Home » , » Οι δικαστές και πάλι εκτέλεσαν το .. καθήκον του;. Παράνομη η απεργία στην ΔΕΗ

Οι δικαστές και πάλι εκτέλεσαν το .. καθήκον του;. Παράνομη η απεργία στην ΔΕΗ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 | 11:53 μ.μ.


Εγινε το αναμενόμενο. Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΔΕΗ μετά από προσφυγή που είχε κάνει η διοίκηση της επιχείρησης. Τώρα «λογικά» θα πρέπει να περιμένουμε την αποστολή των «φύλλων πορείας» για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

Το ζήτημα δεν είναι ότι η άθλια συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα λειτουργούν σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής τον ορυκτό πλούτο, τα νερά, σημαντικές ενεργειακές υποδομές που δημιουργήθηκαν με το αίμα τους ελληνικού λαού.

Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, επιστρατεύοντας κάθε μέσον που διαθέτουν. Το δράμα είναι ότι ο λαϊκός παράγοντας βρίσκεται σε .. αφασία παρακολουθώντας μοιρολατρικά να ξεπουλιούνται τα πάντα και αυτός να οδηγείται συνέχεια πιο βαθιά στην εξαθλίωση.

Ας μην προδικάζουμε όμως την εξέλιξη που μπορεί να έχει αυτή η κινητοποίηση. Περιμένουμε αρχικά την συνεδρίαση του  Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ για να δούμε πώς θα αντιδράσει στην δικαστική απόφαση. Χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι -και .μακάρι να διαψευστούμε- αν υπάρξουν από τους απεργούς οι κατάλληλες περιφρουρημένες μορφές αγώνα που θα δημιουργήσουν μαζική συμπαράσταση, μπορεί οι κυβερνητικές προθέσεις να μείνουν στα χαρτιά.


Να σημειώσουμε επίσης ότι τζάμπα παλεύει η «ομάδα αλήθειας» του Μουρούτη με τα non paper που στέλνει στους βουλευτές της Ν.Δ για να μην γελοιοποιούνται σε κάθε τηλεοπτική τους παρουσία όταν προσπαθούν να υπερασπιστούν το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Το κάζο που έπαθε η Μαρία Σπυράκη –και μάλιστα από τον ομοϊδεάτη της Παντελής Καραλευθέρης, -υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στην  ΔΕΗ και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης- είναι χαρακτηριστικό.

Η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ. κατάπιε στην ουσία την γλώσσα της και έλεγε άλλα αντ’ άλλων όταν ο νεοδημοκράτης ΔΕΗτζής της είπε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη «μικρή» ΔΕΗ με τίμημα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τα κοιτάσματά της θα αποφέρουν στον νέο ιδιοκτήτη της  σε μια 30ετία κέρδη 120 δισ. ευρώ!!!!
Οσο και να είχε μελετήσει το non paper του Μουρούτη. η Μ. Σπυράκη ..πιάστηκε αδιάβαστη γιατί δεν είναι εύκολο να παραπληροφορήσεις άτομα που γνωρίζουν την πραγματικότητα και αν και  ανήκουν στο κυβερνών κόμμα επιλέγουν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.



 Από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έγινε το εξής σχόλιο για την απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις.
Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την  ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί»,
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

5 Ιουλίου 2014 στις 12:07 π.μ.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΨΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανή. Είναι όμως δουλοπρεπής και προσκυνημένη μέχρι το μεδούλι. Από αυτή την άποψη δεν ταλαντεύεται γκελάροντας ανάμεσα σε εγωιστική διαχείριση και σε ερασιτεχνισμούς. Έχει σαφείς εντολές. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4820.html

Είναι ορκισμένη με το πάθος του γενίτσαρου να κάνει αυτό που τις ανέθεσαν. Και σ αυτό τον κατήφορο, δεν υπάρχουν λάθη. Σ αυτό τον κατήφορο, πέφτεις μέχρι να τρυπήσεις τον πάτο. Εκτός αν προλάβει και σε ξαπλώσει στο έδαφος η τιμωρία του λαού - εκδικητή.

Τραγικό το σκηνικό, με πρωταγωνιστές κάποιες ελεεινές και τρισάθλιες πολιτικές φιγούρες. Ξεφωνημένα ανδρείκελα σε ρόλο ντροπής πάνω από το κουφάρι της πατρίδας που οδηγείται σε αποσύνθεση, και με όχημα τις πεμπτοφαλαγγίτικες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις δρομολογείται απροκάλυπτα πλέον και ο εθνικός της διαμελισμός...

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση της ΔΕΗ , δε μπορεί και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απλώς ως ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα, επειδή υπάρχουν απλώς διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα. Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για κεφαλαιώδες ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, και η εγκληματική μεθόδευση που έχει δρομολογηθεί, και η οποία συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, αποτελεί μια από...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4820.html

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 4:55 μ.μ.

Δεν υπαρχει τιποτα παραξενο στην ολη υποθεση. Στον καπιταλισμο οτι μορφη αστικης διαχειρησης και να εχεις η επιστρατευση ειναι ενα μεσο για την επιβολη των συμφεροντων της αστικης ταξης. Μο νος δρομος ειναι η ενισχυση της ΛΑ ΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με στοχο την ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ολα τα υπολοιπα ειναι παραμυθακια για τον εγκλοβισμο του λαου σε μια δηθεν καλυτερη διαχειρηση που θα κανει τα ιδια και χειροτερα ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger