Home » , » Αποτελέσματα εκλογών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αποτελέσματα εκλογών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 | 5:06 μ.μ.


Ο πίνακας που παραθέτουμε με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στα ΑΕΙ είναι από την  ιστοσελίδα της «Πανσπουδαστικής». 

Σύμφωνα μ’ αυτόν πρώτη δύναμη εξακολουθεί να είναι η ΔΑΠ –η οποία σημείωσε πτώση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2013-, ακολουθεί η Πανσπουδαστική με διακριτή αύξηση των δυνάμεων της, ενώ πτώση παρουσίασαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΑΡΕΝ  σε αντίθεση με τα ΕΑΑΚ που αύξησαν ελαφρώς τις δυνάμεις τους.

Από την ίδια ιστοσελίδα παρακολουθούμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στα ΤΕΙ


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 6:23 μ.μ.

H ΠΚΣ ειναι η μονη δυναμη που αυξησε τις ψηφους της σε απολυτους αριθμους και το εκανε μαλιστα παρα την μειωση των συμμετεχοντων στις εκλογες

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 7:13 μ.μ.

Μας δουλέυετε ἠ μας κοροιδέυετε;Αποφασίστε.Καμία άυξηση δεν κατέγραψαν τα ΕΑΑΚ.Απλός άυξησαν τα ποσοστά τους στα ΑΕΙ λόγο της ανεβασμέσης αποχής σε σχέση με τις περσινές εκλογές.Σε αριθμούς ψηφισάντων όμως παρουσίασαν και τα ΕΑΑΚ αισθητή μείωση.Οσό αναφορά την εικόνα για τα ΕΑΑΚ στα ΤΕΙ μπορείς να την παρομοιάσεις απλά με πανολεθρία.Καταποστίστηκαν αρκετά και σε ποσοστά και σε ψύφους.Η μόνη πραγματικά κερδισμένη βγήκε η ΠΚΣ με σημαντική άυξηση και σε ποσοστά και σε ψήφους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και αποτελεί πλέον την δέυτερη δύναμη στα ανώτερα και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μετά απο 25 χρόνια.Το επόμενο βήμα σύντομα θα είναι και η πρωτιά.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Καλύτερα να τα δείτε εδώ

http://nka.gr/ekloges

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 8:28 μ.μ.

χωρις βεβαια σε καμμια περιπτωση η ψηφοι να ειναι το βασικο κριτηριο για τους κομμουνιστες πως γινετε να εχει ανοδο η ΚΝΕ τη στιγμη που εχει σεχταριστικη πολιτικη το ΚΚΕ και υποτιθετε οτι δεν εχει απηχηση στο λαο. αυτο θα πρεπει να μας το εξηγησουνε οι εραστες της καλπης ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 9:21 μ.μ.

@7:53
Τα είδα αδερφέ και εκεί για καλύτερα που έχει 162 σχολές. Ακόμα ψάχνω να βρω την άνοδο των ΕΑΑΚ....

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 9:48 μ.μ.

Καλα μπορεί να μας εξηγησει καποιος γιατί το 27% δεν μεταφραζεται σε χωρους εργασίας κ σε συλλογους νεολαίας? Παντως οπως ειπε κ ενας συναδελφος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ : καλυτερα να ειμασταν ενα 3% παρα αυτο το χαλι που δεν μεταφραζεται στο κινημα. Μαλλον ο ανθρωπος καταλαβαινει οτι το κινημα δεν ειναι κατι αοριστο χωρις ταξικο περιεχόμενο κ προσανατολισμό.Ρε ξεφτιλες ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΙ ακομα κ στα πανεπιστημια καταιδρωμενοι ερχεστε.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 10:41 μ.μ.

Για 9.48 : Σωστά τα λες μέχρι ένα σημείο και πολύ καλά τα αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές που δείχνουν ότι τουλάχιστον η σπουδάζουσα νεολαία σκέφτεται με τη λογική, αλλά πρέπει να ξέρης ότι , όποιος και αν είναι ο αντίπαλος σου , πρέπει να υπάρχει πάντα ο πολιτικός και εμπεριστατωμένος λόγος που αυτό κάνει τη διαφορά του ΚΚΕ από τα αστικά κόμματα, για αυτό η τελευταία πρόταση σου δε είναι μέσα στα πλαίσια αυτά, αυτή είναι η άποψη μου.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 1:37 π.μ.

Η "μικρο-διανόηση" των ΤΕΙ, προερχόμενη από τα λαικά και αγροτικά στρώματα, με το 70% σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ μαζί, αντιπροσωπεύει τον μαρασμό της συντηριτικούρας και του ατομισμού. Την ξεφτίλα δηλαδή των αθλίων της χρόνιας ανεργίας και της υποαπασχόλησης.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2014 στις 12:53 μ.μ.

Να θυμίσω στους νεώτερους, ότι οι πρώτες φοιτητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 1974, ανέδειξαν 1η δύναμη εν συνόλω τις δυνάμεις του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, με πληθώρα σχημάτων και 60 Συνέδρους και ποσοστό επί των εγκύρων ψήφων 22%. Δεύτερη η ΠΣΚ με 77 Συνέδρους και ποσοστό επί των εγκύρων 19,5%. Η ανωμαλία κατακύρωσης εδρών έναντι ψήφων, οφειλόταν σε δύο λόγους.
1) Στην a priori εδροδοσία σχολών, για τις οποίες, δεν υπήρχαν παλαιότερα αξιόπιστα δεδομένα εκλογικής δύναμης.
Έτσι για παράδειγμα έδιναν 7 έδρες ΕΦΕΕ στην Οδοντιατρική σχολή και 9 μόλις αντίστοιχες έδρες στην Πάντειο.
Ενώ το φυσιολογικό βάσει της εκλογικής προέλευσης, θα ήταν 4 προς 12 αντιστοίχως.
2) Στην πολυδιάσπαση εκλογικών σχημάτων του ίδιου πολιτικού χώρου και στις ίδιες ομάδες σχολών, με αποτέλεσμα την διασπορά μη ικανών υπολοίπων αριθμών ψήφων προς κατάληψη εδρών.
Το 1974 οι Μαρξιστικές κ Μαρξίζουσες παρατάξεις : ΠΣΚ (ΚΚΕ), ΔΑ-ΕΔΝ (ΚΚΕεσ.), ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), ΑΑΣΠΕ (ΕΚΚΕ), ΠΠΣΠ (ΟΜΛΕ) κατέλαβαν περίπου το 85 % των ψήφων και το 83% των εδρών.
Δείτε τώρα τα αποτελέσματα των κοντινών Εθνικών Εκλογών του 1974 : ΝΔ : 54,25%, ΕΚ-ΝΔ : 19,58%, ΠΑΣΟΚ : 13,58%, ΕΝ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΚΚΕ, ΚΚΕεσ., ΕΔΑ) : 9,48%.
Να σκεφτεί κανείς ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ -ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (μετέπειτα Ε.ΔΗ.Κ.) δεν έλαβε ούτε 3%, όπου μπόρεσε βέβαια να συγκροτήσει ψηφοδέλτια μέσα στα ΑΕΙ κ ΚΑΤΕΕ.
Αποτελέσματα, ακριβώς αντίστροφα, από αυτά του συνολικού εκλογικού σώματος.
Τι να λέμε τώρα;
Τι να θυμηθώ από εκείνα τα ωραία χρόνια;
Και να βλέπω το Χάχα τον Καλαματιανό, να χαιρετίζει την νίκη της ΔΑΠ....
Έλεος και "φοβού τας ειδούς του Μαϊου".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger