Home » , , » Ιδιωτικοποίηση = «Ηλεκτροπληξία»

Ιδιωτικοποίηση = «Ηλεκτροπληξία»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 | 3:52 π.μ.


Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - "Realnews"

ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004 το 49% της ΔΕΗ είχε ιδιωτικοποιηθεί με τη μέθοδο της μετοχοποίησης. Την τριετία που ακολούθησε, οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος ξεπέρασαν το 25%.
Από το 2008, η μετοχοποιημένη και λει¬ουργούσα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΔΕΗ έχει επιβάλει περίπου 15 ανατιμήσεις (!) στα τιμολόγιά της, που έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών κατά 44%.
Στο Βερολίνο και το Αμβούργο, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας επέφερε σε μια διετία αυξήσεις 21% στην τιμή του ρεύματος. Οι κάτοικοι συλλέγουν υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτι-κοποίηση.

Στη Βουλγαρία, η ιδιωτικοποίηση είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της τιμής του ρεύματος κατά 140%. Αυτός ήταν ο λόγος που πέρυσι ανατράπηκε η κυβέρνηση Μπορίσοφ από τις λαϊκές κινητοποιήσεις με αίτημα την εθνικoποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ιδιωτικοποίηση στη Βρετανία οδήγησε 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε «ενεργειακή φτώχεια».

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι εταιρείες κέρδισαν μεταξύ 9-11 δισ. ευρώ, αλλά οι καταναλωτές έχασαν περί τα 5 δισ. ευρώ.

Η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε από το 1997 έως το 2008 κατά 68% και συνεχίζει να αυξάνεται 8% ετησίως κατά μέσο όρο.

Επειτα από 20 χρόνια ιδιωτικοποίησης, ακόμα και η Ofgem (η Ρυθμιστική Aρχή Ενέργειας της Βρετανίας), που ήταν ανέκαθεν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικοποίησης, έφτασε να ομολογήσει «πως το μοντέλο της ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας δεν δουλεύει...».

Συμπέρασμα: Ιδιωτικοποίηση=«Ηλεκτροπληξία»!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Ιουλίου 2014 στις 1:48 μ.μ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Είναι εξοργιστική η επιμονή όλων εκείνων που επιμένουν να υποβαθμίζουν το εθνικής διάστασης ζήτημα της ΔΕΗ, σε ένα θέμα που κατά τη γνώμη τους εξαντλείται στην τιμολογιακή της πολιτική και στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους του κλάδου...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8595.html

Κι αυτή η επιμονή καθίσταται τραγική εκ των πραγμάτων, αφού προσφέρει ένα βολικό γήπεδο διαφυγής στην κυρία… "Το μαλλί πως είναι", και η οποία αίφνης μας προέκυψε ως επικαιροποιημένη (αναφορικά με το περιεχόμενο των απόψεών της) φερεφωνίζουσα λαχανίδα.

Το λέμε λοιπόν και θα επιμένουμε…
Η διαχείριση την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση των ανδρεικέλων να εμφανίσει ως πολιτική αναδιάρθρωση με ευνοϊκές (κατά τους ισχυρισμούς της) επιπτώσεις στον καταναλωτή, συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας και ως τέτοια πρωτίστως οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Η επίκληση παραδειγμάτων θετικών ή αποστομωτικών για την άθλια συγκυβέρνηση, όπως αυτά της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Βουλγαρίας και άλλων, στην καλύτερη περίπτωση είναι ατυχής και στη χειρότερη νομιμοποιούν δια της πλαγίας την επικίνδυνη και εθνικά ύποπτη κυβερνητική επιχειρηματολογία. Και οι λόγοι είναι τρείς…

Η ύπουλη, άθλια και προσκυνημένη συγκυβέρνηση, μέσα από αυτού του είδους την αντιπαράθεση αποκρύπτει με δόλιο τρόπο μια προστυχιά που προωθείται μέσα από αυτό το άθλιο αλισβερίσι, και η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Μέσα από την πώληση της ΔΕΗ αυτό που...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8595.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger