό.

Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε., που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, που επιτρέπει σε χώρες μέλη της Ε.Ε., να μπαίνουν οι ναζί στα σχολεία και να κάνουν μάθημα σε μικρά παιδιά (βλέπε Λετονία). Η εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. Για το λόγο αυτό, όρισε την 23η Αυγούστου σαν «ημέρα μνήμης των θυμάτων από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, από τον κομμουνισμό και το ναζισμό». Για το λόγο αυτό, μετέτρεψε την 9ηΜάη, από ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών ενάντια στο ναζισμό (είναι η ημέρα που τελείωσε επίσημα ο Β’ παγκόσμιος Πόλεμος και υψώθηκε η σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ), σε ημέρα της Ε.Ε.

Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων ιστορίας που:

διαστρεβλώνουν βάναυσα την επιστημονική και ιστορική αλήθεια
αποκρύπτουν ή παραχαράσσουν το ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την ιστορία της αντίστασης του λαού μας

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής, θα αποκαλύπτεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Να διαγραφούν οι φασίστες από τα σωματεία.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger