Home » , » Συβαρίτες - Πες τη νίλα, ψάρι

Συβαρίτες - Πες τη νίλα, ψάρι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 | 6:19 μ.μ.

Πηγή: Στάθης - "Realnews"

Μην το παίρνουμε κατάκαρδα! Στο κάτω-κάτω, η πατρίδα καταστρέφεται, όχι εμείς... Μάλιστα σε μια κρίση πλάκας χωρίς προηγούμενο θα μπορούσε η κυβέρνηση να πουλήσει τη «μικρή ΔΕΗ» (τη μεγάλη ΔΕΗ θα τη φάνε οι Γερμανοί) στις αξιότιμες εταιρείες Energa και Hellas Power, μεγάλα αστέρια του ανταγωνισμού και των ιδιωτικοποιήσεων- αν θυμάστε, πρόκειται για τις δύο εταιρείες που μπήκαν στην ελεύθερη αγορά διανομής ρεύματος έφαγαν ένα σκασμό λεφτά, βάρεσαν κανόνι και φαλίρισαν (το κράτος πάλι, δηλαδή εμάς) κατά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Ψιλοπράγματα.

Μάλιστα, τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» θα μπορούσε να τις αναλάβει ο Υπουργός κ. Βορίδης, ειδικευμένος εκπρόσωπος (στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου) των ηρωικών Energa και Hellas Power!

Μύλος!

Ναι, και σας (μας) αλέθει...



Πες τη νίλα, ψάρι...

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τον τουρισμό, που φέτος πάει καλά. Στον αφρό. Δέκα πόντους εις βάθος και τα νερά θολώνουν. Οι περισσότεροι τουρίστες που ο ερχομός τους ελέγχεται από μεγάλα, μονοπωλιακά ταξιδιωτικά γραφεία, καταναλώνουν εκτός ξενοδοχείων ελάχιστα.
Η αγορά επωφελείται στο μίνιμουμ.

Τα «κεφάλια» των τουριστών αυτού του είδους κινούνται στο επίπεδο των 30 δολαρίων ημερησίως, με κίνδυνο, αν κάτι τέτοιο παγιωθεί, ο τουρισμός μας να εκπέσει σε επίπεδο τουρισμού Τυνησίας. Και να μείνει εκεί. Χωρίς ίσως να μπορέσει ποτέ να αναταχθεί.

Οι εργαζόμενοι στοντουρισμό δουλεύουν πλέον όλοι στο ένα τρίτο των αμοιβών που έπαιρναν. Μάλιστα οι περισσότεροι σε συνθήκες σκλαβιάς (ευέλικτης εργασίας) με ατομικές συμβάσεις (ακόμα και μιας μέρας), γνωρίζοντας ότι πολλοί θα πληρωθούν μετά τη σεζόν - αν πληρωθούν.

Το κόλπο των «μαθητευόμενων», που ενώ παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες αμείβονται με ψίχουλα, έχει απλωθεί σαν πανούκλα.
Οσο για τους Ελληνες, το 75% έχει ξεχάσει την ιδέα των διακοπών σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κι όσοι πάνε, πάνε για τρεις έως πέντε μέρες. Για δέκα και πάνω μόνον τρ 2% του πληθυσμού δύναται.

 Ενα ακόμα success story τού μονίμως πανηγυρί-ζοντος κ. Σαμαρά.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

Πεμπτη 3 Ιουλιου ψηφιζεται στη βουλη το νομοσχεδιο για τις φυλακες τυπου Γ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger