Home » , » Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην απεργία της ΔΕΗ και το ζητούμενο

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην απεργία της ΔΕΗ και το ζητούμενο

Από giorgis , Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 | 1:46 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Στην ποιο κρίσιμη καμπή μπαίνει ο αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Η κυβέρνηση γνώριζε ότι το δικαστήριο θα κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους γ’ αυτό όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα του «Βήματος» είχε φροντίσει να δημοσιευτεί απόφαση στο ΦΕΚ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των φύλλων πορείας... των απεργών που θα επιστρατεύσει.

Επίσημη απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε. Με σχετική βεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε ότι το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ θα προτείνει να συνεχιστεί η απεργία με την κάλυψη των πρωτοβάθμιων συνδικάτων και άλλων συνδικαλιστικών Οργανώσεων κατά περιοχή. 
Είναι μονόδρομος για τον Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ αυτό γιατί δεν μπορεί να πάει κόντρα στην θέληση των εργατών της ΔΕΗ οι οποίοι απεργούσαν χτες σχεδόν καθολικά στους πέντε ΑΗΣ (Πτολεμαΐδας, Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου, Μελίτης) όπως και στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ήταν μαζική η συμπαράσταση που είχαν από του πληθυσμούς αυτών των περιοχών.

Δηλαδή, το ζητούμενο κατά την άποψη μου δεν είναι αν η ΓΕΝΟΠ και μετά την ενδεχόμενη επιστράτευση θα συνεχίσει την απεργία ή όχι. Το κύριο είναι αν θα αφήσει την απεργία να εκφυλιστεί ή θα κλιμακώσει τις μορφές πάλης με κατάληψη  εγκαταστάσεων της ΔΕΗ βγάζοντας εκτός λειτουργίας αρκετές ηλεκτροπαραγωγές μονάδες. Στην δεύτερη περίπτωση πραγματικά θα ζοριστεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει στο εγκληματικό της έργο και δεν θα την σώζει ούτε η τήβεννος του δικαστή ούτε το κλομπ του μπάτσου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Ιουλίου 2014 στις 12:42 μ.μ.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΨΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανή. Είναι όμως δουλοπρεπής και προσκυνημένη μέχρι το μεδούλι. Από αυτή την άποψη δεν ταλαντεύεται γκελάροντας ανάμεσα σε εγωιστική διαχείριση και σε ερασιτεχνισμούς. Έχει σαφείς εντολές. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4820.html

Είναι ορκισμένη με το πάθος του γενίτσαρου να κάνει αυτό που τις ανέθεσαν. Και σ αυτό τον κατήφορο, δεν υπάρχουν λάθη. Σ αυτό τον κατήφορο, πέφτεις μέχρι να τρυπήσεις τον πάτο. Εκτός αν προλάβει και σε ξαπλώσει στο έδαφος η τιμωρία του λαού - εκδικητή.

Τραγικό το σκηνικό, με πρωταγωνιστές κάποιες ελεεινές και τρισάθλιες πολιτικές φιγούρες. Ξεφωνημένα ανδρείκελα σε ρόλο ντροπής πάνω από το κουφάρι της πατρίδας που οδηγείται σε αποσύνθεση, και με όχημα τις πεμπτοφαλαγγίτικες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις δρομολογείται απροκάλυπτα πλέον και ο εθνικός της διαμελισμός...

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση της ΔΕΗ , δε μπορεί και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απλώς ως ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα, επειδή υπάρχουν απλώς διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα. Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για κεφαλαιώδες ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, και η εγκληματική μεθόδευση που έχει δρομολογηθεί, και η οποία συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, αποτελεί μια από...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4820.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger