Home » , » Συγκοινωνούντα δοχεία Ν.Δ και Χρυσή Αυγή

Συγκοινωνούντα δοχεία Ν.Δ και Χρυσή Αυγή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 | 12:17 π.μ.

Πηγή:  Γεράσιμος Λιβιτσάνος - "Πριν"
Εκτεθειμένοι, μεταξύ άλλων, οι Μουρούτης, Γεωρνιάδης, Παναγιωτόπουλος, Μεϊμαράκης 

Το βασικό κόμμα της κυβέρνησης της χώρας και η νεοναζιστι¬κή Αυγή είναι... πολιτικά «ξαδέρφια»! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει αβίαστα όποιος αποτιμήσει τα όσα έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, του Χρ. Παππά και του Γ Λαγού.

Οι δύο πρώτοι μέσα σε ένα αντιαισθητικό «σόου» ύβρεων και τρα-μπούκικων επιδείξεων κατήγγειλαν την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη της κυβέρνησης για «πολιτικό νταραβέρι» με την Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία τα άκουσε με το... μουδιασμένο ύφος του ενόχου χωρίς να αντιπαραθέσει πειστικές απαντήσεις και διαψεύσεις. Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που δίνει βάρος στα όσα είπαν οι επίγονοι του Γκαίμπελς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι γνωρίζει από το κοινό χουντικό τους παρελθόν τον μέχρι πρότινος γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο. Επίσης σημείωσε ότι ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης αποπειράθηκε να συνομιλήσει μαζί του και οι σχετικές κλήσεις έχουν καταγραφεί στα κατασχεμένα κινητά του τηλέφωνα. Αναφέρθηκε επίσης σε επαφές που είχε με «δύο υπουργούς της κυβέρνησης» χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους. Παράλληλα αναφέρθηκε σης «δραστηριότητες» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη ως αρχηγού της Νεολαίας της ΕΠΕΝ υποστηρίζοντας ότι είχαν ταυτόσημη δράση: παρ' όλα αυτά ο Βορίδης σήμερα δev είναι κατηγορούμενος για οτιδήποτε αφού βρέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Το νούμερο 2 της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, ο Χρήστος Παιτπάς, ακολούθησε την ίδια τακτική. Ανέφερε πως ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης του είχε εκμυστηρευτεί πως «προτιμώ στα 16 του ο γιος μου να είναι Χρυσή Αυγή παρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ», ενώ του ζήτησε συνάντηση για «να τα πούμε». «Κάρφωσε» επίσης τον υπουργό Άυμνας Πάνο Παναγιωτόπουλο υποστηρίζοντας ότι εξέφρασε την άποψη να βρεθεί ο Χ. Παππάς στη Νέα Δημοκρατία με τη φράση «αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας». Επανέλαβε τα περί επαφών του με τον υφυπουργό Νίκο Τσιάρα, ενέπλεξε και τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναφέροντας ότι τον αποκαλούσε «Χρηστάρα» ενώ δήλωσε ότι «και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός». Τέλος αναφέρθηκε κι αυτός στον Μάκη Βορίδη θυμίζοντας τις πολιτικές του επιθέσεις στον Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον ιδρυτή της ΝΔ).

Συνολικά η «υπερασπιστική γραμμή» της Χρυσής Αυγής κινήθηκε στη λογική ότι η δίωξή τους είναι πολιτική επειδή εκφράζουν τις «αγνές ιδέες» της Ακροδεξιάς τις οποίες και η Νέα Δημοκρατία ενστερνίζεται αλλά «έχει ρίξει νερό στο κρασί της» και έχει πουλήθεί.

Αν όμως αυτά από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ήταν αναμενόμενα, εντύπωση προκάλεσε το μούδιασμα και τα «ναι μεν αλλά» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνητικό κόμμα αρκέστηκε - μέσω της εκπροσώπου τύπου Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου- σε γενικόλογους αφορισμούς του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ Μουρούτης τα... μασούσε. Δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ συναντηθεί με τον Ν. Μιχαλολιάκο αποφεύγοντας τεχνηέντως να αναφερθεί στο αν είχε γίνει ή όχι απόπειρα τηλεφωνικής επαφής.

Φυσικά το θέμα αν υπήρξαν επαφές ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή έχει... ξεκαθαριστεί σε οποιονδήποτε θέλει να αποκαλείται νοήμων με την υπόθεση Μπαλτάκου. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποφύγει με περισσή επιμέλεια να επαναφέρει το θέμα στη δημοσιότητα αρνούμενη κάθε συζήτηση στη Βουλή. Παράλληλα με το αιφνίδιο κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής δεν πρόκειται να συζητηθεί άμεσα και η άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη για τη δίωξη περί παράνομης μαγνητοσκόπησης.

Στο πολιτικό επίπεδο πάντως καθίσταται σαφές ότι οι σχέσεις συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τη Νέα Δημοκρατία -οπότε και την κυβέρνηση- θα διατηρηθούν, ιδίως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Βασική αιτία είναι η ταξική χρησιμότητα της Χρυσής Αυγής σαν «σιδερένιου χεριού» της εργοδοσίας και αντιλαϊκού αποθετηρίου της οργής που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές. Άλλωστε αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις της με την κυβέρνηση προσδίδουν στον υποτιθέμενο «αντισυστημικό της χαρακτήρα» που τεχνηέντως καλλιεργούν και διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτή η «σχέση» έχει πιθανότατα πολύ μέλλον, αφού κάθε άλλο παρά έχουν εγκαταλειφθεί οι σχεδιασμοί για αλλαγές στην ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης ώστε να αποκτήσει η χώρα μία... «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

ΥΓ: Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ανοχή των αστυνομικών αρχών που επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να διοργανώσει μια μίνι διαδήλωση και μέσα στη Βουλή. Είχε άλλωστε συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων οπαδών της απέξω. Σίγουρα ήταν κάτι που μπορούσαν (εάν ήθελαν) να αποτρέψουν οι 6.000 αστυνομικοί οι οποίοι φρουρούσαν το κτίριο. Άλλωστε έχουν δώσει σαφή δείγματα της αποτελεσματικότητας τους όταν πρόκειται να αντιπαρατεθούν με τις λαϊκές κνητοποιήσεις... 

Διαβάστε επίσης από την ίδια εφημερίδα: Αγγελος Χάγιος: Ανατροπή όχι διαχείρηση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger