Home » » Νιγηρία: Κρεσέντο υποκρισίας για τα κορίτσια ομήρους

Νιγηρία: Κρεσέντο υποκρισίας για τα κορίτσια ομήρους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Μαΐου 2014 | 4:00 μ.μ.

Πηγή: "Ριζοσπάστης"

Κορυφώνεται η διεθνής υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την τύχη των περίπου 300 Νιγηριανών μαθητριών Λυκείου που έχουν απαχθεί από τα μέσα Απρίλη από εξτρεμιστές ενόπλους της ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».
Η μία μετά την άλλη ομάδα πρακτόρων από τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Βρετανίας, άλλων χωρών της ΕΕ και του Ισραήλ συρρέουν στην Αμπούτζα για να προσφέρουν, υποτίθεται, «βοήθεια» στην κυβέρνηση του Νιγηριανού Προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν, στην πραγματικότητα να πάρουν θέση για τον έλεγχο του τεράστιου πλούτου της υποσαχάριας Αφρικής. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δρα εδώ και μια 10ετία και τροφοδοτείται από την πολιτική της φτώχειας και της εκμετάλλευσης της ντόπιας πλουτοκρατίας σε συνεργασία με τις πολυεθνικές.

Το Σαββατοκύριακο επίσης δεκάδες ξένοι αξιωματούχοι ή διασημότητες, από την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, μέχρι τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκο ζήτησαν «να επιστρέψουν τα κορίτσια». Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ επίσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει περιφερειακή συνάντηση στο Παρίσι το Σάββατο 17 Μάη.

Οσο για την «Μπόκο Χαράμ» (που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για στενή συνεργασία με την ντόπια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ελίτ), πρότεινε χτες την ανταλλαγή των μαθητριών που με τη βία προσηλύτισε στο ισλάμ (όπως έδειξε χτεσινό 17λεπτο βίντεο) με όλα τα μέλη της οργάνωσης που κρατούνται αιχμάλωτοι στις νιγηριανές φυλακές. Το αίτημα του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση του Προέδρου Τζόναθαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger